TEMPORADA 2017‎ > ‎

Notícies

Actuació de les Festes del Pont Vell de Cerdanyola del Vallès

Aquest diumenge, 24 de setembre, vam començar el nostre particular dia de la Mercè trobant-nos tots a la plaça de la Font del Lleó. Allà vam fer un pilar de quatre, dins dels actes de la Marató per la Democràcia, organitzada en nombroses viles catalanes en defensa del referèndum d'autodeterminació convocat pel proper 1 d'octubre. L'enxaneta va mostrar una senyera amb el domàs 'democràcia'.
 

Tot seguit, vam marxar cap a l'estació, on ens esperava el bus que ens portava a Cerdanyola. Allà participàvem en la diada de tardor dels Castellers de Cerdanyola, juntament amb els Castellers de Castelldefels i els Castellers de Tortosa. 

Un cop arribats a la plaça Abat Oliva i enfaixats tots, vam aixecar els pilars d'entrada. Van ser simultanis, i nosaltres vam fer un pilar de quatre, mentre Cerdanyola i Castelldefels feien dos pilar de quatre, i Tortosa aixecava també un pilar de quatre.
 

Els nostre primer castell va ser el 3 de 7, que vam descarregar sense problemes. En la seva primera ronda, els castellers de Cerdanyola van fer el 3 de 7 amb agulla, els castellers de Castelldefels van intentar el 4 de 7 amb agulla, i els castellers de Tortosa van fer el 4 de 6, un castell lent però molt ferm.
 

En segona ronda els Escaldats vam aixecar un 4 de 7 molt parat. Els locals van fer un 4 de 7 amb l'agulla, mentre que els grocs de Castelldefels van tornar a intentar el 4 de 7 amb l'agulla. Per la seva banda, els Castellers de Tortosa van fer un 3 de 6 amb l'agulla.

 
En tercera ronda, els de Caldes vam posar l'agulla al 4 de 6, castell que també vam fer sense gaire problemes. Els de Cerdanyola van fer un 4 de 7, els Castellers de Castelldefels van optar pel 3 de 7, i els tortosins van fer el 3 de 6.

 
 
 
Un cop acabades les tres rondes, els grocs van acabar la seva actuació amb el 4 de 7.
 

Els pilars de sortida els vam fer simultanis amb els Castellers de Castelldefels i amb els Castellers de Tortosa. Els Escaldats i els grocs vam fer pilars de cinc, mentre que els tortosins van fer pilar de quatre. Tot seguit, els locals van fer un vano de 5.
 

Després de l'actuació i de la polca, ens vam dirigir tots cap al local dels amfitrions, que ens havien preparat un gran pica-pica, amb dinar inclòs. Tot molt bo. 

Resum de l'actuació: 

Castellers de Caldes P4, 3d7, 4d7, 4d6a, P5
Castellers de Cerdanyola 2P4, 3d7a, 4d7a, 4d7, v5
Castellers de Castelldefels 2P4, 2id4d7a, 3d7, 4d7, P5
Castellers de Tortosa P4, 4d6, 3d6a, 3d6, P4

Diada del 5è aniversari de Carallots a Sant Vicenç dels Horts

10 de juny 2018, 0:45 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 10 de juny 2018, 1:00 ]

 Aquest diumenge dia 27 de maig ens hem apropat a Sant Vicenç dels Horts a celebrar el 5è aniversari de la colla local, els Carallots, amb la participació també dels Minyons de l'Arboç i dels Castellers d'Esparreguera.
 La jornada ha començat amb una petita cercavila culminat amb uns pilars caminats a l'hora d'entrar a la plaça de l'església.

 Començant l'actuació, als pilars d'entrada, nosaltres, carallots i Esparreguera hem fet un pilar de 4 respectivament i els de l'Arboç n'han fet dos. No hi ha faltat la reivindicació de la llibertat dels nostres presos polítics.

 A la primera ronda la colla local ha fet el seu primer intent amb el castell estrella que portaven per avui, el 7 de 7, que els hi ha quedat en intent desmuntat amb els aixecadors ja posats. Tot seguit Esparreguera s'hi ha posat amb un 4 de 7 mol parat. Minyons de l'Arboç han obert amb un 3 de 6 també molt correcte i nosaltres hem plantat un 4 de 6 amb l'agulla prou maco.
 A la segona ronda els Carallots hi han tornat amb el 7 de 7 i els hi ha tornat a quedar en intent desmuntat quan l'enxaneta, que ja era a quarts, ha decidit recular. Esparreguera ha continuat l'actuació amb un 3 de 6 aixecat per sota espectacular. Els de l'Arboç, després de desmuntar un peu per quadrar mides, han bastit un 3 de 6 amb agulla. Els de Caldes hem tancat la ronda amb el 4 de 6 de manual.

