NOTÍCIES‎ > ‎

Notícies 2015


Entrada sense títol

16 de jul. 2017, 2:27 publicada per Castellers de Caldes

BATEIG DELS MANYACS DE PARETS A LA TROBADA DEL VALLÈS

29 Maig 2016

Diumenge passat va tenir lloc a Parets del Vallès la Trobada de colles del Vallès Oriental, que agrupa els Castellers de Mollet, els Xics de Granollers i els Castellers de Caldes de Montbui. Enguany, però, la Trobada va coincidir amb una data especial: els nostres fillols, els Manyacs de Parets, s’havien de batejar aquell matí presentant-se oficialment com a nova colla castellera.

29 Maig 2016

Diumenge passat va tenir lloc a Parets del Vallès la Trobada de colles del Vallès Oriental, que agrupa els Castellers de Mollet, els Xics de Granollers i els Castellers de Caldes de Montbui. Enguany, però, la Trobada va coincidir amb una data especial: els nostres fillols, els Manyacs de Parets, s’havien de batejar aquell matí presentant-se oficialment com a nova colla castellera.

La trobada va començar amb una cercavila al voltant de la plaça on actuaríem, la Plaça de la Vila. Pels carrers, els veïns sortien a saludar les colles que anàvem avançant. Vam haver de lamentar l’absència dels Xics de Granollers, que tot i acceptar ser padrins de la colla nouvinguda no van poder assistir a l’esdeveniment; de tota manera, alguns membres de la colla van fer acte de presència per poder donar la benvinguda als Manyacs.

Un cop a plaça, l’actuació va començar amb els pilars d’entrada davant d’un públic molt abundant i entregat que veia per primera vegada les camises morades de la seva colla local. Mollet i Parets van fer tots dos un pilar de 4, i Caldes, dos pilars de 4 simultanis.

A continuació, els Manyacs van fer el seu primer castell a plaça, una  torre de 5 molt aplaudida, i a continuació els Castellers de Mollet van fer un 5d6. Nosaltres vam fer el 3d7, castell que enguany intentem portar a cada actuació. Un castell que tenim del tot apamat ja que tot i amb canvis, li mantenim el pols.

En segona ronda, els amfitrions van descarregar un 3d5, mentre que els de Mollet van fer una torre de 6 ben lleugera i renovada. Els escaldats vam aconseguir descarregar l’esperat 4d7, després dels últims intents desmuntats a Andorra. La pèrdua de mides va crear alguns dubtes a la canalla que finalment va travessar l’estructura i vam poder descarregar-la amb èxit. I aquesta vegada cal destacar l’estrena d’un terç als castells de 7 pisos!

L’última ronda va començar amb el tercer castell dels de Parets, un 3d5a, seguit d’un 3d6 aixecat per sota de la colla de Mollet, que va pujar molt de pressa i sense perdre fermesa, i un altre 3d6 per sota que vam fer els de Caldes, el segon de la temporada.

Els pilars de sortida van ser un pilar de 5 els de Mollet i un els de Caldes, i un vano de 4 per part dels de Parets, que completaven així la seva primera actuació.

En acabat, els acabats de batejar van fer-nos l’obsequi d’una camisa emmarcada de la seva colla a les tres colles padrines. Els Escaldats, per altra banda, vam voler tenir-hi un detall i els vam entregar un mocador gegant recordatori del seu bateig. Finalment, vam fer una foto conjunta per recordar aquest dia, entre càntics d’uns i d’altres, i vam acomiadar l’esdeveniment amb un pica-pica.

Bona actuació de les colles padrines: Mollet iguala la seva millor actuació de la temporada passada abans de l’estiu i els Escaldats aconseguim portar dos castells de set a plaça. Als nostres fillols ara els toca seguir treballant i seguir creixent per poder portar castells de sis a plaça aviat! Som-hi!

DIADA

17 de nov. 2015, 9:57 publicada per Maria Font   [ actualitzat el 17 de nov. 2015, 9:57 per Oriol Tauleria ]

Dissabte 14, a la tarda, el local dels Castellers de Caldes de Montbui es va omplir de canalla, gràcies a les activitats que van preparar els monitors i monitores de A.E el Pasqualet, i la xocolatada a càrrec dels Escaldats. Aquestes activitats eren en motiu de la diada de la colla. Una diada on la colla es planteja grans reptes, una diada que esprem que sigui el fruit d’una temporada molt treballada i de feina ben feta.

