TEMPORADA 2017‎ > ‎

Notícies

Actuació de les Festes del Pont Vell de Cerdanyola del Vallès

Aquest diumenge, 24 de setembre, vam començar el nostre particular dia de la Mercè trobant-nos tots a la plaça de la Font del Lleó. Allà vam fer un pilar de quatre, dins dels actes de la Marató per la Democràcia, organitzada en nombroses viles catalanes en defensa del referèndum d'autodeterminació convocat pel proper 1 d'octubre. L'enxaneta va mostrar una senyera amb el domàs 'democràcia'.
 

Tot seguit, vam marxar cap a l'estació, on ens esperava el bus que ens portava a Cerdanyola. Allà participàvem en la diada de tardor dels Castellers de Cerdanyola, juntament amb els Castellers de Castelldefels i els Castellers de Tortosa. 

Un cop arribats a la plaça Abat Oliva i enfaixats tots, vam aixecar els pilars d'entrada. Van ser simultanis, i nosaltres vam fer un pilar de quatre, mentre Cerdanyola i Castelldefels feien dos pilar de quatre, i Tortosa aixecava també un pilar de quatre.
 

Els nostre primer castell va ser el 3 de 7, que vam descarregar sense problemes. En la seva primera ronda, els castellers de Cerdanyola van fer el 3 de 7 amb agulla, els castellers de Castelldefels van intentar el 4 de 7 amb agulla, i els castellers de Tortosa van fer el 4 de 6, un castell lent però molt ferm.
 

En segona ronda els Escaldats vam aixecar un 4 de 7 molt parat. Els locals van fer un 4 de 7 amb l'agulla, mentre que els grocs de Castelldefels van tornar a intentar el 4 de 7 amb l'agulla. Per la seva banda, els Castellers de Tortosa van fer un 3 de 6 amb l'agulla.

 
En tercera ronda, els de Caldes vam posar l'agulla al 4 de 6, castell que també vam fer sense gaire problemes. Els de Cerdanyola van fer un 4 de 7, els Castellers de Castelldefels van optar pel 3 de 7, i els tortosins van fer el 3 de 6.

 
 
 
Un cop acabades les tres rondes, els grocs van acabar la seva actuació amb el 4 de 7.
 

Els pilars de sortida els vam fer simultanis amb els Castellers de Castelldefels i amb els Castellers de Tortosa. Els Escaldats i els grocs vam fer pilars de cinc, mentre que els tortosins van fer pilar de quatre. Tot seguit, els locals van fer un vano de 5.
 

Després de l'actuació i de la polca, ens vam dirigir tots cap al local dels amfitrions, que ens havien preparat un gran pica-pica, amb dinar inclòs. Tot molt bo. 

Resum de l'actuació: 

Castellers de Caldes P4, 3d7, 4d7, 4d6a, P5
Castellers de Cerdanyola 2P4, 3d7a, 4d7a, 4d7, v5
Castellers de Castelldefels 2P4, 2id4d7a, 3d7, 4d7, P5
Castellers de Tortosa P4, 4d6, 3d6a, 3d6, P4

Diada de Festa Major de Caldes de Montbui

12 d’oct. 2017, 10:54 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 14 d’oct. 2017, 1:48 ]

 Aquest dijous 12 d'octubre, dia de la festa major de Caldes de Montbui, hem celebrat la tradicional diada castellera de la nostra localitat. Les colles convidades han estat Minyons de Terrassa, camisa malva i Castellers de Sant Cugat, els gausacs amb camisa verd Collserola. Del Vallès les tres colles.
 Ens hem trobat a la plaça de l'estació de Caldes a 2 quarts de dotze per iniciar el cercavila que, per Pi i Margall, Asensi Vega i carrer del Forn ens ha dut a l'emblemàtica plaça de la Font del Lleó, davant les termes romanes, on hem fet l'actuació.

 En una jornada assolellada i gairebé puntualment hem començat amb els pilars d'entrada on, simultàniament,  nosaltres n'hem fet dos de quatre igual que els de Sant Cugat i els de Terrassa n'han fet un de quatre.