 Passant a tercera ronda els de Sant Vicenç han provat amb el 3 de 7 amb agulla que els hi ha fet llenya, potser massa nervis per la diada. Esparreguera ha seguit descarregant el 3 de 7 amb bon ofici. Minyons, al seu torn, han fet el mateix amb el 4 de 6. Els escaldats, que per culpa d'una baix a d'última hora no hem pogut tirar castells de 7, hem rubricat amb el 3 de 6.


 S'ha obert una ronda de repetició on els Castellers de Sant Vicenç dels Horts han pogut descarregar l'únic castell que han portat a plaça, el 3 de 6 amb agulla.
 Finalment, als pilars de sortida, Esparreguera ha fet el pilar de 5, Carallots 2 pilars de 4, els de Caldes també 2 pilars de 4 i els Minyons de l'Arboç un pilar de 4 aixecat per sota.

 La jornada ha finalitzat amb els balls de la canalla que ens han ofert els músics i pensant en la propera trobada a Caldes el 10 de juny.

 Resum de la diada
 Castellers de Caldes de Montbui Pcam, P4, 4d6a, 4d6, 3d6, 2P4
 Castellers de Sant Vicenç dels Horts Pcam, P4, id7d7, id7d7, i3d7a, 3d6a, 2P4
 Minyons de l'Arboç Pcam, 2P4,3d6, 3d6a, 4d6, P4ps
 Castellers d'Esparreguera Pcam, P4, 4d7, 3d6ps, 3d7, P5

Diada de la fira de sant Ponç a l'Ametlla del Vallès

20 de maig 2018, 9:38 publicada per Castellers de Caldes

Aquest diumenge 13 de maig de 2018 ens hem desplaçat a l'Ametlla del Vallès, convidats per l'ajuntament d'aquesta localitat, per participar en la tradicional fira de sant Ponç, patró dels herbolaris. En un matí plujós però de temps canviant hem pogut gaudir dels productes que oferien les parades abans de començar l'actuació. Ens han acompanyat els Castellers de Cerdanyola.
Als pilars d'entrada les dues colles hem optat pel pilar de 4 que no ha donat cap problema.
Ja en primera ronda nosaltres hem bastit un 4 de 6 de molt bones mides, potser un xic lent, però no ha donat cap problema. Els de Cerdanyola han començat amb un 3 de 7 ben parat.
 
A la segona ronda, els de Caldes, hem ensopegat amb el 4 de 6 amb agulla que s'ha desquadrat mentre pujava i s'ha obert de manera que a terços no arribaven a agafar-se i l'hem hagut de baixar. Cerdanyola ha optat per un 4 de 7 pràcticament de manual. Tot seguit hem repetit el 4 de 6 amb agulla, aquest cop molt millor, i que hem descarregat sense més inconvenient.

A l'última ronda, que ha obert Cerdanyola, s'hi han posat amb el 3 de 7 amb agulla molt maco i, tot i un petit tremolor al pilar, han descarregat amb èxit. Nosaltres hem tancat amb un 3 de 6 correcte.

Els pilars de sortida, per separat, Cerdanyola ha fet un pilar de 5 i Caldes un de 4.
L'actuació ha acabat amb els balls de la canalla i hem mantejat als nous tabalers que s'han estrenat avui. La propera actuació serà el 27 de maig a Sant Vicenç dels Horts.

Diada de Sant Jordi 2018 a Badia del Vallès

22 d’abr. 2018, 10:33 publicada per Castellers de Caldes

 Aquest diumenge 22 d'abril de 2018 ens hem acostat la Badia del Vallès per participar en la diada de Sant Jordi amb els Castellers de Sabadell, colla amfitriona, i amb els Marrecs de Salt. El lloc triat ha estat la plaça de l'ajuntament.

 Un cop a plaça ens hi hem posat amb els pilars d'entrada on hem fet, nosaltres un pilar de 4 aixecat per sota, i els saballuts i els marrecs 2 pilars de 4.
 
