TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Festa Major de Palau-solità i Plegamans

27 d’ag. 2017, 10:25 publicada per Castellers de Caldes
 Aquest dissabte 26 d'agost ens hem acostat a la vila veïna de Palau-solità i Plegamans per participar a la diada castellera de la festa major tot fent d'amfitrions de les colles convidades, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró. Aquesta actuació, que ja va sent tradicional per a la nostra colla i per a Capgrossos de Mataró, enguany es fa a partir del conveni que es va signar el proppassat 22 de juny entre la regidora de cultura, Carme Sanz, i representants de les tres colles. Aquest acord, firmat per la nostra presidenta Maria Font, serà vigent durant quatre anys.

 Amb cotxes particulars ens hem trobat a l'envelat de Palau que era el punt d'inici del cercavila que, tot pujant pel passeig de la Carrerada, ha entrat a la plaça de la Vila pel carrer del Camí Reial. Allà hem estat rebuts per la Sindriada popular que també es fa cada any en aquesta data.


 Un cop fets els preparatius ens hi hem posat amb els pilars d'entrada, on cada colla n'hem fet un de quatre caminat, i hem anat entrant a plaça primer els de Caldes i seguits per Minyons i al final Capgrossos. Un cop a lloc, i en recordatori de les víctimes del malaurat atemptat del dijous, hem fet un pilar de dol cadascú, de quatre nosaltres i Mataró i de cinc Terrassa, on els enxanetes han mostrat un rètol amb el hastag #NOTINCPOR.


 Encarant la primera ronda i obrint plaça els escaldats ens hi hem posat amb el 2 de 6 que aquest any ja tenim prou rodat i l'hem descarregat sense problemes. Han seguit els de Terrassa, els malves, amb la catedral dels castells, un 5 de 8 preciós i molt ràpid, en el que ha vingut a ser un rodatge d'aquesta colla de cara a Sant Fèlix la setmana que ve. Han tancat ronda els de Mataró, camisa blau marí, amb el pare dels castells, un 3 de 8 que feia molta patxoca i deixava bones sensacions.


 Per a la segona ronda, i variant les previsions per una baixa d'última hora, els de Caldes hem resolt correctament un 3 de 6 amb agulla i que només ha tingut una anècdota quan l'acotxador ha dubtat de quin costat havia de baixar i que s'ha resolt sense més problema. Minyons de Terrassa, en la seva tònica de previsió per a la setmana vinent, ens ha ofert el primer castell folrat. Un 2 de 8 amb folre que podríem considerar de genial tant per la seva dificultat com per l'excel·lència en la seva realització. Capgrossos de Mataró ha encarat aquesta segona ronda amb un carro gros, un 4 de 8 de molt bones mides.


 Al nostre torn per iniciar la tercera ronda ens hem trobat la primera ensopegada en el castell que hauria de ser el més fàcil de la tarda quan hem hagut de desmuntar un 3 de 6 per dificultats de la canalla al pujar i hem preferit baixar-lo. Els malves han seguit amb el seu recital i ens han plantat un 3 de 8 amb agulla que, després de desmuntar un peu i amb algun lleuger tremolor, ha deixat un pilar de 6 espectacular i que han descarregat amb la mestria que els caracteritza. Els del Maresme han optat per tancar la seva actuació amb el 5 de 7 que també ha mostrat el bon fer d'aquesta colla. Ara sí, els escaldats hem bastit un 3 de 6 que, tot i tremolar més del que caldria pels canvis a l'estructura, s'ha descarregat satisfactòriament.


 Resolta l'actuació i quan ja enfosquia la tarda, a la ronda de pilars de sortida han començat els de Terrassa amb un altre castell folrat, el pilar de 7 amb folre que, tot i que s'ha pujat i carregat amb molt bones sensacions, s'ha trobat amb problemes a la sortida de la canalla i després d'un esforç titànic del terç ha fet llenya al trencar-se endavant. Tot seguit i conjuntament hem fet, els Castellers de Caldes un pilar de 5, els Capgrossos de Mataró un vano de 5 i els Minyons de Terrassa 3 pilars de 4. I encara al final, tot seguint la tradició de la diada de Palau, els de Caldes hem fet el pilar de 4 al balcó on han fet pujar fins a cinc enxanetes, la terça que era la Tambu, cap de canalla i el segon que era en Dídac, el cap de colla.


 Ara sí que finalitzada la jornada i després de la polca que ens han ofert els músics ens hem acomiadat fins la el proper assaig de cara a l'actuació a Montserrat del dia 3 de setembre. Resum de l'actuació:

 Castellers de Caldes P4cam, P4dol, 2d6, 3d6a, id3d6, 3d6, P5, P4balcó
 Minyons de Terrassa P4cam, P5dol, 5d8, 2d8f, 3d8a, P7fc, 3P4
 Capgrossos de Mataró P4cam, P4dol, 3d8,4d8, 5d7, v5

 
Comments