 Engegant la primera ronda hem obert plaça els locals amb un 3 de 7 ben apamat, potser un xic lent, però que ha servit per desentumir la musculatura i els nervis. Tot seguit els de Sant Cugat han jugat fort amb el 5 de 8, que els hi ha quedat en intent desmuntat just quan els dosos ja eren col·locats i l'han hagut de baixar perquè a segons s'estaven plegant i perdent mides. Els de Terrassa, que ens han comentat que venien amb algunes baixes, han tirat en aquesta ronda un 3 de 8 molt correcte.
 Per obrir la segona ronda els escaldats hem intentat el 3 de 7 amb agulla, el millor castell que hem provat aquest any, però que hem hagut de desmuntar atès que no mostrava prou fiabilitat. Al torn dels gausacs aquests hi han tornat amb el 5 de 8 i aquest cop l'han assolit desprès d'una èpica defensa. No cal dir que ha estat molt celebrat amb els seus habituals càntics, no en va era el segon d'aquesta colla enguany i el cinquè de la seva història. Els malves en aquesta ronda han seguit el guió que portaven de clàssica de 8 i han resolt un 2 de 7 de manual.

 Ja a la tercera ronda els Castellers de Caldes ens hem posat les piles i, demostrant que els deures estaven ben fets, hem descarregat el 3 de 7 amb agulla, molt ben defensat sobretot el pilar, que ha estat el millor castell que hem fet aquesta temporada. Castellers de Sant Cugat al seu torn s'hi han posat amb el 3 de 8 que, tot i tenir un lleuger tremolor, han descarregat sense més problemes. Minyons de Terrassa, per tancar la clàssica de 8, han clavat un 4 de 8.

 Tot seguit s'ha obert una ronda de repetició o quarta ronda on els de Caldes hem realitzat un 4 de 7 que ja li tenim prou confiança. Els de Sant Cugat, pensant en la diada de l'Esperidió a Tarragona, ens han volgut oferir un castell folrat amb el 2 de 8 amb folre que han hagut de desmuntar dues vegades perquè se'ls hi girava, potser no era el dia. De tota manera aquesta colla apunta molt bones maneres per aconseguir entrar a la gamma dels nou pisos.

 Començant la ronda de pilars Minyons de Terrassa, en solitari, han provat el el pilar de 6 que han aconseguit carregar però que ha caigut quan ja el descarregaven. Tot seguit i simultàniament escaldats hem fet un pilar de 5 i gausacs 2 pilars de 5.
 Acabada l'actuació, amb les celebracions habituals, en l'epíleg final en Dídac ens ha recordat que hem fet la millor actuació de la temporada, la primera amb tres castells de de 7 i el primer castell de 7 amb agulla d'aquest any. Ha posat en valor la feina feta als assajos, la constància i el compromís de la gent com sempre imprescindibles per reeixir. També com sempre l'han acabat ruixant amb ampolles d'aigua. Finalment hem anat al local a fer un pica pica, entregar els recordatoris i agrair i acomiadar les colles convidades. Ens tornem a trobar a l'assaig i diumenge 15 d'octubre per Capvuitada al Remei.

 Resultats

 Castellers de Caldes 2P4, 3d7, id3d7a, 3d7a, 4d7, P5
 Castellers de Sant Cugat 2P4, id5d8, 5d8, 3d8, 2id2d8f, 2P5
 Minyons de Terrassa P4, 3d8, 2d7, 4d8, P6c

Pilar caminat de Festa Major

12 d’oct. 2017, 10:03 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 12 d’oct. 2017, 10:06 ]

 Com ja va sent tradicional aquest dilluns 9 d'octubre, emmarcat en els actes de festa major de Caldes de Montbui, hem realitzat el pilar caminat que ha transcorregut des de la plaça de l'Àngel, cantonada carrer Major, fins a la plaça de l'Església pel carrer Asensi Vega.

 

Un cop arribats a plaça hem girat el pilar i l'hem descarregat sense cap problema. Tot seguit han actuat els  bastoners amb el seu espectacle de nit, llums i pals i finalment hi ha hagut el corretraca i l'encesa del campanar acabant amb la tronada final.

Pilar caminat de Festa Major

12 d’oct. 2017, 9:53 publicada per Castellers de Caldes

 Com ja va sent tradicional aquest diumenge 8 d'octubre, emmarcat en els actes de festa major de Caldes de Montbui, hem realitzat el pilar caminat que ha transcorregut des de la plaça de l'Àngel, cantonada carrer Major, fins a la plaça de l'Església pel carrer Asensi Vega.

 

Un cop arribats a plaça hem girat el pilar i l'hem descarregat sense cap problema. Tot seguit han actuat els  bastoners amb el seu espectacle de nit, llums i pals i finalment hi ha hagut el corretraca i l'encesa del campanar acabant amb la tronada final.