 Encetant la primera ronda els de Sabadell s'hi han posat amb un 2 de 7 ben travat. Els de Salt han bastit un 3 de 8 que han hagut de treballar a terços i quarts. Els de Caldes hem obert amb un 4 de 6 amb agulla després que en Gusti ens arengués en la importància d'aconseguir l'excel·lència en els castells de 6 per poder abordar els de 7.

 A la segona ronda els saballuts han clavat un 3 de 8 de molt bona factura. Al seu torn els marrecs han ensopegat amb un 2 de 7 molt tremolós i que han hagut de baixar quedant en un intent desmuntat, després han descarregat un 5 de 7. Els escaldats també hem ensopegat amb un 4 de 6 amb mala col·locació al pis de segons i falta de comunicació, intent desmuntat que hem repetit assolint-lo al final de ronda.

 Ja a la tercera ronda Castellers de Sabadell, després de desmuntar un peu, han fet un 4 de 8 que ha estat molt celebrat per ells mateixos. Els Marrecs de Salt s'hi han posat amb un 4 de 7 de manual, molt correcte. Els Castellers de Caldes de Montbui hem acabat amb un 3 de 6 també molt maco.

 Als pilars de sortida Sabadell ens ha obsequiat amb un vano de 5, els gironins han fet un pilar de 5 i nosaltres 2 pilars de 4.

 I amb un bon sol, molts mocadors grocs reivindicatius per la situació dels presos polítics, el toc de vermut i alguna que altra mantejada i remullada, hem clos la jornada. La propera actuació el dia 6 de maig a Badalona.

 

Diada de Nyerros a Manlleu

31 d’oct. 2017, 11:45 publicada per Castellers de Caldes

 Aquest diumenge 29 d'octubre ens hem acostat a La Plana, comarca d'Osona, per participar altre cop a la diada de Nyerros, amb els Tirallongues de Manresa, a la plaça de Fra Bernadí de Manlleu. Hem sortit de Caldes amb autocar ben d'hora i hem arribat amb prou temps per esperar a que escampés la boira habitual d'aquesta comarca.
 La colla amfitriona, els Nyerros de la Plana, pren el nom d'un dels dos bàndols, l'altre eren els Cadells, en que es va dividir la noblesa catalana durant l'època feudal a la baixa edat mitjana. La seva camisa és de color gris boira. Els altres convidats han estat els Tirallongues de Manresa, comarca del Bages, amb camisa ratllada blava i blanca i que pren el nom d'un joc de la canalla d'aquesta localitat. Com a anècdota de la jornada cal destacar que ni nosaltres ni Nyerros hem aconseguit portar gralles a plaça i els grallers de Tirallongues han cobert tots els castells, un agraïment per a ells.

 A les dotze en punt, un cop escampada la boira, ens hi hem posat amb els pilars d'entrada. Han estat simultanis i hem fet 2 pilars de 4 els escaldats, 2 també de 4 els Nyerros i 3 pilars de 4 els Tirallongues.
 Encetant la primera ronda, la colla local, ha plantat un 3 de 6 amb agulla molt correcte. Hem seguit els escaldats, que portàvem alguna baixa d'última hora i ens ha obligat a canviar els programa, amb un tres de 7 que ja es veu prou solvent tot i els canvis obligats per les baixes. Al seu torn, els de Manresa, han fet un 5 de 7 majestuós que s'ha vist molt segur.

 En segona ronda els amfitrions s'hi han posat amb la torre de 6, que tot i que s'ha hagut de treballar a terços,
han descarregat al final sense més problemes. Nosaltres hem seguit l'actuació amb un 3 de 6 amb agulla que ens ha sortit rodó. Tot seguit els del Bages han anat a pel 4 de 7 que, després d'un peu desmuntat, han assolit amb un pel d'indecisió al pujar la canalla, potser és perquè a nivell de dosos els hi ha quedat obert.

 Ja a la tercera ronda els Nyerros han enfilat un 4 de 6 que els hi ha sortit prou bé. Els de Caldes també hem atacat el mateix 4 de 6 que ha estat gairebé de manual, perfecte. L'ensopegada de la jornada ha arribat quan els Tirallongues, després de desmuntar un peu, han enlairat un 4 de 7 amb agulla que, tot i pujar clavat i aconseguir carregar-lo, l'enxaneta del pilar s'ha despenjat al iniciar la baixada. Una llàstima perquè el tenien prou bé, sembla que els nervis han jugat una mala passada.