I per fi, diumenge 15, el dia esperat ja és aquí. A les 11:15 del matí ens trobem a l’estació d’autocars per rebre les colles convidades, Castellers de Terrassa i Castellers de Sant Feliu del Llobregat, i anar en cercavila fins a la Plaça de Can Rius. A les 12 ens anem enfaixant, per ser força puntuals, i comencem amb els pilars d’entrada, on nosaltres i Castellers de Terrassa en fem dos de quatre i Castellers de Sant Feliu un de quatre aixecat per sota.

Els Escaldats obrim ronda i ho fem amb el quatre de set amb agulla, castell que aquesta temporada hem portat a plaça en dues ocasions (en una va quedar en intent i per Festa Major carregat), hi ha nervis, però el treball està fet així que amunt!! Tot i perdre una mica les mides i haver de treballar  força el tenim... castell descarregat!! Seguidament és el torn dels Castellers de Terrassa que descarreguen un 5d7 molt parat. Castellers de Sant Feliu fan un tres de set que puja molt bé però en el moment de l’aleta es torna bellugadís i queda en intent, després de l’ensurt i de veure que tothom està bé, continuem l’actuació amb normalitat.

Segona ronda i els Escaldats tenim els nervis a flor de pell, per això abans de començar ens reunim i el cap de colla posa calma i serenor abans del gran repte. Ara si és el moment tanquem pinya i som-hi, 5d7 descarregat i l’eufòria, les abraçades, els somriures i algunes llagrimetes surten a plaça. És el torn dels Castellers de Terrassa que descarreguen un magnífic tres de vuit, felicitats colla. I tanquen aquesta segona ronda els de Sant Feliu amb un quatre de sis amb agulla.

Abans de la tercera ronda els Castellers de Sant Feliu repeteixen el tres de set, té bona mida i està molt parat, tot i així la canalleta no ho veu clar, l’acotxadora dubte però finalment es col·loca, llàstima que l’enxaneta en últim moment es fa endarrer e.  Comença la tercera ronda i els de Caldes no afluixem i descarreguem un tres de set amb agulla, castell que fins fa ben poc era el nostre sostre. Castellers de Terrassa descarreguen la torre de set i Castellers de Sant Feliu la de sis.

Per arrodonir la diada arriben els pilars de sortida, Caldes fem pilar de cinc, no l’habitual d’aquesta temporada sinó el que fins ara només havíem vist com agulla dins dels castells, però que igualment descarreguem sense dificultats, felicitats colla!! I després dos pilars de quatre, un d’ells amb estrena d’enxaneta! Bona manera d’acabar la diada, Escaldats estem més vius que mai!!! Castellers de Terrassa posen la cirereta a la seva bona actuació fent dos pilars de cinc i tres pilars de quatre. Castellers de Sant Feliu també acaba molt bé la jornada, ja que descarrega el pilar de cinc.

Parlaments emocionants del cap de colla, ruixada amb cava, balls i fotos de canalla posen fi a una molt gran diada. Ara tots i totes cap al local on ens espera una paella boníssim i l’entrega dels records. Gràcies a uns quants Escaldats, que a les vuit del matí ja feinejaven pel local, arribem i el pati és a punt i ple de taules llargíssimes, quin goig veure’l tant ple, ara només queda gaudir i celebrar la gran temporada.

Abans de marxar cap a casa, forces verds ampolla, tornem a emocionar-nos veient els vídeos i les fotos de l’actuació.

Gràcies a tots i totes, escaldats, calderins i calderines i castellers i castelleres de colles veïnes, junts ho hem fet possible #unatemporadadesomni #diadadesetimig #ganesderepetir. Castellers de Caldes de Montbui: 2p4, 4d7a. 5d7, 3d7a, p5 i 2p4.

Castellers de Terrassa: 2p4, 5d7, 3d8, td7, 2p5 i 3p4.

Castellers de Sant Feliu del Llobregat: p4ps, i3d7, 4d6a, id3d7, td6 i p5.