Festa Major de Palau-solità i Plegamans

27 d’ag. 2017, 10:25 publicada per Castellers de Caldes

 Aquest dissabte 26 d'agost ens hem acostat a la vila veïna de Palau-solità i Plegamans per participar a la diada castellera de la festa major tot fent d'amfitrions de les colles convidades, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró. Aquesta actuació, que ja va sent tradicional per a la nostra colla i per a Capgrossos de Mataró, enguany es fa a partir del conveni que es va signar el proppassat 22 de juny entre la regidora de cultura, Carme Sanz, i representants de les tres colles. Aquest acord, firmat per la nostra presidenta Maria Font, serà vigent durant quatre anys.

 Amb cotxes particulars ens hem trobat a l'envelat de Palau que era el punt d'inici del cercavila que, tot pujant pel passeig de la Carrerada, ha entrat a la plaça de la Vila pel carrer del Camí Reial. Allà hem estat rebuts per la Sindriada popular que també es fa cada any en aquesta data.


 Un cop fets els preparatius ens hi hem posat amb els pilars d'entrada, on cada colla n'hem fet un de quatre caminat, i hem anat entrant a plaça primer els de Caldes i seguits per Minyons i al final Capgrossos. Un cop a lloc, i en recordatori de les víctimes del malaurat atemptat del dijous, hem fet un pilar de dol cadascú, de quatre nosaltres i Mataró i de cinc Terrassa, on els enxanetes han mostrat un rètol amb el hastag #NOTINCPOR.


 Encarant la primera ronda i obrint plaça els escaldats ens hi hem posat amb el 2 de 6 que aquest any ja tenim prou rodat i l'hem descarregat sense problemes. Han seguit els de Terrassa, els malves, amb la catedral dels castells, un 5 de 8 preciós i molt ràpid, en el que ha vingut a ser un rodatge d'aquesta colla de cara a Sant Fèlix la setmana que ve. Han tancat ronda els de Mataró, camisa blau marí, amb el pare dels castells, un 3 de 8 que feia molta patxoca i deixava bones sensacions.


 Per a la segona ronda, i variant les previsions per una baixa d'última hora, els de Caldes hem resolt correctament un 3 de 6 amb agulla i que només ha tingut una anècdota quan l'acotxador ha dubtat de quin costat havia de baixar i que s'ha resolt sense més problema. Minyons de Terrassa, en la seva tònica de previsió per a la setmana vinent, ens ha ofert el primer castell folrat. Un 2 de 8 amb folre que podríem considerar de genial tant per la seva dificultat com per l'excel·lència en la seva realització. Capgrossos de Mataró ha encarat aquesta segona ronda amb un carro gros, un 4 de 8 de molt bones mides.


 Al nostre torn per iniciar la tercera ronda ens hem trobat la primera ensopegada en el castell que hauria de ser el més fàcil de la tarda quan hem hagut de desmuntar un 3 de 6 per dificultats de la canalla al pujar i hem preferit baixar-lo. Els malves han seguit amb el seu recital i ens han plantat un 3 de 8 amb agulla que, després de desmuntar un peu i amb algun lleuger tremolor, ha deixat un pilar de 6 espectacular i que han descarregat amb la mestria que els caracteritza. Els del Maresme han optat per tancar la seva actuació amb el 5 de 7 que també ha mostrat el bon fer d'aquesta colla. Ara sí, els escaldats hem bastit un 3 de 6 que, tot i tremolar més del que caldria pels canvis a l'estructura, s'ha descarregat satisfactòriament.


 Resolta l'actuació i quan ja enfosquia la tarda, a la ronda de pilars de sortida han començat els de Terrassa amb un altre castell folrat, el pilar de 7 amb folre que, tot i que s'ha pujat i carregat amb molt bones sensacions, s'ha trobat amb problemes a la sortida de la canalla i després d'un esforç titànic del terç ha fet llenya al trencar-se endavant. Tot seguit i conjuntament hem fet, els Castellers de Caldes un pilar de 5, els Capgrossos de Mataró un vano de 5 i els Minyons de Terrassa 3 pilars de 4. I encara al final, tot seguint la tradició de la diada de Palau, els de Caldes hem fet el pilar de 4 al balcó on han fet pujar fins a cinc enxanetes, la terça que era la Tambu, cap de canalla i el segon que era en Dídac, el cap de colla.