 A la ronda dels pilars de sortida hem actuat per separat i hem fet, Nyerros de la Plana un pilar de 5, Castellers de Caldes 3 pilars de 4 i Tirallongues de Manresa un pilar de 5.


 Un cop acabada l'actuació i després de la polca habitual, que hem de tornar a agrair als grallers dels Tirallongues, ens hem fet una bona caminada per arribar-nos al local de Nyerros on hem fet un bon dinar i el típic concurs de flams que ha posat el final a una diada molt agradable. La següent actuació serà a Manresa el dia 5 de novembre amb els Tirallongues i els Castellers de l'alt Maresme.
 

 
Resum de l'actuació.

 Castellers de Caldes 2P4, 3d7, 3d6a, 4d6, 3P4
 Nyerros de la Plana 2P4, 3d6a, 2d6, 4d6, P5
 Tirallongues de Manresa 3P4, 5d7, 4d7, 4d7ac, P5

Comunicat oficial de la Junta dels Castellers de Caldes de Montbui

24 d’oct. 2017, 3:02 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 24 d’oct. 2017, 3:09 ]


La colla és un pulmó viu dins de la societat i cultura catalanes, i sempre ens hem mostrat partidaris del dret a decidir i de la democràcia, emparats per la Coordinadora de Colles de Catalunya.

 

Davant dels fets ocorreguts les darreres setmanes, la junta creu que no podem restar impassibles i que una mostra de resistència pacífica davant els abusos de l'estat espanyol és deixar de vendre loteria de nadal comercialitzada per Loterías y Apuestas del Estado.

 

Paulatinament es farà la recollida dels talonaris no venuts i evidentment es garantirà el cobrament dels premis, si s'escau, de les butlletes ja repartides.

 

Atentament,

La Junta dels Castellers de Caldes de Montbui.

colla@castellersdecaldes.cat

23 d’octubre 2017

Diada de Festa Major de Caldes de Montbui

12 d’oct. 2017, 10:54 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 14 d’oct. 2017, 1:48 ]

 Aquest dijous 12 d'octubre, dia de la festa major de Caldes de Montbui, hem celebrat la tradicional diada castellera de la nostra localitat. Les colles convidades han estat Minyons de Terrassa, camisa malva i Castellers de Sant Cugat, els gausacs amb camisa verd Collserola. Del Vallès les tres colles.
 Ens hem trobat a la plaça de l'estació de Caldes a 2 quarts de dotze per iniciar el cercavila que, per Pi i Margall, Asensi Vega i carrer del Forn ens ha dut a l'emblemàtica plaça de la Font del Lleó, davant les termes romanes, on hem fet l'actuació.

 En una jornada assolellada i gairebé puntualment hem començat amb els pilars d'entrada on, simultàniament,  nosaltres n'hem fet dos de quatre igual que els de Sant Cugat i els de Terrassa n'han fet un de quatre.

 Engegant la primera ronda hem obert plaça els locals amb un 3 de 7 ben apamat, potser un xic lent, però que ha servit per desentumir la musculatura i els nervis. Tot seguit els de Sant Cugat han jugat fort amb el 5 de 8, que els hi ha quedat en intent desmuntat just quan els dosos ja eren col·locats i l'han hagut de baixar perquè a segons s'estaven plegant i perdent mides. Els de Terrassa, que ens han comentat que venien amb algunes baixes, han tirat en aquesta ronda un 3 de 8 molt correcte.
 Per obrir la segona ronda els escaldats hem intentat el 3 de 7 amb agulla, el millor castell que hem provat aquest any, però que hem hagut de desmuntar atès que no mostrava prou fiabilitat. Al torn dels gausacs aquests hi han tornat amb el 5 de 8 i aquest cop l'han assolit desprès d'una èpica defensa. No cal dir que ha estat molt celebrat amb els seus habituals càntics, no en va era el segon d'aquesta colla enguany i el cinquè de la seva història. Els malves en aquesta ronda han seguit el guió que portaven de clàssica de 8 i han resolt un 2 de 7 de manual.

