Elche

Elche eller Elx er en by beliggende i comarca af Baix Vinalopó, i Alicante-provinsen, som igen er en del af Valencia. Elche har en befolkning på ca 228.300 indbyggere, hvilket giver byen en placering, som den tredje mest befolkede by i Valencia (efter Valencia og Alicante) og det 20. største spanske by. En del af kommunen er kystnær, men den vigtigste del af byen er ca 11 km fra Middelhavet. En lille bæk kaldes Vinalopó løber gennem byen og opdeler den i to dele.

Historie

Den oprindelige placering blev afgjort ved af grækerne og siden besat af karthageniensere og romerne. Grækernes Ioniske kolonister fra achaian byen Helice etablerede deres nye koloni, navngav den Helike omkring 600 f.Kr.. Romerne kaldte byen Ilici og gav den status af Colonia, efter en kort byzantinsk regel. Elche mistede betydning i løbet af den mauriske besættelse, da den blev flyttet lidt mod nord til sin nuværende placering. James II af Aragonien tog byen fra maurerne i det 13. århundrede. Byen voksede i hele det 18. århundrede og blev mere vigtig i det 19. århundrede med ankomsten af jernbanen og en blomstrende industriel udvikling af, hvad der plejede at være den traditionelle skotøjsindustrien. Mange arkæologiske rester er blevet fundet i Elche, med sten buste af Lady of Elche (Dama de Elche / Dama d'Elx på spansk og valenciansk) er de vigtigste. Dette kan dateres fra den iberiske periode (4. årh. f.Kr.). Originalen er på det nationale arkæologiske museum i Spanien. De vigtigste seværdigheder - Palmeral af Elche (The Palm Grove i Elche, Palmerar d'Elx i Valencia). Det er en frugtplantage på over 200.000 palmer, der blev erklæret en World Heritage Site af UNESCO i 2000. - Altamira Slot, også kendt som Alcázar de la Señoría, som ligger ved siden af den kommunale park (som igen er en del af de Elche Palm Grove) Det blev oprindeligt bygget af Almohad (12.-13. århundrede), og senere blev renoveret med mursten udvendigt i det 15. århundrede. En tidligere fæstning i 1913 blev blandt andet brugt som rådhus og som fængsel under den spanske borgerkrig, mens den i dag er hjemsted for Elche Arkæologi og History Museum (Museo Arqueológico y de Historia de Elche). - Baños Arabes (arabiske bade), som genbruger gamle omerske bade. - Basilica di Santa Maria - Calahorra tårnet i rektangulære plan og Rabic oprindelse, repræsenterer det sidste levn fra de gamle bymure.

- Municipio

- Convento de la Merced.

- Huerto del Cura

- Elche palæontologiske Museum

(Museo paleontológico)

- Elche Municipal Festa Museum

(Museo de la Festa)

- Palm Groves Museum (Museo del Palmeral)

- Mystery Play i Elx (bedre kendt som Misteri d'Elx, i Valencia) er en sakral-lyriske

middelalderlige drama, dateret fra det 15. århundrede, som blev erklæret

Masterpiece af den mundtlige og immaterielle kulturarv af menneskeheden af

UNESCO i 2002.

Det spilles hvert år i midten af august, i forbindelse med lokale helligdage viet til

Overtagelse af Jomfru Maria. Også som en del af denne fest, er den 13. august efter en fest i Elche kaldet Nit de l'Alba (Night of the Dawn), hvor byen hele natten lang har opvisning af fyrværkeri. Palmelunden Elche Palm Grove skiller sig ud for sin egenart og skønhed. UNESCO har anerkendt enestående værdi ved at erklære det en World Heritage Site i 2000. Opdagelsen af forstenede knogler af datoer i Middelhavsområdet synes at underbygge teorien om, at håndfladen er til stede i Elche siden forhistorisk tid. Under alle omstændigheder var det araberne, som gav den sin endelige konfiguration i form af haver, skabt med hjælp af vanding, et landskab, der er blevet uløseligt forbundet med den historiske udvikling af Elche.

Union City-Palm har indtil i dag været i en bemærkelsesværdig harmoni. Så meget, at mange bygninger og offentlige begavelser stiger midt i et hav af palmetræer, som med en problemfri integration af haver danner en unik kombination af æstetik.

The Palm, med mere end 200.000 eksemplarer rundt i byen, er den største naturarv i Elche. Indsatsen ha været stor for at bevare de Elche Palm, når afgrøden ikke længere var økonomisk rentabel. I de senere år er en god del af dem er blevet omdannet til parker for offentlige nydelse. Det er også gøre en indsats for at inddrive de traditionelle håndværk og i studiet af naturlige metoder til at sikre beskyttelse og fremme af de haver her kan nævnes oprettelsen af forskningscentret for daddelpalme, Phoenix station.