TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Diada d'inici de temporada a Santpedor

20 de març 2017, 14:13 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 20 de març 2017, 14:40 ]

 


 Aquest diumenge 19 de març ens hem arribat a Santpedor a la diada d'inici de temporada dels Castellers de Santpedor. Aquesta colla, que fa dos anys que ha estat reconeguda per la coordinadora, va néixer arran d'un 3d6 que van fer membres diversos les penyes de la festa major del poble el 2013 i que va possibilitar la formació de la colla castellera batejada oficialment el 2014. Porten camisa color groc recordant el color de l'or que també és present al nom del poble. Els altres convidats han estat els Castellers d'Andorra. 

 La Plaça Gran ha estat el lloc triat a la vila que, d'entre d'altres fills il·lustres, va veure néixer el timbaler del Bruc, com ens ho ha recordat el monument que ha presidit l'actuació. Fins i tot algun nano s'hi ha atrevit amb el timbal del personatge. 

 L'actuació ha començat amb els preceptius pilars d'entrada a on cada colla hem fet un pilar de quatre simultàniament.

 En primera ronda ha obert plaça la colla local descarregant un 3d6 ben resolt. Tot seguit els castellers d'Andorra s'hi han posat amb una torre de 6, potser un poc lenta i tremolosa, però que no ha donat més problemes i s'ha pogut descarregar. Tancant ronda els escaldats hem tirat un 4d6 que també hem descarregat sense problemes.

 Ja a la segona ronda els amfitrions han fet un 4d6 amb agulla demostrant que la colla té bones perspectives. Després els del país del Pirineu han descarregat el seu 3d6, castell que avui han fet les tres colles. Els de Caldes, desmuntant primer un peu, hem fet el 3d6 amb agulla.

 A la tercera ronda els Bagencs ha aixecat un 3d6 per sota que ha estat el castell més celebrat de la jornada. Els castellers d'Andorra al seu torn han fet el 3d6 amb agulla. Els castellers de Caldes hem pogut descarregar el 3d6 que no va sortir la setmana passada.

 Cal destacar que hi ha hagut una ronda extra a on s'ha fet un 3d6 de germanor, exclusivament amb dones de les tres colles, per commemorar la data recent del dia de la dona treballadora. L'any passat a Andorra també el vam fer.

 
Per tancar l'actuació els escaldats hem iniciat la ronda de pilars en solitari amb el pilar de 5 que ha sortit sòlid i segur. Seguidament Castellers de Santpedor i Castellers d'Andorra han fet un pilar de quatre cadascú.
 
 Un cop acabada l'actuació s'han fet els típics balls de canalla, mantejades a les estrenes i els grallers ens han obsequiat amb l'audició dels Segadors i El Gran Carlemany, himnes de Catalunya i d'Andorra respectivament, celebrant el 24è aniversari de la constitució andorrana.

 Sense més dilació hem tornat al bus per anar cap a casa després d'una jornada rodona amb tots els castells completats per part de totes les colles i un temps fantàstic. Esperem que a properes diades pugui venir més colla i assolim els nostres registres més habituals.

 Resum de l'actuació:
 
 Castellers de Santpedor P4, 3d6, 4d6a,3d6ps, P4.
 Castellers d'Andorra P4, 2d6, 3d6, 3d6a, P4.
 Castellers de Caldes de Montbui P4, 4d6, 3d6a, 3d6, P5.

 
Comments