 Ja a la tercera ronda els Castellers de Caldes ens hem posat les piles i, demostrant que els deures estaven ben fets, hem descarregat el 3 de 7 amb agulla, molt ben defensat sobretot el pilar, que ha estat el millor castell que hem fet aquesta temporada. Castellers de Sant Cugat al seu torn s'hi han posat amb el 3 de 8 que, tot i tenir un lleuger tremolor, han descarregat sense més problemes. Minyons de Terrassa, per tancar la clàssica de 8, han clavat un 4 de 8.

 Tot seguit s'ha obert una ronda de repetició o quarta ronda on els de Caldes hem realitzat un 4 de 7 que ja li tenim prou confiança. Els de Sant Cugat, pensant en la diada de l'Esperidió a Tarragona, ens han volgut oferir un castell folrat amb el 2 de 8 amb folre que han hagut de desmuntar dues vegades perquè se'ls hi girava, potser no era el dia. De tota manera aquesta colla apunta molt bones maneres per aconseguir entrar a la gamma dels nou pisos.

 Començant la ronda de pilars Minyons de Terrassa, en solitari, han provat el el pilar de 6 que han aconseguit carregar però que ha caigut quan ja el descarregaven. Tot seguit i simultàniament escaldats hem fet un pilar de 5 i gausacs 2 pilars de 5.
 Acabada l'actuació, amb les celebracions habituals, en l'epíleg final en Dídac ens ha recordat que hem fet la millor actuació de la temporada, la primera amb tres castells de de 7 i el primer castell de 7 amb agulla d'aquest any. Ha posat en valor la feina feta als assajos, la constància i el compromís de la gent com sempre imprescindibles per reeixir. També com sempre l'han acabat ruixant amb ampolles d'aigua. Finalment hem anat al local a fer un pica pica, entregar els recordatoris i agrair i acomiadar les colles convidades. Ens tornem a trobar a l'assaig i diumenge 15 d'octubre per Capvuitada al Remei.

 Resultats

 Castellers de Caldes 2P4, 3d7, id3d7a, 3d7a, 4d7, P5
 Castellers de Sant Cugat 2P4, id5d8, 5d8, 3d8, 2id2d8f, 2P5
 Minyons de Terrassa P4, 3d8, 2d7, 4d8, P6c

Pilar caminat de Festa Major

12 d’oct. 2017, 10:03 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 12 d’oct. 2017, 10:06 ]

 Com ja va sent tradicional aquest dilluns 9 d'octubre, emmarcat en els actes de festa major de Caldes de Montbui, hem realitzat el pilar caminat que ha transcorregut des de la plaça de l'Àngel, cantonada carrer Major, fins a la plaça de l'Església pel carrer Asensi Vega.

 

Un cop arribats a plaça hem girat el pilar i l'hem descarregat sense cap problema. Tot seguit han actuat els  bastoners amb el seu espectacle de nit, llums i pals i finalment hi ha hagut el corretraca i l'encesa del campanar acabant amb la tronada final.

Pilar caminat de Festa Major

12 d’oct. 2017, 9:53 publicada per Castellers de Caldes

 Com ja va sent tradicional aquest diumenge 8 d'octubre, emmarcat en els actes de festa major de Caldes de Montbui, hem realitzat el pilar caminat que ha transcorregut des de la plaça de l'Àngel, cantonada carrer Major, fins a la plaça de l'Església pel carrer Asensi Vega.

 

Un cop arribats a plaça hem girat el pilar i l'hem descarregat sense cap problema. Tot seguit han actuat els  bastoners amb el seu espectacle de nit, llums i pals i finalment hi ha hagut el corretraca i l'encesa del campanar acabant amb la tronada final.

Festa Major de Palau-solità i Plegamans

27 d’ag. 2017, 10:25 publicada per Castellers de Caldes

 Aquest dissabte 26 d'agost ens hem acostat a la vila veïna de Palau-solità i Plegamans per participar a la diada castellera de la festa major tot fent d'amfitrions de les colles convidades, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró. Aquesta actuació, que ja va sent tradicional per a la nostra colla i per a Capgrossos de Mataró, enguany es fa a partir del conveni que es va signar el proppassat 22 de juny entre la regidora de cultura, Carme Sanz, i representants de les tres colles. Aquest acord, firmat per la nostra presidenta Maria Font, serà vigent durant quatre anys.