 Ara sí que finalitzada la jornada i després de la polca que ens han ofert els músics ens hem acomiadat fins la el proper assaig de cara a l'actuació a Montserrat del dia 3 de setembre. Resum de l'actuació:

 Castellers de Caldes P4cam, P4dol, 2d6, 3d6a, id3d6, 3d6, P5, P4balcó
 Minyons de Terrassa P4cam, P5dol, 5d8, 2d8f, 3d8a, P7fc, 3P4
 Capgrossos de Mataró P4cam, P4dol, 3d8,4d8, 5d7, v5

 

Festa Major de Gallecs

24 de jul. 2017, 15:31 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 25 de jul. 2017, 10:49 ]

 Aquest diumenge 23 de juliol hem agafat els cotxes particulars i ens hem desplaçat fins a Gallecs, espai rural de la població de Mollet, per acabar el primer tram de la temporada. Les altres colles eren els amfitrions, Castellers de Mollet amb camisa 100% verd claret color dels camps de l'indret, i amb els castellers de Montcada i Reixac amb camisa de color teula.

 L'espai rural de Gallecs és un paratge natural protegit (EIN), salvat de l'especulació urbanística dels anys 60 i 70 del segle passat gràcies a la mobilització popular. La plaça triada per a l'actuació ha estat la de l'ermita de Santa Maria, romànica del segle XII, però que compta amb uns mosaics paleocristians del segle IV al subsòl de la construcció.


 En un dia ennuvolat i xafogós ens hi hem posat amb els pilars d'entrada per iniciar la jornada. Simultàniament hem fet, nosaltres 2 pilars de 4, Montcada un pilar de 4 i Mollet ha començat malament ensopegant amb el pilar de 4 aixecat per sota que els hi ha fet llenya quan encara no l'havien carregat. Potser pels nervis pels objectius plantejats.


 Superant l'entrebanc inicial els locals han obert la primera ronda , després de desmuntar un peu mal quadrat, amb un 3d7 treballat, amb dues quartes abocades que feien perillar les mides, però que han descarregat tirant d'ofici. Tot seguit els escaldats, en el que ha estat la tònica de la diada, ens hi hem posat amb el mateix castell, el 3d7. Tot i que era el segon castell de 7 d'enguany, l'hem resolt amb una solvència digna dels registres als quals ja estàvem acostumats els anys anteriors. Cal destacar, amb molt d'orgull, que aquest ha estat el castell de 7 número 100 descarregat per la colla, queda lluny aquell 12 d'octubre del 2001 que vam descarregar el primer castell de 7 com ens recordava en Santi Navarro via twitter. A la celebració per l'efemèride el jovent ens ha obsequiat amb un càntic pensat per a la ocasió. Per tancar la ronda els de Montcada han bastit un 3d6 prou correcte.


 A la segona ronda els de verd claret han tornat a treballar amb un 4d7, que ha trigat a muntar el peu potser per la quantitat de camises que eren a plaça, altre cop amb problemes de mides a terços i quarts, però que han descarregat per les ganes que hi havia de fer una bona actuació. Els de Caldes, continuant la tònica, hem atacat també el 4d7 que ha anat rodat tot i ser el primer de l'any i que transformava l'actuació en la millor de la temporada, primera de l'any amb dos castells de set, primers castells de set fora de casa i el 4d7 ha estat el castell de 7 número 101 de la nostra història. L'eufòria ha continuat presidint la plaça vistes les celebracions. Els de la camisa teula han fet un 3d6 amb agulla que han hagut de treballar un xic però sense perillar en cap moment.


 En tercera ronda, en una jornada que se'ns estava allargant, Castellers de Mollet s'hi han posat amb la torre de 6, desmuntant primer un peu, que els hi anat prou bé i l'han guarnit a la descarregada amb una figuereta d'un terç. Castellers de Caldes també hem fet una  torre de 6, més diligent, tancant així, com els de Mollet, la clàssica de 7. Castellers de Montcada han tancat ronda amb un P4 aixecat per sota també ben resolt.


 Ja a la ronda de pilars de sortida els de Caldes hem fet un pilar de 5 i els de Montcada, simultàniament, un pilar de 4. Al final els de Mollet, que portaven un equip de músics amb 12 grallers, han fet un vano de 5 que igualava la seva millor actuació.

 En el discurs final del cap de colla, amb la satisfacció general d'haver fet la millor actuació d'aquesta temporada i tot descarregat, en Dídac ha insistit en la feina feta als assajos i, malgrat un començament d'any fluixet, els resultats obtinguts fins ara evidencien un potencial de la colla que augura un segon tram esperançador. Després de desitjar-nos unes bones vacances hem passat al ball de la canalla i el pica pica habitual.

