TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Diada de Nyerros a Manlleu

31 d’oct. 2017, 11:45 publicada per Castellers de Caldes
 Aquest diumenge 29 d'octubre ens hem acostat a La Plana, comarca d'Osona, per participar altre cop a la diada de Nyerros, amb els Tirallongues de Manresa, a la plaça de Fra Bernadí de Manlleu. Hem sortit de Caldes amb autocar ben d'hora i hem arribat amb prou temps per esperar a que escampés la boira habitual d'aquesta comarca.
 La colla amfitriona, els Nyerros de la Plana, pren el nom d'un dels dos bàndols, l'altre eren els Cadells, en que es va dividir la noblesa catalana durant l'època feudal a la baixa edat mitjana. La seva camisa és de color gris boira. Els altres convidats han estat els Tirallongues de Manresa, comarca del Bages, amb camisa ratllada blava i blanca i que pren el nom d'un joc de la canalla d'aquesta localitat. Com a anècdota de la jornada cal destacar que ni nosaltres ni Nyerros hem aconseguit portar gralles a plaça i els grallers de Tirallongues han cobert tots els castells, un agraïment per a ells.

 A les dotze en punt, un cop escampada la boira, ens hi hem posat amb els pilars d'entrada. Han estat simultanis i hem fet 2 pilars de 4 els escaldats, 2 també de 4 els Nyerros i 3 pilars de 4 els Tirallongues.
 Encetant la primera ronda, la colla local, ha plantat un 3 de 6 amb agulla molt correcte. Hem seguit els escaldats, que portàvem alguna baixa d'última hora i ens ha obligat a canviar els programa, amb un tres de 7 que ja es veu prou solvent tot i els canvis obligats per les baixes. Al seu torn, els de Manresa, han fet un 5 de 7 majestuós que s'ha vist molt segur.

 En segona ronda els amfitrions s'hi han posat amb la torre de 6, que tot i que s'ha hagut de treballar a terços,
han descarregat al final sense més problemes. Nosaltres hem seguit l'actuació amb un 3 de 6 amb agulla que ens ha sortit rodó. Tot seguit els del Bages han anat a pel 4 de 7 que, després d'un peu desmuntat, han assolit amb un pel d'indecisió al pujar la canalla, potser és perquè a nivell de dosos els hi ha quedat obert.

 Ja a la tercera ronda els Nyerros han enfilat un 4 de 6 que els hi ha sortit prou bé. Els de Caldes també hem atacat el mateix 4 de 6 que ha estat gairebé de manual, perfecte. L'ensopegada de la jornada ha arribat quan els Tirallongues, després de desmuntar un peu, han enlairat un 4 de 7 amb agulla que, tot i pujar clavat i aconseguir carregar-lo, l'enxaneta del pilar s'ha despenjat al iniciar la baixada. Una llàstima perquè el tenien prou bé, sembla que els nervis han jugat una mala passada.

 A la ronda dels pilars de sortida hem actuat per separat i hem fet, Nyerros de la Plana un pilar de 5, Castellers de Caldes 3 pilars de 4 i Tirallongues de Manresa un pilar de 5.


 Un cop acabada l'actuació i després de la polca habitual, que hem de tornar a agrair als grallers dels Tirallongues, ens hem fet una bona caminada per arribar-nos al local de Nyerros on hem fet un bon dinar i el típic concurs de flams que ha posat el final a una diada molt agradable. La següent actuació serà a Manresa el dia 5 de novembre amb els Tirallongues i els Castellers de l'alt Maresme.
 

 
Resum de l'actuació.

 Castellers de Caldes 2P4, 3d7, 3d6a, 4d6, 3P4
 Nyerros de la Plana 2P4, 3d6a, 2d6, 4d6, P5
 Tirallongues de Manresa 3P4, 5d7, 4d7, 4d7ac, P5
Comments