TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Diada de Festa Major de Caldes de Montbui

12 d’oct. 2017, 10:54 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 14 d’oct. 2017, 1:48 ]
 Aquest dijous 12 d'octubre, dia de la festa major de Caldes de Montbui, hem celebrat la tradicional diada castellera de la nostra localitat. Les colles convidades han estat Minyons de Terrassa, camisa malva i Castellers de Sant Cugat, els gausacs amb camisa verd Collserola. Del Vallès les tres colles.
 Ens hem trobat a la plaça de l'estació de Caldes a 2 quarts de dotze per iniciar el cercavila que, per Pi i Margall, Asensi Vega i carrer del Forn ens ha dut a l'emblemàtica plaça de la Font del Lleó, davant les termes romanes, on hem fet l'actuació.

 En una jornada assolellada i gairebé puntualment hem començat amb els pilars d'entrada on, simultàniament,  nosaltres n'hem fet dos de quatre igual que els de Sant Cugat i els de Terrassa n'han fet un de quatre.

 Engegant la primera ronda hem obert plaça els locals amb un 3 de 7 ben apamat, potser un xic lent, però que ha servit per desentumir la musculatura i els nervis. Tot seguit els de Sant Cugat han jugat fort amb el 5 de 8, que els hi ha quedat en intent desmuntat just quan els dosos ja eren col·locats i l'han hagut de baixar perquè a segons s'estaven plegant i perdent mides. Els de Terrassa, que ens han comentat que venien amb algunes baixes, han tirat en aquesta ronda un 3 de 8 molt correcte.
 Per obrir la segona ronda els escaldats hem intentat el 3 de 7 amb agulla, el millor castell que hem provat aquest any, però que hem hagut de desmuntar atès que no mostrava prou fiabilitat. Al torn dels gausacs aquests hi han tornat amb el 5 de 8 i aquest cop l'han assolit desprès d'una èpica defensa. No cal dir que ha estat molt celebrat amb els seus habituals càntics, no en va era el segon d'aquesta colla enguany i el cinquè de la seva història. Els malves en aquesta ronda han seguit el guió que portaven de clàssica de 8 i han resolt un 2 de 7 de manual.

 Ja a la tercera ronda els Castellers de Caldes ens hem posat les piles i, demostrant que els deures estaven ben fets, hem descarregat el 3 de 7 amb agulla, molt ben defensat sobretot el pilar, que ha estat el millor castell que hem fet aquesta temporada. Castellers de Sant Cugat al seu torn s'hi han posat amb el 3 de 8 que, tot i tenir un lleuger tremolor, han descarregat sense més problemes. Minyons de Terrassa, per tancar la clàssica de 8, han clavat un 4 de 8.

 Tot seguit s'ha obert una ronda de repetició o quarta ronda on els de Caldes hem realitzat un 4 de 7 que ja li tenim prou confiança. Els de Sant Cugat, pensant en la diada de l'Esperidió a Tarragona, ens han volgut oferir un castell folrat amb el 2 de 8 amb folre que han hagut de desmuntar dues vegades perquè se'ls hi girava, potser no era el dia. De tota manera aquesta colla apunta molt bones maneres per aconseguir entrar a la gamma dels nou pisos.

 Començant la ronda de pilars Minyons de Terrassa, en solitari, han provat el el pilar de 6 que han aconseguit carregar però que ha caigut quan ja el descarregaven. Tot seguit i simultàniament escaldats hem fet un pilar de 5 i gausacs 2 pilars de 5.
 Acabada l'actuació, amb les celebracions habituals, en l'epíleg final en Dídac ens ha recordat que hem fet la millor actuació de la temporada, la primera amb tres castells de de 7 i el primer castell de 7 amb agulla d'aquest any. Ha posat en valor la feina feta als assajos, la constància i el compromís de la gent com sempre imprescindibles per reeixir. També com sempre l'han acabat ruixant amb ampolles d'aigua. Finalment hem anat al local a fer un pica pica, entregar els recordatoris i agrair i acomiadar les colles convidades. Ens tornem a trobar a l'assaig i diumenge 15 d'octubre per Capvuitada al Remei.

 Resultats

 Castellers de Caldes 2P4, 3d7, id3d7a, 3d7a, 4d7, P5
 Castellers de Sant Cugat 2P4, id5d8, 5d8, 3d8, 2id2d8f, 2P5
 Minyons de Terrassa P4, 3d8, 2d7, 4d8, P6c
Comments