 La propera actuació ja serà el 26 d'agost a Palau, per la seva festa major,  amb Minyons i Capgrossos, un molt bon cartell.


  Resum de l'actuació.

 Castellers de Caldes 2P4, 3d7, 4d7, 2d6, P5
 Castellers de Mollet iP4ps, 3d7, 4d7, 2d6, v5
 Castellers de Montcada P4, 3d6, 3d6a, P4ps, P4
 


 

Diada de la Bolera a Caldes de Montbui

16 de jul. 2017, 8:08 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 25 de jul. 2017, 11:48 ]

 Aquest dissabte 15 de juliol hem celebrat la tradicional Diada de La Bolera a la plaça Moreu, la segona actuació d'enguany a Caldes, en el marc de la fira de la botifarra que és la tercera vegada que es realitza a la nostra població. El barri de La Bolera pren aquest nom d'una antiga bolera americana que hi va haver entre els carrers Santo Domingo i Aparici. Les colles que han estat convidades han sigut els nostres fillols Castellers de Castellar de malnom capgirats amb camisa bordeus, els Nyerros de la Plana, de Manlleu i amb camisa gris boira (de la Plana) i els Castellers de Santpedor amb camisa de color groc daurat.

 Ens hi hem posat relativament d'hora amb els pilars d'entrada, sobre un quart de set, atès que format de quatre colles en una actuació obliga a portar-ho amb celeritat si no vols que se't faci fosc abans d'acabar. Nosaltres, Nyerros i Santpedor hem fet un pilar de quatre cadascú i Castellar n'ha fet dos. Totes les colles simultàniament.
 

 En primera ronda, i per provar com estava la colla, la tècnica d'escaldats ha decidit obrir amb el 5d6 que ha pujat maco i ha donat bones sensacions per a la resta de la diada. Tot seguit han actuat Nyerros amb un 2d6 tremolós, un terç ha hagut de treballar abocat, però que s'ha lluitat bé fins a la descarregada. Els capgirats, que venien amb moltes ganes, han clavat un 4d6 amb una canalla molt petita que assegura la progressió d'aquesta colla. Els de Santpedor, al seu torn han obert amb el 3d6 amb agulla que ha destacat per la fermesa que ha mostrat el pilar.


 Ja a la segona ronda els escaldats hem posat les esperances en aconseguir el primer castell de set de la temporada provant el 3d7 que hem hagut de desmuntar quan ja quasi entrava la canalla sobre els dosos per un problema de mides. Al torn dels d'Osona han fet un 3d6 amb agulla que han hagut de treballar fins a la baixada però que l'han descarregat. Els de Castellar tot seguit han descarregat també un 3d6 amb agulla prou correcte que sembla que tenen consolidat. Tancant ronda els del Bages ens han sorprès amb un 3d6 aixecat per sota que, tot i patir alguna batzegada quan pujava i tremolors a la baixada, han aconseguit realitzar amb èxit.


 A la tercera ronda els Castellers de Caldes hem anat a assegurar amb un 2d6, un castell que tenim apamat però que comporta la seva dificultat, el cinquè de la temporada. Els Nyerros de la Plana han bastit un 3d6, quan han aconseguit quadrar-lo bé, tancant la seva actuació. Els Castellers de Castellar seguidament han ensopegat amb un 3d6 que han hagut de desmuntar quan l'enxaneta no ha estat capaç d'acabar de fer les tres passes. L'últim castell dels Castellers de Santpedor ha estat el 4d6 que han pogut assolir després que l'acotxador necessités tres intents per col·locar-se.
   

 S'ha obert una ronda de repetició i els escaldats ens hi hem tornat a posar amb el 3d7, que ha anat pujant impulsat pels crits d'ànim del Gusti que cantava el castell, amb una expectació a la plaça  com poques vegades es veu. Aquest cop sí que l'hem carregat i la descarregada ja ha estat eufòrica, el primer castell de set de la temporada, no cal dir que ha estat el castell més celebrat de la jornada. Després els capgirats han descarregat un 3d6 sense més problemes completant així els seus tres castells i tancant les rondes.


 Ja més relaxats hem enfilat els pilars de sortida i han començat Nyerros i Santpedor amb un pilar de 4 cada colla simultàniament. De la mateixa manera escaldats i capgirats hem fet simultàniament un pilar de 5 nosaltres i un pilar de 4 i un pilar de 4 aixecat per sota ells.  

