TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Festa major Sant Joan Vilassar de mar

26 de juny 2017, 3:46 publicada per Castellers de Caldes
 Aquest diumenge 25 de juny, un cop restablerts, o no, de la nit de sant Joan, ens hem arribat al Maresme per participar de la festa major de Vilassar de mar que es celebra aquests dies. Hem acompanyat als Capgrossos de Mataró en una diada que s'ha celebrat a la plaça de l'ajuntament d'aquesta localitat.


 En un dia de forta xafogor i amenaça de pluja, de fet alguna gota sí que ha caigut, a les dotze en punt ha començat la colla de Mataró amb un pilar de quatre caminat per entrar a plaça i tot seguit nosaltres n'hem fet un altre també caminat. El nombrós públic assistent ha gaudit d'aquesta entrada amb aplaudiments.


 Ha iniciat la primera ronda la colla del Maresme amb una fantàstica torre de 8 amb folre que ha anat molt bé, amb algun lleuger tremolor habitual en aquesta construcció, preludiant una actuació de traca i mocador. Els del Vallés ens hi hem posat amb el 3 de 6 que ja tenim prou rodat i s'ha descarregat sense cap problema. En segona ronda els capgrossos han plantejat el 5 de 8, la catedral dels castells. Han hagut de desmuntar el peu dues vegades per quadrar-lo millor però finalment l'han assolit amb magnificència, fet que ha celebrat la una plaça molt entregada. Els escaldats hem continuat amb la torre de 6 a la que li tenim la mida presa i ha estat prou correcta.


 Arribats a tercera ronda els Capgrossos de Mataró han decidit tornar a portar un castell de 9 a Vilassar amb el 3 de 9 amb folre, en una plaça que ells ja van inaugurar com a plaça de 9. El castell ha pujat clavat i s'ha carregat amb l'eficiència que caracteritza aquesta colla, un cop l'enxaneta ha travessat i durant la baixada s'ha vist alguna petita batzegada a quarts i cinquens que ha estat molt ben defensada. Un cop descarregat l'eufòria s'ha ensenyorit de la plaça. Tot seguit els Castellers de Caldes de Montbui hem tancat la ronda amb el 4 de 6 que resolia la jornada.

 
 En una ronda de pilars de sortida si més no peculiar, capgrossos han fet 4 pilars de 4 i un pilar de 5 on l'enxaneta ha pujat al balcó de l'ajuntament i els escaldats hem bastit un pilar de 5 que en "farru" ha hagut de defensar amb mestria.

 Un cop acabada l'actuació ens hem acomiadat de la plaça amb la tradicional polca i el ball de la canalla agraint la bona disposició d'un públic que, potser no era molt expert en temàtica castellera, però ja ens agradaria trobar més sovint.

 Propera actuació a Sant Cugat el dia 1 de juliol per les vigílies de festa major.


Resum de la jornada:

Capgrossos de Mataró P4cam, 2d8f, 5d8, 3d9f, 4P4 i P5 al balcó.
Castellers de Caldes de Montbui P4cam, 3d6, 2d6, 4d6 i P5
Comments