TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

5a Trobada de colles del Vallès Oriental a Mollet

21 de maig 2017, 10:55 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 22 de maig 2017, 10:43 ]
 Aquest diumenge dia 21 de maig hem estat a la nostra comarca, a Mollet del Vallès, per celebrar la 5a Trobada de colles del Vallès Oriental. Aquesta trobada la fem cada any alternant les poblacions de les colles que hi participen. La colla amfitriona ha estat enguany els Castellers de Mollet, que tanmateix commemoraven el seu 25 aniversari, i com a convidades les colles de Xics de Granollers, Manyacs de Parets i Castellers de Caldes.
 
 Com a inici de la trobada hem fet una cercavila des de la rotonda de l'Asepeyo i, per l'antiga carretera i entrant per la plaça de l'Església, ens hem arribat a la plaça de Prat de la Riba que és l'habitual de la colla local.

 En un dia fantàstic pel que fa al temps ens hem posat a la feina amb els pilars d'entrada i, simultàniament, hem descarregat els escaldats 2 pilars de 4, els Xics 2 pilars de 4, els Manyacs un pilar de 4 i els de Mollet 2 pilars de 4 aixecats per sota.


 Ja a la primera ronda i per obrir plaça la colla local ha començat amb una torre de 6 que ja preludiava la bona actuació que oferiria aquesta colla. Al torn dels de Parets s'hi han posat amb un 3 de 6 que, tot i tenir una terça molt abocada endavant i els dosos traient molt de cul, han pogut descarregar-lo. Tot seguit els Xics s'hi han posat amb un 3 de 7 de molt bella factura resolent-lo amb la mestratge que els caracteritza. Quan ens ha tocat a nosaltres hem tancat la primera ronda descarregant el 4 de 6 que ja tenim apamat.

 Obrint la segona ronda els de Mollet han descarregat un 3 de 7 molt celebrat per la plaça. Els Manyacs han resolt un 4 de 6 clavat i també amb eufòria quan ha descarregat. Al seu torn els de Granollers ens han ofert un majestuós 7 de 7 que ja demana un pis més. Tot seguit els escaldats hem fet la segona torre de 6 d'aquest any que s'ha hagut de treballar al bellugar una mica a l'entrada de la canalla però que al final no ha donat més problemes.

Arribant a tercera ronda Castellers de Mollet han optat pel 3 de 6 amb agulla de manual. Manyacs de Parets també han descarregat el 3 de 6 amb agulla, un poc més treballat que l'anterior, però també molt aplaudit. Xics de Granollers han seguit amb un 4 de 7 molt ben resolt com tota la seva actuació. Castellers de Caldes hem tancat la tercera ronda amb un 4 de 6 amb agulla que no ha donat més problemes tot i que s'ha hagut de desmuntar un cop la pinya per quadrar-la millor.

 En aquest punt i desafiant l'ortodòxia castellera, donat que s'ha considerat que anàvem molt bé de temps, s'ha obert una ronda extra on la colla local ha fet un 4 de 6 net i els de Granollers un 7 de 7 net sense enxaneta com a proves per pujar-los més amunt. No estem en contra de que es facin aquestes proves però el sentir majoritari era que s'haurien de fer després dels  pilars de sortida.

 Ara sí, en els pilars de sortida i per separat, els Xics han fet un vano de 5, els de Caldes un pilar de 4, els de Parets un pilar de 4 aixecat per sota i els de Mollet un pilar de cinc.

 És de destacar la diligència amb la que ha transcorregut la diada, amb la companyonia de totes les colles i sense cap caiguda ni tant sols intents desmuntats. Per acabar la festa, després de mantejar la Judit com a estrena a la torre, els músics ens han fet ballar la polca i hem anat a fer un bon vermut abans de tornar a casa.

 Propera actuació a Caldes el dia 11 de juny.

 Resum de la jornada:

 Castellers de Mollet 2P4ps, 2d6, 3d7, 3d6a, P5
 Manyacs de Parets P4, 3d6, 4d6, 3d6a, P4ps
 Xics de Granollers 2P4, 3d7, 7d7, 4d7, Vano5
 Castellers de Caldes 2P4, 4d6, 2d6, 4d6a, P4
Comments