 Tot seguit al discurs final del cap de colla en Dídac ha lloat la feina feta als assajos i ens ha fet veure que tota feina, així com la confiança en nosaltres mateixos, té la seva recompensa com s'ha vist avui a plaça. Tot això just abans de ser dutxat amb aigua d'ampolla a tall de celebració. Una diada prou lluïda i que no ha durat en prou feina dues hores.

 Un cop els músics ens han fet ballar, sobretot a la canalla, ens hem desplaçat al local a fer un pica pica i entregar els recordatoris de la jornada, que eren uns quadres al·legòrics pintats per l'artista Berta Mayol (https://dekorakultura.jimdo.com) i felicitar el cap de colla de Santpedor pel seu aniversari.


 La propera actuació, i última del primer tram de la temporada, serà a Gallecs el diumenge que ve 23 de juliol. Us hi esperem a tots.

 Resum de la jornada:

 Castellers de Caldes P4, 5d6, id3d7, 2d6, 3d7, P5
 Nyerros de la Plana P4, 2d6, 3d6a, 3d6, P4
 Castellers de Castellar 2P4, 4d6, 3d6a, id3d6, 3d6, P4, P4ps
 Castellers de Santpedor P4, 3d6a, 3d6ps, 4d6, P4

 

Escaldàrium 2017

12 de jul. 2017, 9:19 publicada per Castellers de Caldes

 Com ja és habitual en aquests últims anys, atès el creixement exponencial que està experimentant l'Escaldàrium, aquest dissabte 8 de juliol hem participat en aquest esdeveniment que ja comença a ser una festa major d'estiu de Caldes.

 L'Escaldàrium, la festa del foc i de l'aigua, que organitza des de fa 23 anys el Ball de diables de Caldes de Montbui, ha anat incorporant espais paral·lels de participació a on les colles del poble ajuden a donar rellevància a aquest esdeveniment.


 Enguany hem participat al cercavila de dissabte a la tarda amb un homenatge a la Godra, la bèstia del Ball de Diables, disfressant tota la colla com aquest ésser imaginari. Sortint del TOC, a on ens han ofert un berenar per gentilesa dels patrocinadors, hem enfilat el carrer de Font i Boet amb el nostre atrezzo fins a plaça de Catalunya a on, després del conte de la festa del foc i de l'aigua que ens ha explicat la Queralt dels diables, hem fet la primera roda d'actuacions. La nostra ha consistit en un pilar de 4 amb l'enxaneta portant una màscara de la bèstia i a la pinya es podia veure la cua de l'animal.

 El cercavila ha seguit pel carrer Gregori Montserrat, Pi i Margall, Asensi Vega i plaça de Església a on hem fet la segona roda d'actuacions aquest cop girant el pilar 360 graus i amb el capgròs de la Godra portat per la canalla i espantant tothom.


 També han participat a l'acte el Ball de Gitanes de LLiçà de Vall, Bastoners de Caldes de Montbui, Colla sardanista Aquae Calidae, Geganters de Caldes de Montbui i Step by Step Companyia de dansa. Acabada l'actuació els tabalers ens han portat pel carrer del Forn fins a la plaça 11 de Setembre per tancar el cercavila.

 Ara ja la propera actuació és la de la Bolera dissabte dia 15 a la plaça Moreau. La tècnica ens ha preparat una setmana intensa d'assajos especials per poder assolir els objectius desitjats. Us hi esperem a tots.

Vigílies Festa Major de Sant Cugat

2 de jul. 2017, 8:03 publicada per Castellers de Caldes

 Aquest dissabte 1 de juliol hem sortit de Caldes amb autocar per arribar-nos a Sant Cugat del Vallès a on hem estat convidats per la colla local, a les vigílies de la diada de Festa Major, juntament amb els Castellers de Cerdanyola. Els "Gausacs", que així s'anomenen els de Sant Cugat, són una colla fundada l'any 1996 com nosaltres, a partir del club Muntanyenc d'aquesta localitat. Porten camisa de color verd Collserola i prenen el malnom de la vall de Sant Medir o de Gausac a on s'ubica aquesta ermita romànica. Per tant avui a plaça totes les camises eren verdes amb tonalitats diferents.

 Les diades de vigílies són les que fan les colles abans de la diada de festa major per anar rodant la colla en vistes a la jornada principal, això fa que no es plantegin objectius de màxims, per tant ha estat una diada tranquil·la i això ja ens ha anat bé atès que ens ha costat desplaçar la gent necessària per fer una actuació lluïda. En un ambient festiu i avançats mitja hora hem arribat a la Plaça de la Vila que era el lloc triat per a l'actuació.

