Notícies‎ > ‎

Martí Anglada: Quatre vies per a la Independència

8 de gen. 2014, 8:29 publicada per Casa Irla   [ actualitzat el 12 de gen. 2014, 13:42 ]
Martí Anglada, reconegut periodista expert en política internacional, va presentar dissabte a la tarda el seu llibre “Quatre vies per a la independència” on estudia els casos d’Estònia, Letònia, Eslovènia i Eslovàquia. Al llarg de més de dues hores Anglada va analitzar aquests processos d’independència comparant-los amb el nostre cas, amb el procés d’independència de Catalunya.
Martí Anglada va explicar que tots aquests països han passat per 4 fases en el seu procés d’independència: primer cal una declaració de sobirania (que el Parlament de Catalunya ja ha fet); en segon lloc cal convocar unes eleccions plebiscitàries; tot seguit en tercer lloc cal fer la consulta i si és el cas que el poble voti majoritàriament a favor del procés aleshores fer la declaració d’independència.
Anglada va ser molt clar en el sentit que aquesta via catalana ja no té aturador i que  serà el poble de Catalunya qui decidirà el seu futur.
Per tant tenim a les nostres mans aconseguir aquesta Catalunya independent que fa tants segles que tantes generacions han anhel•lat.

Martí Anglada a la Casa Irla