Notícies‎ > ‎

Presentació del llibre "115 dies a l'Ebre" i excursió amb l'Assumpta Montellà

11 d’oct. 2016, 0:24 publicada per Casa Irla   [ actualitzat el 24 d’oct. 2016, 2:47 ]

DISSABTE DIA 22 D'OCTUBRE A LES 20 H
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "115 DIES A L'EBRE" DE L'ASSUMPTA MONTELLÀ


El proper dia 22 d'octubre a les 20 h es farà la presentació del llibre "115 dies a l'Ebre" de l'Assumpta Montellà a la Casa Irla en col·laboració amb l'associació Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols. Es farà una excursió el dia 6 de novembre fins a Corbera d'Ebre per conèixer els escenaris de la batalla de l'Ebre guiats per l'Assumpta Montellà. Si esteu interessats en fer aquesta sortida truqueu a la Casa Irla en horari de 8:30h a 12:30h de dilluns a divendres al tel. 972.11.74.39 o adreceu un correu electrònic a casa@irla.cat i us informarem de tot.

* L' excursió val 55 € per persona i inclou dinar, entrades al museu, autocar i guia amb l'Assumpta Montellà

 

 
DIUMENGE DIA 6 DE NOVEMBRE
EXCURSIÓ A CORBERA D'EBRE PER CONÈIXER ELS ESCENARIS DE LA BATALLA DE L'EBRE GUIATS PER L'ASSUMPTA MONTELLÀ. (MÉS INFORMACIÓ DE LA SORTIDA TRUCANT A LA CASA IRLA AL TEL. 972.11.74.39).
 
 
115 són els dies que va durar la batalla més decisiva de la Guerra Civil, la més sagnant i irracional de la nostra història contemporània, i que va tocar a moltes famílies catalanes d'una manera o altra, tant als coetanis que encara viuen i recorden com van patir en pròpia pell aquell drama, com les generacions posteriors.
Tots hem tingut un avi, un pare o un oncle que va lluitar o morir a la batalla de l'Ebre, molts d'ells de la lleva del biberó.
La ruta dins els escenaris de la Batalla de l’Ebre permet conèixer i palpar aquell passat.
Tornar a creuar l’Ebre, i no per batalles inútils, sinó per entendre moltes preguntes sense respostes.
Passejar pel poble derruït de Corbera, entrar a les trinxeres, conèixer la fossa comú de Les Camposines... entre altres espais, ens permeten apropar-nos a un passat i convertir-lo en un homenatge per a tots aquells que hi van deixar la vida.
 

                                   ASSUMPTA MONTELLÀ