 Amb cotxes particulars ens hem trobat a l'envelat de Palau que era el punt d'inici del cercavila que, tot pujant pel passeig de la Carrerada, ha entrat a la plaça de la Vila pel carrer del Camí Reial. Allà hem estat rebuts per la Sindriada popular que també es fa cada any en aquesta data.


 Un cop fets els preparatius ens hi hem posat amb els pilars d'entrada, on cada colla n'hem fet un de quatre caminat, i hem anat entrant a plaça primer els de Caldes i seguits per Minyons i al final Capgrossos. Un cop a lloc, i en recordatori de les víctimes del malaurat atemptat del dijous, hem fet un pilar de dol cadascú, de quatre nosaltres i Mataró i de cinc Terrassa, on els enxanetes han mostrat un rètol amb el hastag #NOTINCPOR.


 Encarant la primera ronda i obrint plaça els escaldats ens hi hem posat amb el 2 de 6 que aquest any ja tenim prou rodat i l'hem descarregat sense problemes. Han seguit els de Terrassa, els malves, amb la catedral dels castells, un 5 de 8 preciós i molt ràpid, en el que ha vingut a ser un rodatge d'aquesta colla de cara a Sant Fèlix la setmana que ve. Han tancat ronda els de Mataró, camisa blau marí, amb el pare dels castells, un 3 de 8 que feia molta patxoca i deixava bones sensacions.


 Per a la segona ronda, i variant les previsions per una baixa d'última hora, els de Caldes hem resolt correctament un 3 de 6 amb agulla i que només ha tingut una anècdota quan l'acotxador ha dubtat de quin costat havia de baixar i que s'ha resolt sense més problema. Minyons de Terrassa, en la seva tònica de previsió per a la setmana vinent, ens ha ofert el primer castell folrat. Un 2 de 8 amb folre que podríem considerar de genial tant per la seva dificultat com per l'excel·lència en la seva realització. Capgrossos de Mataró ha encarat aquesta segona ronda amb un carro gros, un 4 de 8 de molt bones mides.


 Al nostre torn per iniciar la tercera ronda ens hem trobat la primera ensopegada en el castell que hauria de ser el més fàcil de la tarda quan hem hagut de desmuntar un 3 de 6 per dificultats de la canalla al pujar i hem preferit baixar-lo. Els malves han seguit amb el seu recital i ens han plantat un 3 de 8 amb agulla que, després de desmuntar un peu i amb algun lleuger tremolor, ha deixat un pilar de 6 espectacular i que han descarregat amb la mestria que els caracteritza. Els del Maresme han optat per tancar la seva actuació amb el 5 de 7 que també ha mostrat el bon fer d'aquesta colla. Ara sí, els escaldats hem bastit un 3 de 6 que, tot i tremolar més del que caldria pels canvis a l'estructura, s'ha descarregat satisfactòriament.


 Resolta l'actuació i quan ja enfosquia la tarda, a la ronda de pilars de sortida han començat els de Terrassa amb un altre castell folrat, el pilar de 7 amb folre que, tot i que s'ha pujat i carregat amb molt bones sensacions, s'ha trobat amb problemes a la sortida de la canalla i després d'un esforç titànic del terç ha fet llenya al trencar-se endavant. Tot seguit i conjuntament hem fet, els Castellers de Caldes un pilar de 5, els Capgrossos de Mataró un vano de 5 i els Minyons de Terrassa 3 pilars de 4. I encara al final, tot seguint la tradició de la diada de Palau, els de Caldes hem fet el pilar de 4 al balcó on han fet pujar fins a cinc enxanetes, la terça que era la Tambu, cap de canalla i el segon que era en Dídac, el cap de colla.


 Ara sí que finalitzada la jornada i després de la polca que ens han ofert els músics ens hem acomiadat fins la el proper assaig de cara a l'actuació a Montserrat del dia 3 de setembre. Resum de l'actuació:

 Castellers de Caldes P4cam, P4dol, 2d6, 3d6a, id3d6, 3d6, P5, P4balcó
 Minyons de Terrassa P4cam, P5dol, 5d8, 2d8f, 3d8a, P7fc, 3P4
 Capgrossos de Mataró P4cam, P4dol, 3d8,4d8, 5d7, v5

 

Festa Major de Gallecs

24 de jul. 2017, 15:31 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 25 de jul. 2017, 10:49 ]

 Aquest diumenge 23 de juliol hem agafat els cotxes particulars i ens hem desplaçat fins a Gallecs, espai rural de la població de Mollet, per acabar el primer tram de la temporada. Les altres colles eren els amfitrions, Castellers de Mollet amb camisa 100% verd claret color dels camps de l'indret, i amb els castellers de Montcada i Reixac amb camisa de color teula.