 Un cop els Gegants ens han fet lloc, i amb un nombrós públic tot i que amenaçava pluja, hem començat amb els pilars d'entrada. Simultàniament els de Sant Cugat i els de Cerdanyola han fet 2 pilars de 4 cadascun i els de Caldes un pilar de quatre.
 

 A primera ronda els gausacs han bastit un 4 de 7 amb agulla que ha anat bé tot i que era un xic obert i amb algun terç abocat. Tot seguit els de Cerdanyola han pujat un 3 de 7 que ha anat lent però bé. Els escaldats hem començat amb un 4 de 6 de la nostra gama bàsica.

 En segona ronda la colla local ha resolt un majestuós 5 de 7 molt estable. Els de Cerdanyola s'hi han posat amb el 4 de 7 aquest cop ben quadrat. Nosaltres hem fet el 3 de 6 amb agulla que ja està demanant un pis més.

 La tercera ronda ens ha ofert un 4 de 7 impecable, en paraules del cap de colla, de Castellers de Sant Cugat. Els Castellers de Cerdanyola han descarregat el 3 de 7 amb agulla, amb algun tremolor, però que no ha perillat en cap moment. Castellers de Caldes de Montbui hem tancat amb un 3 de 6 de manual. Un cop descarregat hem agraït amb un aplaudiment als músics de Sant Cugat que, per l'absència dels nostres, hagin tocat la gralla als nostres castells.

 Pels pilars de sortida, simultàniament, Sant Cugat ha fet un vano de 5, Cerdanyola un pilar de 5 i Caldes un pilar de 4. Encara després, per rodar la canalla, els locals han fet 3 pilars de 4 i els de Cerdanyola 2 pilars de 4.

 Un cop acabada l'actuació, que ha anat prou ràpida i plàcida, s'ha fet el ball de canalla i hem tornat a l'autocar sense que al final no hagi caigut més que alguna gota de pluja escadussera

 La propera activitat de la colla serà la participació en els actes de l'Escaldàrium a Caldes el mateix dia 8 de juliol, abans de l'actuació del dia 15 a la Bolera on esperem veure els primers castells de 7  d'aquesta temporada.

 Resum de l'actuació:
 Castellers de Sant Cugat 2P4, 4d7a, 5d7, 4d7, v5, 3P4.
 Castellers de Cerdanyola 2P4, 3d7, 4d7, 3d7a, P5, 2P4.
 Castellers de Caldes de Montbui P4, 4d6, 3d6a, 3d6, P4.

 

Festa major Sant Joan Vilassar de mar

26 de juny 2017, 3:46 publicada per Castellers de Caldes

 Aquest diumenge 25 de juny, un cop restablerts, o no, de la nit de sant Joan, ens hem arribat al Maresme per participar de la festa major de Vilassar de mar que es celebra aquests dies. Hem acompanyat als Capgrossos de Mataró en una diada que s'ha celebrat a la plaça de l'ajuntament d'aquesta localitat.


 En un dia de forta xafogor i amenaça de pluja, de fet alguna gota sí que ha caigut, a les dotze en punt ha començat la colla de Mataró amb un pilar de quatre caminat per entrar a plaça i tot seguit nosaltres n'hem fet un altre també caminat. El nombrós públic assistent ha gaudit d'aquesta entrada amb aplaudiments.


 Ha iniciat la primera ronda la colla del Maresme amb una fantàstica torre de 8 amb folre que ha anat molt bé, amb algun lleuger tremolor habitual en aquesta construcció, preludiant una actuació de traca i mocador. Els del Vallés ens hi hem posat amb el 3 de 6 que ja tenim prou rodat i s'ha descarregat sense cap problema. En segona ronda els capgrossos han plantejat el 5 de 8, la catedral dels castells. Han hagut de desmuntar el peu dues vegades per quadrar-lo millor però finalment l'han assolit amb magnificència, fet que ha celebrat la una plaça molt entregada. Els escaldats hem continuat amb la torre de 6 a la que li tenim la mida presa i ha estat prou correcta.


