Ski & vandreture i Sierra Nevada

Ca. 3,5 timers kørsel fra boligen finder man det fantastiske Alhambra / Granada.

I vinterhalvåret kan et ophold i boligen kombineres med en tur med overnatning i Granada.

Det er således muligt at komme på både strand og skiferie :-)

Sierra Nevada er det højeste bjerg på det spanske fastland, og fra Granada er der kun 30 minutters bilkørsel til området med sportsaktiviteter

Med toppen Pico del Mulhacén på 3.478 meter er Sierra Nevada det højeste bjerg på det spanske fastland. Og med kun 30 minutters bilkørsel fra middelalderbyen Granada er Sierra Nevada et oplagt udflugtsmål, når man er turist . Bjergkæden rejser sig som en majestætisk baggrund til byen. Sierra Nevada har udviklet sig til at være et avanceret vintersportssted for først og fremmest skiløbere, og VM i alpint skiløb fandt sted netop her i 1996. Området byder på ikke færre end 53 løjper, der sammenlagt spænder over 61 kilometer og er designet af nogen af de mest anerkendte europæiske og amerikanske eksperter.

I området findes flere restauranter og hoteller af høj klasse, og alle aktiviteter er underlagt selskabet Cetursa, der er autoriseret af myndighederne til at forestå driften. I følge det lokale turistvæsen strækker skisæsonen sig fra midt-efteråret til begyndelsen af maj, og for det tilfældes skyld, at sneen ikke falder i ønskede mængder, står så mange som 338 (!) snekanoner klare til at gøre en indsats. Turistfolkene gør også gældende, at Sierra Nevada er det sted i Spanien, der har flest solskinsdage på årsbasis. Gennemsnitstemperaturen om sommeren, selv i store højder, oplyses at være 20 grader. Man behøver imidlertid ikke at være en habil skiløber for at have glæde af en udflugt til Sierra Nevada. Der findes flere skiskoler, og man kan leje både snescooters og komme afsted på hundeslæde på samme måde, som det sker i Grønland. Mulighederne er adskillige.

Naturpark

Hele området har status som naturpark, og mange mennesker tager dertil for at gennemføre vandreture i det smukke terræn, der har et rigt dyreliv og en rig fauna, og til det formål findes adskillige stier med tydelige afmærkninger. De lokale turistmyndigheder har ligeledes opstillet et antal hytter i den hensigt, at bjergvandrere kan overnatte i dem. Lad det dog straks være sagt, at hytterne ingenlunde holder norsk eller svensk standard, og en skandinavisk vandrer vil næppe finde dem egnet til overnatning, men højst som læskure. Den ting skal man dog ikke lade sig slå ud af på forhånd. Turen til Sierra Nevada er i sig selv en stor oplevelse. I Spanien er kun bjerget Teide på Tenerife højere end Sierra Nevada.

Granada er en by i det sydlige Spanien. Granada er hovedstad for provinsen Granada i den autonome spanske provins Andalusien. Byen ligger for foden af Sierra Nevada bjergkæden i ca. 730 meters højde på det sted, hvor de to floder Darro og Genil mødes.

Lige uden for Granada ligger Alhambra, et imponerende maurisk bygningskompleks og palads, der siden 1984 har været på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Området har sammen med Granadas historiske bydele udgjort et tiltrækningspunkt for såvel muslimer, jøder som kristne, og de righoldige historiske efterladenskaber, som fortsat eksisterer har gjort Granada til en af Spaniens mest attraktive kulturelle seværdigheder.

Alhambra («Det røde slot») (arabisk: الحمراء). Er placeret på et plateau lige sydøst for Granada i Andalusien.Slottet er bygget af maurerne mellem 1248 og 1354, under styring af al-Ahmar og hans efterfølgere.