 L'espai rural de Gallecs és un paratge natural protegit (EIN), salvat de l'especulació urbanística dels anys 60 i 70 del segle passat gràcies a la mobilització popular. La plaça triada per a l'actuació ha estat la de l'ermita de Santa Maria, romànica del segle XII, però que compta amb uns mosaics paleocristians del segle IV al subsòl de la construcció.


 En un dia ennuvolat i xafogós ens hi hem posat amb els pilars d'entrada per iniciar la jornada. Simultàniament hem fet, nosaltres 2 pilars de 4, Montcada un pilar de 4 i Mollet ha començat malament ensopegant amb el pilar de 4 aixecat per sota que els hi ha fet llenya quan encara no l'havien carregat. Potser pels nervis pels objectius plantejats.


 Superant l'entrebanc inicial els locals han obert la primera ronda , després de desmuntar un peu mal quadrat, amb un 3d7 treballat, amb dues quartes abocades que feien perillar les mides, però que han descarregat tirant d'ofici. Tot seguit els escaldats, en el que ha estat la tònica de la diada, ens hi hem posat amb el mateix castell, el 3d7. Tot i que era el segon castell de 7 d'enguany, l'hem resolt amb una solvència digna dels registres als quals ja estàvem acostumats els anys anteriors. Cal destacar, amb molt d'orgull, que aquest ha estat el castell de 7 número 100 descarregat per la colla, queda lluny aquell 12 d'octubre del 2001 que vam descarregar el primer castell de 7 com ens recordava en Santi Navarro via twitter. A la celebració per l'efemèride el jovent ens ha obsequiat amb un càntic pensat per a la ocasió. Per tancar la ronda els de Montcada han bastit un 3d6 prou correcte.


 A la segona ronda els de verd claret han tornat a treballar amb un 4d7, que ha trigat a muntar el peu potser per la quantitat de camises que eren a plaça, altre cop amb problemes de mides a terços i quarts, però que han descarregat per les ganes que hi havia de fer una bona actuació. Els de Caldes, continuant la tònica, hem atacat també el 4d7 que ha anat rodat tot i ser el primer de l'any i que transformava l'actuació en la millor de la temporada, primera de l'any amb dos castells de set, primers castells de set fora de casa i el 4d7 ha estat el castell de 7 número 101 de la nostra història. L'eufòria ha continuat presidint la plaça vistes les celebracions. Els de la camisa teula han fet un 3d6 amb agulla que han hagut de treballar un xic però sense perillar en cap moment.


 En tercera ronda, en una jornada que se'ns estava allargant, Castellers de Mollet s'hi han posat amb la torre de 6, desmuntant primer un peu, que els hi anat prou bé i l'han guarnit a la descarregada amb una figuereta d'un terç. Castellers de Caldes també hem fet una  torre de 6, més diligent, tancant així, com els de Mollet, la clàssica de 7. Castellers de Montcada han tancat ronda amb un P4 aixecat per sota també ben resolt.


 Ja a la ronda de pilars de sortida els de Caldes hem fet un pilar de 5 i els de Montcada, simultàniament, un pilar de 4. Al final els de Mollet, que portaven un equip de músics amb 12 grallers, han fet un vano de 5 que igualava la seva millor actuació.

 En el discurs final del cap de colla, amb la satisfacció general d'haver fet la millor actuació d'aquesta temporada i tot descarregat, en Dídac ha insistit en la feina feta als assajos i, malgrat un començament d'any fluixet, els resultats obtinguts fins ara evidencien un potencial de la colla que augura un segon tram esperançador. Després de desitjar-nos unes bones vacances hem passat al ball de la canalla i el pica pica habitual.

 La propera actuació ja serà el 26 d'agost a Palau, per la seva festa major,  amb Minyons i Capgrossos, un molt bon cartell.


  Resum de l'actuació.

 Castellers de Caldes 2P4, 3d7, 4d7, 2d6, P5
 Castellers de Mollet iP4ps, 3d7, 4d7, 2d6, v5
 Castellers de Montcada P4, 3d6, 3d6a, P4ps, P4
 


 

1-10 of 34