TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Festa Major de Gallecs

24 de jul. 2017, 15:31 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 25 de jul. 2017, 10:49 ]
 Aquest diumenge 23 de juliol hem agafat els cotxes particulars i ens hem desplaçat fins a Gallecs, espai rural de la població de Mollet, per acabar el primer tram de la temporada. Les altres colles eren els amfitrions, Castellers de Mollet amb camisa 100% verd claret color dels camps de l'indret, i amb els castellers de Montcada i Reixac amb camisa de color teula.

 L'espai rural de Gallecs és un paratge natural protegit (EIN), salvat de l'especulació urbanística dels anys 60 i 70 del segle passat gràcies a la mobilització popular. La plaça triada per a l'actuació ha estat la de l'ermita de Santa Maria, romànica del segle XII, però que compta amb uns mosaics paleocristians del segle IV al subsòl de la construcció.


 En un dia ennuvolat i xafogós ens hi hem posat amb els pilars d'entrada per iniciar la jornada. Simultàniament hem fet, nosaltres 2 pilars de 4, Montcada un pilar de 4 i Mollet ha començat malament ensopegant amb el pilar de 4 aixecat per sota que els hi ha fet llenya quan encara no l'havien carregat. Potser pels nervis pels objectius plantejats.


 Superant l'entrebanc inicial els locals han obert la primera ronda , després de desmuntar un peu mal quadrat, amb un 3d7 treballat, amb dues quartes abocades que feien perillar les mides, però que han descarregat tirant d'ofici. Tot seguit els escaldats, en el que ha estat la tònica de la diada, ens hi hem posat amb el mateix castell, el 3d7. Tot i que era el segon castell de 7 d'enguany, l'hem resolt amb una solvència digna dels registres als quals ja estàvem acostumats els anys anteriors. Cal destacar, amb molt d'orgull, que aquest ha estat el castell de 7 número 100 descarregat per la colla, queda lluny aquell 12 d'octubre del 2001 que vam descarregar el primer castell de 7 com ens recordava en Santi Navarro via twitter. A la celebració per l'efemèride el jovent ens ha obsequiat amb un càntic pensat per a la ocasió. Per tancar la ronda els de Montcada han bastit un 3d6 prou correcte.


 A la segona ronda els de verd claret han tornat a treballar amb un 4d7, que ha trigat a muntar el peu potser per la quantitat de camises que eren a plaça, altre cop amb problemes de mides a terços i quarts, però que han descarregat per les ganes que hi havia de fer una bona actuació. Els de Caldes, continuant la tònica, hem atacat també el 4d7 que ha anat rodat tot i ser el primer de l'any i que transformava l'actuació en la millor de la temporada, primera de l'any amb dos castells de set, primers castells de set fora de casa i el 4d7 ha estat el castell de 7 número 101 de la nostra història. L'eufòria ha continuat presidint la plaça vistes les celebracions. Els de la camisa teula han fet un 3d6 amb agulla que han hagut de treballar un xic però sense perillar en cap moment.


 En tercera ronda, en una jornada que se'ns estava allargant, Castellers de Mollet s'hi han posat amb la torre de 6, desmuntant primer un peu, que els hi anat prou bé i l'han guarnit a la descarregada amb una figuereta d'un terç. Castellers de Caldes també hem fet una  torre de 6, més diligent, tancant així, com els de Mollet, la clàssica de 7. Castellers de Montcada han tancat ronda amb un P4 aixecat per sota també ben resolt.


 Ja a la ronda de pilars de sortida els de Caldes hem fet un pilar de 5 i els de Montcada, simultàniament, un pilar de 4. Al final els de Mollet, que portaven un equip de músics amb 12 grallers, han fet un vano de 5 que igualava la seva millor actuació.

 En el discurs final del cap de colla, amb la satisfacció general d'haver fet la millor actuació d'aquesta temporada i tot descarregat, en Dídac ha insistit en la feina feta als assajos i, malgrat un començament d'any fluixet, els resultats obtinguts fins ara evidencien un potencial de la colla que augura un segon tram esperançador. Després de desitjar-nos unes bones vacances hem passat al ball de la canalla i el pica pica habitual.

 La propera actuació ja serà el 26 d'agost a Palau, per la seva festa major,  amb Minyons i Capgrossos, un molt bon cartell.


  Resum de l'actuació.

 Castellers de Caldes 2P4, 3d7, 4d7, 2d6, P5
 Castellers de Mollet iP4ps, 3d7, 4d7, 2d6, v5
 Castellers de Montcada P4, 3d6, 3d6a, P4ps, P4
 


 
Comments