TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Diada de la Bolera a Caldes de Montbui

16 de jul. 2017, 8:08 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 25 de jul. 2017, 11:48 ]
 Aquest dissabte 15 de juliol hem celebrat la tradicional Diada de La Bolera a la plaça Moreu, la segona actuació d'enguany a Caldes, en el marc de la fira de la botifarra que és la tercera vegada que es realitza a la nostra població. El barri de La Bolera pren aquest nom d'una antiga bolera americana que hi va haver entre els carrers Santo Domingo i Aparici. Les colles que han estat convidades han sigut els nostres fillols Castellers de Castellar de malnom capgirats amb camisa bordeus, els Nyerros de la Plana, de Manlleu i amb camisa gris boira (de la Plana) i els Castellers de Santpedor amb camisa de color groc daurat.

 Ens hi hem posat relativament d'hora amb els pilars d'entrada, sobre un quart de set, atès que format de quatre colles en una actuació obliga a portar-ho amb celeritat si no vols que se't faci fosc abans d'acabar. Nosaltres, Nyerros i Santpedor hem fet un pilar de quatre cadascú i Castellar n'ha fet dos. Totes les colles simultàniament.
 

 En primera ronda, i per provar com estava la colla, la tècnica d'escaldats ha decidit obrir amb el 5d6 que ha pujat maco i ha donat bones sensacions per a la resta de la diada. Tot seguit han actuat Nyerros amb un 2d6 tremolós, un terç ha hagut de treballar abocat, però que s'ha lluitat bé fins a la descarregada. Els capgirats, que venien amb moltes ganes, han clavat un 4d6 amb una canalla molt petita que assegura la progressió d'aquesta colla. Els de Santpedor, al seu torn han obert amb el 3d6 amb agulla que ha destacat per la fermesa que ha mostrat el pilar.


 Ja a la segona ronda els escaldats hem posat les esperances en aconseguir el primer castell de set de la temporada provant el 3d7 que hem hagut de desmuntar quan ja quasi entrava la canalla sobre els dosos per un problema de mides. Al torn dels d'Osona han fet un 3d6 amb agulla que han hagut de treballar fins a la baixada però que l'han descarregat. Els de Castellar tot seguit han descarregat també un 3d6 amb agulla prou correcte que sembla que tenen consolidat. Tancant ronda els del Bages ens han sorprès amb un 3d6 aixecat per sota que, tot i patir alguna batzegada quan pujava i tremolors a la baixada, han aconseguit realitzar amb èxit.


 A la tercera ronda els Castellers de Caldes hem anat a assegurar amb un 2d6, un castell que tenim apamat però que comporta la seva dificultat, el cinquè de la temporada. Els Nyerros de la Plana han bastit un 3d6, quan han aconseguit quadrar-lo bé, tancant la seva actuació. Els Castellers de Castellar seguidament han ensopegat amb un 3d6 que han hagut de desmuntar quan l'enxaneta no ha estat capaç d'acabar de fer les tres passes. L'últim castell dels Castellers de Santpedor ha estat el 4d6 que han pogut assolir després que l'acotxador necessités tres intents per col·locar-se.
   

 S'ha obert una ronda de repetició i els escaldats ens hi hem tornat a posar amb el 3d7, que ha anat pujant impulsat pels crits d'ànim del Gusti que cantava el castell, amb una expectació a la plaça  com poques vegades es veu. Aquest cop sí que l'hem carregat i la descarregada ja ha estat eufòrica, el primer castell de set de la temporada, no cal dir que ha estat el castell més celebrat de la jornada. Després els capgirats han descarregat un 3d6 sense més problemes completant així els seus tres castells i tancant les rondes.


 Ja més relaxats hem enfilat els pilars de sortida i han començat Nyerros i Santpedor amb un pilar de 4 cada colla simultàniament. De la mateixa manera escaldats i capgirats hem fet simultàniament un pilar de 5 nosaltres i un pilar de 4 i un pilar de 4 aixecat per sota ells.  

 Tot seguit al discurs final del cap de colla en Dídac ha lloat la feina feta als assajos i ens ha fet veure que tota feina, així com la confiança en nosaltres mateixos, té la seva recompensa com s'ha vist avui a plaça. Tot això just abans de ser dutxat amb aigua d'ampolla a tall de celebració. Una diada prou lluïda i que no ha durat en prou feina dues hores.

 Un cop els músics ens han fet ballar, sobretot a la canalla, ens hem desplaçat al local a fer un pica pica i entregar els recordatoris de la jornada, que eren uns quadres al·legòrics pintats per l'artista Berta Mayol (https://dekorakultura.jimdo.com) i felicitar el cap de colla de Santpedor pel seu aniversari.


 La propera actuació, i última del primer tram de la temporada, serà a Gallecs el diumenge que ve 23 de juliol. Us hi esperem a tots.

 Resum de la jornada:

 Castellers de Caldes P4, 5d6, id3d7, 2d6, 3d7, P5
 Nyerros de la Plana P4, 2d6, 3d6a, 3d6, P4
 Castellers de Castellar 2P4, 4d6, 3d6a, id3d6, 3d6, P4, P4ps
 Castellers de Santpedor P4, 3d6a, 3d6ps, 4d6, P4

 

Comments