Notícies‎ > ‎

JOAN ARMANGUÉ PRESENTA "GENT DE L'EMPORDÀ"

14 d’abr. 2015, 1:20 publicada per Casa Irla   [ actualitzat el 15 d’abr. 2015, 0:40 ]
El proper dissabte dia 18 d'abril a les 19 h, Joan Armangué presenta el llibre "Gent de l'Empordà". Presentarà l'acte el regidor de cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó.


Joan Armangué (Figueres, 1953)

 

Els vint-i-set relats de Gent de l’Empordà són una petita mostra del nostre capital humà. Reflexions en primera persona entorn a homes i dones empordaneses.

Des de la llavor dels vells federals, amb Abdó Terrades i Narcís Monturiol al capdavant, fins als nostres dies, diferents generacions d’empordanesos de naixement o d’adopció representen l’alt nivell de la creativitat i compromís de molts homes i dones en els diferents àmbits de la cultura, la ciència i la vida social, cívica i política.

 Al costat dels imprescindibles Dalí i Pla, l’autor no s’està de retratar personatges molt diversos com ara Maria Àngels Anglada o Josep Pallach. A aquests noms, s’hi afegeixen tres personatges, que per la seva implicació amb el territori, per fer de l’Empordà la seva segona residència i/o la seva complicitat política i/o professional, com Ernest Lluch, Pasqual Maragall i Ferran Adrià, formen part del nostre imaginari col·lectiu i d’aquest Empordà inclusiu.

L'epíleg sota el títol Nosaltres, els empordanesos aplega un breu perfil d'empordanesos des de Josep Pella i Forgas a Josep Irla, així com dues reflexions sobre la societat empordanesa, Quan a l'Empordà hi havia burgesos honrats, i sobre l'organització territorial de Catalunya, Ara, la Vegueria de l'Empordà.