Vigíles de la diada de Tirallongues de Manresa

10 de nov. 2015, 14:42 publicada per Maria Font   [ actualitzat el 10 de nov. 2015, 14:42 per Oriol Tauleria ]

A les 16h de la tarda els Castellers de Caldes ens estàvem reunint a l’estació d’autobusos per fer peu cap a l’actuació per vigílies de la diada dels Tirallongues de Manresa. Anàvem disposats a donar-ho tot, un cop més, per fer lluir orgullosos els nostres castells màxims, castells que suem i que ens mereixem assaig rere assaig. Els membres de la tècnica, però, van advertir de la notícia que les nombroses baixes d’última hora ens feien replantejar l’actuació.

Després d’un trajecte tranquil fins a Manresa, vam preparar-nos per a actuar juntament amb els Tirallongues i els Maduixots, Colla Castellera de l’Alt Maresme, i vam tenir el goig d’enfaixar-nos al ritme de La Bella Lola, una magnífica havanera interpretada pels nostres músics! Ens encanteu!!

Anàvem segons de ronda després dels amfitrions, que van iniciar la jornada amb dos pilars de quatre simultanis de la mateixa manera que ho van fer Maduixots, mentre que nosaltres en vam fer un, ja que la pinya és justa.

En primera ronda els Tirallongues van descarregar un 4d7, com també van fer els Maduixots, després del nostre ja dominat 3d7 que va desenvolupar-se sense problemes.

En segona ronda els de Manresa van fer un 3d7 i nosaltres vam portar el 4d6a, que ens va servir d’assaig pel castell de 7 que volem fer, i on vam poder veure de nou una aleta escaldada que des de fa ben poquet llueix al capdamunt d’alguns dels nostres castells. Els de l’Alt Maresme van fer un 3d7 que es va estirar i ens va fer patir força a tots durant la descarregada.

La última ronda va començar amb un 5d6 dels Tirallongues que va anar seguit del nostre 3d6a amb vistes de fer-lo un pis més, i va finalitzar amb un 4d6a dels Maduixots.

Per acabar, totes tres colles vam fer un pilar de 5, i els Maduixots van intentar, a més, un vano de 3 pilars de 4 que va acabar amb 2 p4 descarregats i un p4 desmuntat.

Entre castanyes cuites i missatges en ampolles buides dirigits a submarinistes va acabar l’actuació amb el sempre esperat repertori dels músics de la colla, ballant i rient plegats abans de marxar cap a l’autobús.

La baixada de llistó de l’actuació es va notar mentre veiem descarregar els castells de 7 de les altres colles, però sorprenentment també es va notar en to positiu: l’ambient distès va proporcionar una tornada que va ser esplèndida! Càntics com feia temps que no sentíem, malnoms nous, cançons noves! Escaldats orgullosos de ser-ho tornant a casa amb ganes de més castells de 7, amb la Diada al cap, on demostrarem el que sabem fer quan fem una gran pinya!

Tirallongues de Manresa: 2p4, 4d7, 3d7, 5d6, p5.

Castellers de Caldes de Montbui: p4, 3d7, 4d6a, 3d6a, p5.

Maduixots de l’Alt Maresme: 2p4, 4d7, 3d7, 4d6a, p4, idp4, 2p4.

XXIII Diada Castellers de Mollet

26 d’oct. 2015, 16:14 publicada per Maria Font   [ actualitzat el 26 d’oct. 2015, 16:14 per Oriol Tauleria ]

A les 11 sortim de l’estació d’autocars cap a Mollet, hi ha forces Escaldats que hi van en cotxe propi. De seguida arribem a Mollet però encara falta estona per començar l’actuació, n’hi ha que se’n van a buscar alguna cosa per esmorzar, d’altres a fer un cafè i la canalla busca una bon lloc on posar la manta i muntar la paradeta, per vendre les polseres i les manualitats que fan.

La diada comença amb un pilar de quatre caminat de la colla local, els Castellers de Mollet, que baixa les escaldes des de l’església fins a la plaça.  A continuació s’alcen els pilars d’entrada on Caldes en fem dos de quatre, però el de Mollet es queda amb intent desmuntat.

