TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Aniversari dels esperxats a Banyoles

13 de març 2017, 15:34 publicada per Castellers de Caldes
 Aquest diumenge 12 de març hem anat a Banyoles a celebrar el cinquè aniversari de la colla local, els Esperxats de l'estany, i amb la participació també dels Pallagos del Conflent.
 Sortint de Caldes a 2/4 de 10 arribem a Banyoles a punt per veure i participar de la cercavila commemorativa dels cinc anys que compleixen la colla dels esperxats. Obrint la cercavila amb els trabucaires ha arribat a la plaça de la Vila tota la comitiva.
 Hem començat l'actuació amb uns pilars de quatre de dol en record del trist accident al local dels Xiquets del Serrallo a on, malauradament, va morir el membre dels Castellers de Gavà Jordi Calatayud. Tot seguit s'han fet
els pilars  d'entrada
on cada colla ha fet dos pilars de quatre simultàniament.
 La primera ronda l'han començat els esperxats amb una torre de sis que ha estat molt celebrada. Els escaldats al nostre torn hem descarregat un 4 de 6 ben travat i ràpid i amb estrenes al pis de segons. Els del Conflent s'han trobat els primers problemes quan han intentat un 3 de 6 que han hagut de desmuntar per indecisió de la canalla.
 Els esperxats han obert la segona ronda amb un 5 de 6 que han hagut de treballar però l'han resolt molt bé. Nosaltres ens hi hem posat amb el 3 de 6 amb agulla prou sòlid per bé que la buida ha començat un pèl torta, res que no es pogués arreglar. Els Pallagos han tornat ha provar-ho amb el 3 de 6 que han tornat a desmuntar tot i haver canviat la canalla i han acabat fent un 4 de 6.
 Ja a la tercera ronda els del Pla de l'Estany han obert amb un 4 de 6 també ben resolt. Els del Vallès hem topat dues vegades amb el 3 de 6 que hem hagut de desmuntar els dos cops per indecisió de la canalla ja que era un pom nou. Els Pallagos han tancat l'actuació descarregant un 3 de 5 amb agulla net i amb acotxaneta.
 Per als pilars de sortida esperxats han començat en solitari amb 3 pilars de 4 i després conjuntament els escaldats hem fet 2 pilars de 4 i Pallagos un pilar de quatre. I encara, un cop acabada l'actuació pròpiament dita, els locals han fet 3 pilars de 3.
 Tot seguit hem marxat tots plegats a dinar per celebrar l'aniversari dels Esperxats de l'Estany i la nostra primera actuació de l'any.

  Resum de l'actuació:

 Esperxats de l'Estany                P4dol, 2P4,2d6,5d6,4d6,3P4,3P3
 Castellers de Caldes de Montbui  P4dol,4d6,3d6a,2id3d6,2P4
 Pallagos del Conflent                 P4dol,2id3d6,3d5an,P4
Comments