TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Escaldàrium 2017

12 de jul. 2017, 9:19 publicada per Castellers de Caldes
 Com ja és habitual en aquests últims anys, atès el creixement exponencial que està experimentant l'Escaldàrium, aquest dissabte 8 de juliol hem participat en aquest esdeveniment que ja comença a ser una festa major d'estiu de Caldes.

 L'Escaldàrium, la festa del foc i de l'aigua, que organitza des de fa 23 anys el Ball de diables de Caldes de Montbui, ha anat incorporant espais paral·lels de participació a on les colles del poble ajuden a donar rellevància a aquest esdeveniment.


 Enguany hem participat al cercavila de dissabte a la tarda amb un homenatge a la Godra, la bèstia del Ball de Diables, disfressant tota la colla com aquest ésser imaginari. Sortint del TOC, a on ens han ofert un berenar per gentilesa dels patrocinadors, hem enfilat el carrer de Font i Boet amb el nostre atrezzo fins a plaça de Catalunya a on, després del conte de la festa del foc i de l'aigua que ens ha explicat la Queralt dels diables, hem fet la primera roda d'actuacions. La nostra ha consistit en un pilar de 4 amb l'enxaneta portant una màscara de la bèstia i a la pinya es podia veure la cua de l'animal.

 El cercavila ha seguit pel carrer Gregori Montserrat, Pi i Margall, Asensi Vega i plaça de Església a on hem fet la segona roda d'actuacions aquest cop girant el pilar 360 graus i amb el capgròs de la Godra portat per la canalla i espantant tothom.


 També han participat a l'acte el Ball de Gitanes de LLiçà de Vall, Bastoners de Caldes de Montbui, Colla sardanista Aquae Calidae, Geganters de Caldes de Montbui i Step by Step Companyia de dansa. Acabada l'actuació els tabalers ens han portat pel carrer del Forn fins a la plaça 11 de Setembre per tancar el cercavila.

 Ara ja la propera actuació és la de la Bolera dissabte dia 15 a la plaça Moreau. La tècnica ens ha preparat una setmana intensa d'assajos especials per poder assolir els objectius desitjats. Us hi esperem a tots.
Comments