Els Castellers de Mollet obren la seva diada amb un 5d6 i els Escaldats en primera ronda descarreguem un bon 3d7.

En segona ronda els locals descarreguen un 3d6 per sota, que celebrem molt ja que tenien ganes de tornar-lo a fer a plaça. Els castellers de Caldes de Montbui descarreguem el 5d6.

Arriba la tercera ronda i els locals intenten la torre de 6 que aconsegueixen descarregar després de temps sense fer-la a plaça. Els Castellers de Caldes tanquem aquesta tercera ronda amb un 4d6 amb agulla, amb una enxaneta que cada cop agafa més confiança en aquesta posició, felicitats.

La diada es tanca amb dos pilars de cinc en solitari. Els Castellers tenien moltes ganes de poder-lo descarregar i així ho van fer i els Escaldats consolidem un pilar que aquest any s’ha vist en moltes places.

Ball de canalla, polca i un bon pica-pica posen punt i final a la XXIII Diada dels Castellers de Mollet.

 

Castellers de Mollet: idp4, 5d6, 3d6ps, td6 i p5.

Castellers de Caldes de Montbui: 2p4, 3d7, 5d6, 4d6a i p5.

 

 

                                                                               

Capvuitada, la 20ena pels Castellers de Caldes

26 d’oct. 2015, 13:11 publicada per Maria Font   [ actualitzat el 26 d’oct. 2015, 13:22 per Oriol Tauleria ]

A Caldes de Montbui la Festa Major no s’acaba fins que no ha passat la Capvuitada!!  Diumenge de les 10:15 del matí ens trobem a la Plaça Catalunya, del poble, per anar a la Residència Santa Susanna, on Geganters, Bastoners i Escaldats oferirem una petita mostra de les activitats als avis i avies. Abans de marxar cap a la Plaça del Lleó omplim el pap i agafem força gràcies al pica-pica que ens han preparat.

A la plaça del lleó ens retrobem amb més Castellers, amb Sardanistes i els amics de Saint Paul les Dax, que vam conèixer al sopar d’ahir a la nit, amb les seves xanques ben altes i els vestits típics. A les 12 comencem a enfilar, en cercavila, cap al Passeig del Remei.

Abans d’arribar a l’ermita fem diverses parades on bastoners fan algun dels seus balls i nosaltres alcem diverses construccions, primer un 3d6 i després un 4d6 amb estrena d’enxaneta. Davant les ambulàncies de la Creu Roja fem un pilar de quatre per desplegar una bandera en motiu del seu aniversari.

Un cop davant de l’ermita del Remei comença l’exhibició de les diverses entitats. En el nostre torn els Escaldats descarreguem un tres de sis amb agulla i un vano de set pilars, un de quatre i la resta de tres, on tota la canalla castellera pot lluir la camisa. Els pilar central, el de quatre, desplega el “logo” dels vint anys dels Castellers de Caldes, ja que va ser aquí on per primera vegada vam actuar, així doncs els verd ampolla aquest proper any estarem d’aniversari.

Al costat de la paradeta, que ha estat present durant tot el matí,  hi llueixen diversos plafons que mostren fotografies de les 20 capvuitades amb presencia Castellera. 
Però el dia no acaba aquí, a la nit ens retrobem de nou per fer el pilar caminat. Degut al mal temps els actes finals de Festa Major van ser aplaçats per avui. Aquest any el pilar caminat tenia canvis de baix i d'enxaneta, va arribar sense problemas fins ben a prop de la porta de l'esglèsia. Estem contents de tancar la festa amb aquest acte i estem orgullossos, ja que queda cop el fem amb més solvència.

Alegria que és Festa Major!

14 d’oct. 2015, 15:32 publicada per Maria Font   [ actualitzat el 14 d’oct. 2015, 15:32 per Oriol Tauleria ]

I per fi arriba l’esperada actuació de Festa Major, al poble, on els Escaldats hi arribem  #mésviusquemai. Acompanyats dels Xics de Granollers i dels Salats de Súria esprem fer una gran actuació, en la qual volem estrenar castell, el quadre de set amb agulla.