 Arribats a tercera ronda els Capgrossos de Mataró han decidit tornar a portar un castell de 9 a Vilassar amb el 3 de 9 amb folre, en una plaça que ells ja van inaugurar com a plaça de 9. El castell ha pujat clavat i s'ha carregat amb l'eficiència que caracteritza aquesta colla, un cop l'enxaneta ha travessat i durant la baixada s'ha vist alguna petita batzegada a quarts i cinquens que ha estat molt ben defensada. Un cop descarregat l'eufòria s'ha ensenyorit de la plaça. Tot seguit els Castellers de Caldes de Montbui hem tancat la ronda amb el 4 de 6 que resolia la jornada.

 
 En una ronda de pilars de sortida si més no peculiar, capgrossos han fet 4 pilars de 4 i un pilar de 5 on l'enxaneta ha pujat al balcó de l'ajuntament i els escaldats hem bastit un pilar de 5 que en "farru" ha hagut de defensar amb mestria.

 Un cop acabada l'actuació ens hem acomiadat de la plaça amb la tradicional polca i el ball de la canalla agraint la bona disposició d'un públic que, potser no era molt expert en temàtica castellera, però ja ens agradaria trobar més sovint.

 Propera actuació a Sant Cugat el dia 1 de juliol per les vigílies de festa major.


Resum de la jornada:

Capgrossos de Mataró P4cam, 2d8f, 5d8, 3d9f, 4P4 i P5 al balcó.
Castellers de Caldes de Montbui P4cam, 3d6, 2d6, 4d6 i P5

Diada de primavera a Caldes de Montbui

12 de juny 2017, 8:31 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 13 de juny 2017, 8:23 ]

 Aquest diumenge 11 de juny hem fet la primera actuació d'enguany a Caldes de Montbui, a la plaça de Catalunya, després d'un canvi d'ubicació d'última hora. Les colles convidades avui han estat els Margeners de Guissona, amb camisa de color marró de terra mullada, i els Castellers de Cerdanyola, amb camisa verd clar. L'actuació ha coincidit amb la tradicional Firabotiga que es ve celebrant a la nostra població, és per això que la diada estava programada a la plaça de l'Àngel en el marc d'aquest esdeveniment, però per problemes logístics hem hagut de canviar el lloc.
 En un dia radiant i amb molta calor ens hi hem posat amb els pilars d'inici a on, simultàniament, els escaldats hem fet dos pilars de quatre i tant Margeners com Cerdanyola han fet un pilar de quatre cada colla.
 Castellers de Caldes hem obert la primera ronda amb una torre de 6, la tercera d'aquesta temporada, que ha sortit prou bé encara que s'ha hagut de treballar una mica. Després s'hi han posat els de Cerdanyola bastint el 3 de 7, mogudet, però demostrant que venien disposats a fer bona feina. Margeners han tancat aquesta ronda amb un 3 de 6 clavat.
 Ja a la segona ronda els locals ens hem regalat un 5 de 6 que era el primer d'aquest any demostrant així que quan la gent respon es poden assolir millor els objectius. Castellers de Cerdanyola han seguit la seva actuació de castells de 7 amb un 4 de 7 molt ben plantat. En el torn dels de ponent han descarregat un 3 de 6 amb agulla que s'ha vist molt bé tot i que eren poques camises a plaça.
 A la ronda final els escaldats hem fet el 4 de 6 amb agulla, tancant així la millor actuació d'aquest any. Els de Cerdanyola se n'han sortit descarregant un 3 de 7 amb agulla molt celebrat, que ha estat la millor construcció de la jornada. Margeners de Guissona ha tancat l'actuació amb un 4 de 6 prou correcte.
 Als pilars del final tant Castellers de Caldes com Castellers de Cerdanyola hem fet un pilar de 5 cadascú i simultàniament. Després els Margeners de Guissona han acabat amb un pilar de 4 sense més problemes.
 Un cop acabada l'actuació en Gusti, que era el cap de colla per absència laboral d'en Dídac, ha valorat que haguéssim fet la millor actuació d'enguany per bé que encara ens falta una mica per tornar a la gama de castells de 7, que seria el desitjable. "Hi som a prop", ha arribat a dir just abans que el refresquessin amb dues ampolles d'aigua pel cap. Com a fi de festa hem anat al local de la colla a prendre un pica pica i acomiadar les colles convidades. La propera actuació serà a Vilassar el 25 de juny.

 Resum de l'actuació:
 Castellers de Caldes 2P4, 2d6, 5d6, 4d6a P5.
 Castellers de Cerdanyola P4, 3d7, 4d7, 3d7a, P5.
 Margeners de Guissona P4, 3d6, 3d6a, 4d6, P4.

1-10 of 29