TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Diada de Sant Jordi a Olot

24 d’abr. 2017, 15:25 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 14 de maig 2017, 10:30 ]
 Aquest diumenge 23 d'abril ens hem arribat a La Garrotxa per participar a la diada de Sant Jordi convidats pels  Xerrics d'Olot i en companyia dels també convidats Castellers de Sant Feliu, els Magentes, color de les roses tant presents al seu municipi i durant tot el dia a tot arreu.
 La plaça triada ha estat la del Rector Ferrer, davant l'imponent façana de l'església de Sant Esteve, on ja havíem actuat fa uns anys.
 En un ambient festiu i un dia assolellat ens hi hem posat amb els pilars d'entrada a on, simultàniament, hem descarregat 2 pilars de 4 per part nostra i un pilar de 4 cadascuna de les altres colles.

 
 A la primera ronda els Xerrics ha obert amb un 3 de 7 que, tot i alguna tremolor, ha resultat molt ben resolt. Tot seguit els de Sant Feliu han estat batallant amb un 3 de 7 que, després de refer la pinya, han aconseguit pujar-lo fins a col·locar l'acotxador però han hagut de baixar-lo quedant en intent desmuntat. Els de Caldes hem començat amb el 4 de 6 amb agulla que ha anat prou bé després de quadrar la pinya en condicions.

 A segona ronda els de La Garrotxa s'han treballat un 4 de 7 que ha quedat majestuós demostrant que són una colla en progressió. Els del Baix Llobregat han anat a assegurar amb un 4 de 6 que ha quedat potser un pèl desquadrat però s'ha descarregat sense problemes. Nosaltres hem viscut l'anècdota de la jornada quan hem pujat una torre de 6 espectacular per la seva fermesa però que no s'ha pogut carregar per uns problemes fisiològics d'última hora de l'acotxadora.

 En aquest punt s'ha decidit fer una ronda de repetició per resoldre els castells pendents a on els Magentes han fet mans i mànigues per aconseguir carregar el 3 de 7 que ja no s'ha pogut defensar fent llenya tot just quan sortia la canalla. D'aquesta caiguda ha resultat tocat un dels nostres que era a la pinya ajudant però la cosa no ha anat a més. Quan hem tingut tothom a punt els Escaldats hem tornat a tirar la torre de 6 que ha pujat igual de bé que abans i s'ha resolt, aquest cop sense problemes, literalment clavat. Cal dir que aquesta construcció la recuperem després que ni enguany ni l'any passat l'haguéssim fet.


 Finalment a tercera ronda Xerrics d'Olot han començat amb un 5 de 6 que ha resultat molt maco sense donar problemes tancant una actuació molt celebrada pels locals. Castellers de Sant Feliu han fet un 3 de 6 amb agulla que, vist com els hi anat la jornada, ha arreglat l'actuació. Castellers de Caldes hem tancat amb el 3 de 6 també sense problemes.

 A l'hora dels pilars de sortida, per separat, Sant Feliu ha fet un pilar de 4, Xerrics un pilar de 5 i Caldes un altre pilar de 5. I encara al final de tot els locals han fet 3 pilars de 3.

 És de destacar que aquesta actuació l'hem hagut de fer sense músics propis per problemes d'agenda dels que havien de venir. Potser caldria incidir una mica en el tema de la música per part de tothom ja que és un aspecte que sembla que no es té prou en compte.

 Sense més dilació hem tornat cap a casa donat que era bastant tard i érem lluny. Propera actuació el dia 7 de maig a Castellar. Resum de l'actuació

 Xerrics d'Olot P4, 3d7, 4d7, 5d6, P5 i 3P3
 Castellers de Sant Feliu P4, id3d7, 4d6, 3d7c, 3d6a, P4
 Castellers de Caldes de Montbui 2P4, 4d6a, id2d6, 2d6, 3d6, P5
Comments