Cercavila des de l’envelat, situat al costat de l’estació d’autocars, fins a la plaça del Lleó.  Un cop allà, mica en mica, tothom es va enfaixant. Estem contents de la quantitat de gent que ha vingut a veure la diada, i esperem que gaudeixin igual que nosaltres.

Els pilars d’entrada obren la diada. Dos pilars de quatre dels Castellers de Caldes, dos més de quatre dels Xics de Granollers i un, també de quatre, dels Salats de Súria.

En primera ronda els Escaldats comencem amb el 3d7 amb agulla, que, després de desmuntar un peu, descarreguem molt bé, i ens traiem l’espineta del carregat el cap de setmana passat a Terrassa. Seguidament els Xics de Granollers descarreguen una torre de set, molt maca. I els Salats de Súria descarreguen un tres de sis.

Comença la segona ronda i és el moment de demostrar la feina feta a l’assaig i estrenar el 4d7 amb agulla. Tanquem pinya, pugen segons i terços, però la mida no és massa bona i abans de sonar gralles desmuntem. Deixem pas als Xics que descarreguen un solvent cinc de set. A continuació ho tornem a provar, i... ara si, el castell té més bona mida i amb el so de les gralles el tronc va pujant. Es nota que hi ha nervis, però el castell va agafant forma i seguretat a mesura que alcem pisos. Tenim aleta i el tronc comença a baixar, deixant a la vista el pilar de cinc, però durant la baixada de l’enxaneta es desploma. Molts aplaudiments a plaça animen a la colla, i com que ningú s’ha fet mal, a banda d’algun cop, celebrem haver carregat el primer 4d7a de la història Escaldada. Tanquen aquesta segona ronda els Salats de Súria, descarregant un tres de sis amb agulla

Arriba la tercera ronda i els Castellers de Caldes descarreguem, un molt ferm, tres de set. Els Xics de Granollers un quatre de set i Salats de Súria una torre de sis.

Posen punt i final a la diada de Festa Major la ronda de pilars. Els Escaldats lluïm un vano de 5, on el pilar de cinc, tot i patir algun moviment brusc, aguanta fins la descarregada. Els Xics descarreguen un pilar de cinc, sense problemes i els Salats de Súria un pilar de quatre.

Parlament del cap de colla, ball de canalla i la polca tanquen els actes de la plaça. Però la cosa no acaba aquí a l’envelat ens espera un pica-pica per a les tres colles, ens ho hem guanyat! Després alguns Escaldats anem a dinar al local, també mirem els vídeos de l’actuació, i  allarguem la celebració fins que arriba l’hora d’obrir la barraca de Festa Major.

Amunt Escaldats, seguim així que queda temporada per #descarregarhotot #somhi #atope.

 
Castellers de Caldes de Montbui: 2p4, 3d7a, id4d7a, 4d7ac, 3d7 i vano de 5.
Xics de Granollers: 2p4, td7, 5d7, 4d7 i p5.
Salats de Súria: p4, 3d6, 3d6a, td6 i p4.

35é aniversari CDTerrassa

14 d’oct. 2015, 13:28 publicada per Maria Font   [ actualitzat el 14 d’oct. 2015, 13:28 per Oriol Tauleria ]

Un autocar ple i alguns cotxes surten de Caldes cap a Terrassa, allà en trobem amb Castellers de la Catalunya Nord, Castellers de Badalona i els amfitrions de l’acte els Castellers de Terrassa.

Els Escaldats tenim ganes de tornar a fer la nostra millor actuació fora de casa, tal com vam fer fa uns dies a Barcelona. Tot i haver de fer un canvi en el pilar de l’agulla estem convençuts i amb ànims per descarregar-ho tot.

No realitzem pilars d’entrada i els Pallagos són els encarregats d’obrir la primera ronda, i ho fan descarregant un 3d6. A continuació la colla local, Castellers de Terrassa, descarreguen un set de set molt parat. Arriba el nostra torn i descarreguem un bon tres de set, seguit d’un quatre de set dels Castellers de Badalona.

En segona ronda els Pallagos descarreguen un quatre desis. Seguidament els Castellers de Terrassa descarreguen un solvent cinc de set. És el torn del tres de set amb agulla dels Escaldats, que per ben poc queda en castell carregat, el pilar ha bellugat força i no ha aguantat la descarregada, però estem contents i ningú s’ha fet mal. Després els Micacos descarreguen un tres de set.

Arriba la tercera, i última, ronda on els Castellers de la Catalunya Nord descarreguen un 3d6 amb agulla. Després la colla terrassenca, els Pastissers, aixequen un tres de set per sota, que tot i algun moment crític puja molt bé i poden descarregar. Nosaltres intentem el quatre de set, amb canvis respecte el que s’havia fet fins ara, però l’encaix amb pinya i les mides no acaben de sortir bé, i acabem la ronda amb dos intents desmuntats de 4d7. Per acabar els Micacos de Badalona descarreguen un 5d6.

Per tancar la diada aixequem els pilars finals, Pallagos en fa dos de quatre i un de cinc, no simultanis. Castellers de Terrassa fa el pilar de cinc, després d’un intent desmuntat, i dos pilars de quatre. Els Escaldats descarreguem el pilar de cinc i Micacos un pilar de cinc i després dos pilars de quatre.  

Abans de tornar cap a casa, els locals, ens han preparat un bon pica-pica, que a l’hora que som entra d’allò més bé!

Pallagos: 3d6, 4d6, 3d6a, 2p4, p5.
CdTerrassa: 7d7, 5d7, 3d7ps, 2p5 (1id.), 2p4.
Castellers de Caldes de Montbui: 3d7,3d7ac, 2id4d7, p5.
CdBadalona:4d7, 3d7, 5d6, p5, 2p4.

Cap a Barcelona, a Poble Nou

21 de set. 2015, 13:41 publicada per Maria Font   [ actualitzat el 21 de set. 2015, 13:41 per Oriol Tauleria ]

Encara amb l’alegria de l’última actuació, els Castellers de Caldes de Montbui sortim a les 11 de l’estació d’autocars per anar a Barcelona, on ens esperen les colles Jove de Barcelona i Castellers de Poble Sec. Volem repetir la millor actuació, per primer cop fora de casa.

Ens trobem a la Rambla de Poble Nou amb carrer Ramon Turró, i entre gegants, capgrossos i trabucaires comencem l’actuació. No hi ha pilars d’entrada i la Colla Jove de Barcelona és l’encarregada d’obrir la primera ronda, i ho fa descarregant un cinc de set. Després és el torn dels Castelleres de Poble Sec que descarreguen un tres de set. Ara és el moment dels Escaldats i tanquem aquesta primera ronda descarregant el tres de set.

En segona ronda la Jove de Barcelona descarrega un 4d7 amb agulla, i Bandarres un cinc de set. Els Castellers de Caldes descarreguem,per primer cop, el 3d7 amb agulla fora de Caldes, tot i algun moviment, quan es col·locaven dosos i a l’entrada del pilar, el castell puja ferm i no té més entrebancs. L’alegria torna a brollar entre els Escaldats, però això encara no acaba aquí encara queda una ronda i pilars.

Tercera ronda i la Jove de Barcelona descarrega un 3d7 i Bandarres un quatre de set. Els Castellers de Caldes descarreguem, també, un quatre de set. Bona feina Escaldats!

Per tancar la diada fem els pilars de sortida, la Jove de Barcelona i Bandarres fan vano de cinc, i nosaltres pilar de cinc, ja que no som prous mans per repetir el vano de cinc de la setmana passada. La Jove i Caldes fem també dos pilars de quatre.

Després del ball de canalla i la polca les tres colles anem a fer un pica-pica, pa amb tomàquet, embotits, patates, olives... fan passar la gana. Amb la panxa plena i molt satisfets per l’actuació tornem cap a Caldes de Montbui.

 


Jove de Barcelona:  5d7, 4d7a, 3d7, vd5 i 2pd4.
Castellers de Poble Sec : 3d7, 5d7. 4d7 i vd5.

Castellers de Caldes:  3d7, 3d7a, 4d7, p5 i 2pd4. 

Actuació per la Diada a casa, Caldes de Montbui

14 de set. 2015, 15:24 publicada per Maria Font   [ actualitzat el 14 de set. 2015, 15:24 per Oriol Tauleria ]

Amb una cercavila, des de l’estació d’autobusos fins a la plaça de la Font del Lleó, comença l’actuació per la Diada de Catalunya, davant de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. Xerrics d’Olot i Esperxats de l’Estany ens acompanyen en aquesta diada, on els Escaldats volem plantar grans castells a plaça.

El sol ens acompanya en aquesta actuació i de seguida ens anem enfaixant i comencem amb els pilars d’entrada, on els Castellers de Caldes en fem dos de quatre i la resta de les colles un de quatre.

Els Escaldats obrim la primera ronda amb el 3d7, castell que gairebé estem fent a cada actuació, i que tot i els nervis de la diada descarreguem sense problemes. A continuació els Xerrics descarreguen un 4d6 i els Esperxats un 3d6 amb agulla.

Arriba la segona ronda i és el moment de plantar el 3d7 amb agulla, que des del 2013 no el descarreguem, ja que l’any passat ens va quedar en intent. Després de desmuntar el peu, volem assegurar que està ben quadrat, el tronc comença a enfilar i a mesura que pugen pisos el castell va agafant més bona mida, sona l’aleta i es va desmuntant el castell sense perdre de vista el pilar de cinc, amb un tronc que s’estrena a plaça, que aguanta el tremolor i descarreguem el castell. Xerrics d’Olot descarreguen un 3d6 i  tot seguit el Esperxats descarreguen aquest mateix castell.

En tercera ronda els Escaldats descarreguem el 4d7, el quart de la temporada. Xerrics  descarrega una torre de sis i Esperxats, tanquen l’última ronda, amb una torre de cinc.

Per acabar la gran jornada queden els pilars on els Castellers de Caldes encara tenim un repte  el vano de 5, que tot i girar-se una mica el pilar de 5 i un dels pilars de 4 descarreguem i posem la cirereta a una molt bona actuació. Xerrics i Esperxats descarreguen, simultàniament, dos pilar de quatre.

La felicitat dels Escaldats es transforma en càntics i ballaruga a plaça. Els parlaments del Cap de colla acaben amb ruixada de cava i mantejada!! Les tres colles en reunim al local dels Castellers de Caldes de Montbui on ens espera una paella boníssima. Per fer passar la calor del dinar res millor que uns gelats, que alguns aprofiten per convertir en un nou combinat.

Moltes felicitats per la feina Escaldats. Ara no ens aturem seguim així i tindrem una #festamajordesomni. #SOMHI!!!

 

Caldes de Montbui: 2p4, 3d7, 3d7a, 4d7 i vano de 5.

Xerrics d’Olot: p4, 4d6, 3d6, td6 i 2p4.

Esperxats de l’Estany: p4, 3d6a, 3d6, td5 i 2p4.

 

11 de Setembre

14 de set. 2015, 9:45 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 14 de set. 2015, 9:45 per Oriol Tauleria ]

Els Escaldats, un any més, participem als actes en motiu de la diada de Catalunya. Així doncs a les 11:30 ens trobem a la plaça 11 de setembre de Caldes de Montbui on s'hi fan els parlaments i les ofrenes florals, de partits polítics i entitats. Nosaltres tanquem l'acte amb un pilar de quatre amb la senyera.

A les 13:45 forces Escaldats ens trobem a l'estació d'autobusos de Caldes per omplir dos dels vint autocars que l'ANC de Caldes de Montbui ha mobilitzat per participar a la Via Lliure.  Situats al tram 24 posem el toc verd entre punters de color blau. Mentre esperem el moment en que passi el punter fem dos pilars de 4, 3d6, dos pilars de 4 més, 4d6, pilar de 5 i un 3d6 amb agulla, amb troncs ben variats i estrenes en alguns pisos. Des del tronc es veia la meridiana ben plena, la nostra canalla segur que ha gaudit de vistes privilegiades des de ben amunt. Una gran tarda de bon ambient i molts somriures. Cap a les vuit del vespre ens espera l'autocar per tornar cap a Caldes, alguns Castellers es queden a Barcelona per seguir gaudint dels actes organitzats i d'altres carreguen piles menjant gelats o patates abans de tornar cap a casa.


Caldes de Montbui: 2p4, 3d6, 2p4, 4d6, p5 i 3d6a.

1-10 of 22