Salonicaports S.A. - Carports & Shadesails - Athens / Thessaloniki, Greece - Tel. 2310685830 - Fax. 2310705831 - info@salonicaports.gr


Μουσαμάς Γερμανίας (PVC) / Τεντόπανο Ιταλίας / Ύφασμα σκίασης HDPE monofilament

  
Μουσαμάς                                                                         Τεντόπανο                                                                   Ύφασμα σκίασης


Παρακάτω, αναλύουμε τις ιδιότητες από το ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ  ΥΦΑΣΜΑ  ΣΚΙΑΣΗΣ, μιας και αποτελεί τον κύριο όγκο ζήτησης των αγοραστών μας (93%)

Η χρησιμοποίηση του ειδικού πολυαμιδικού HDPE αντιθερμικού υφάσματος με πόρους διαφυγής του ανέμου, στην κάλυψη της οροφής του στεγάστρου, επιφέρει άριστη αποτελεσματικότητα όσον αφορά το μέγα θέμα της αντιμετώπισης των πιο ακραίων καιρικών φαινομένων.
  • Αποφεύγεται το φαινόμενο του "θερμοκηπίου" και αποκρούονται οι ακτίνες του ήλιου λόγω της εμβάπτισης του πολυαμιδικού υφάσματος, σε φίλτρα UVA & UVB.
  • Δεν συγκρατεί την υγρασία, οπότε δεν αποσαθρώνεται.
  • Η σκιά του, διατηρεί μείον 8 βαθμούς διαφορά από το εξωτερικό περιβάλλον.
  • Οι εφαρμοσμένες πολλαπλές κλίσεις στην οροφή του στεγάστρου, αποφέρουν γρήγορες αποφορτώσεις όλων των καιρικών φορτίων (χαλάζι, χιόνι, βροχή)
  • Διατηρούν πάντα την οροφή "καθαρή" και χωρίς φορτία που θα την επιβαρύνουν για πολύ χρόνο, σε αντίθεση με στέγαστρα με οροφές επίπεδες και αδιαπέραστα καλύμματα.
Επιλέγουμε την ποιότητα του υφάσματος κάλυψης της οροφής του στεγάστρου, με γνώμονα την αντοχή σε φορτία "απότομης" ρίψης (προστασία από χαλάζι 100%).
Η polyamide σύνθεση του, το κατατάσσει στα μακροβιότερα σε αντοχή υλικά, ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις τα 10 χρόνια !
Η διπλή ραφή, γίνεται μόνο με μεταξωτές ίνες, για απεριόριστη αντοχή. Αντέχει σε χημικά, απορρυπαντικά και ρητίνες. Δεν ξεχειλώνει.
Επιπλέον μεγάλο προνόμιο στις κατασκευές των στεγάστρων της Salonica PORTS, είναι ο μοναδικός τρόπος συρραφής του υφάσματος της οροφής, με τα μέταλλα της κατασκευής. (δείτε πιο κάτω τους τρόπους ραφής)


Υπάρχουν διαθέσιμες οι από κάτω 8 επιλογές ως προς τον χρωματισμό των υφασμάτων


                   Περιμετρική ραφή του υφάσματος με θήκες
Τρόπος ραφής με διπλή ραφή (δίγαζη μηχανή) που προβλέπει την ενσωμάτωση του καλύμματος της οροφής, στην περιμετρική μεταλλική ή ξύλινη δομή της οροφής και συμβαδίζει με την συναρμολόγηση των μεταλλικών ή ξύλινων στοιχείων της οροφής (δεν επικαλύπτει εκ των υστέρων την οροφή). Η επιθυμία για αφαίρεση του καλύμματος με θήκες, συνεπάγεται πλήρη αποσυναρμολόγηση της οροφής. Δημιουργούνται περιμετρικές θήκες 15cm ή μεγαλύτερες σε κάθε πλευρά του καλύμματος για να υποδεχθούν την προβλεπόμενη διάμετρο των σωλήνων ή δοκών της περιμέτρου.

Περιμετρική ραφή του υφάσματος με θηλιές
Τρόπος ραφής όπου περιμετρικά στην ούγια του καλύμματος τοποθετείτε επαγγελματικό σχοινί με μεγάλη αντοχή στις ακτίνες του ήλιου, το οποίο κάθε 20cm δημιουργεί θηλιές μήκους 3cm, οι οποίες χρησιμεύουν για την μελλοντική πρόσδεση του καλύμματος στην περιμετρική μεταλλική ή ξύλινη δομή. Με περηφάνια καταγράφουμε πως αυτός ο τρόπος δημιουργίας θηλιών, γίνεται χειροποίητα από ράφτρα και όχι με χρήση αυτόματων θηλιών που δημιουργεί η πλεκτική μηχανή, χρησιμοποιώντας περιμετρικές ίνες από το ύφασμα !... Αυτή η διαφορά ραφής, έχει σαν αποτέλεσμα πολλαπλασιασμό της αντοχής του καλύμματος στις ανεμοπιέσεις. Μοναδικά εμείς ! Το ύφασμα με θηλιές, τοποθετείτε επικαλυπτικά πάνω από την σχηματισμένη κατασκευή και προσθαφαιρείται άμεσα.

Περιμετρική ραφή του υφάσματος με grommets (μπουντούζια)
Τρόπος ραφής σύμμεικτος. Δημιουργούνται περιμετρικές θήκες στις πλευρές του καλύμματος, στις οποίες κρύβεται περιμετρικά στην ούγια, επαγγελματικό σχοινί με αντοχή στις ακτίνες του ήλιου, για ενεργή αντίσταση στο τέντωμα, όπως επίσης, κάθε 20cm τοποθετούνται πλακίδια μουσαμά (PVC) 5cmX5cm, επί των οποίων στην συνέχεια γίνεται με ειδική μηχανή, η τοποθέτηση των μεταλλικών οπών (grommets). Με τον επαγγελματικό αυτό τρόπο ραφής με grommets, ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό που δεν προβλέπει ενσωμάτωση σχοινιού στην ούγια, αλλά ούτε και πλακίδια στερέωσης των grommets. Το ύφασμα με grommets, τοποθετείται επικαλυπτικά πάνω από την σχηματισμένη κατασκευή και προσθαφαιρείται άμεσα.

Περιμετρική ραφή του υφάσματος Shadesails
Τα Ιστία σκίασης - Shadesails της εταιρείας μας, κατασκευάζονται με συγκεκριμένη τεχνική και φόρμα. Οι πλευρές των σχημάτων λαμβάνουν τοξοειδή μορφή (για εκτόνωση του φαινομένου "κοιλιάς" στο κέντρο του υφάσματος) και περιλαμβάνουν κρίκους εκτόνωσης της πίεσης σε κάθε ακμή του σχήματος για να μην φθαρούν οι ακμές. Περιμετρικά δε σε κάθε πλευρά, υπάρχει θήκη για ελεύθερη κίνηση του υλικού πρόσδεσης του Ιστίου - Shadesails


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΚΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ ΣΚΙΑΣΗΣ
(αφορά υφάσματα ίδιας ποιότητας & βάρους ανά τετραγωνικό μέτρο)


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΑ - ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ (ΤΕΝΤΟΠΑΝΟ & ΜΟΥΣΑΜΑ)
  1. Σαν αδιαπέραστα υλικά, αντιστέκονται πλήρως και καθ' όλη την επιφάνεια τους σε κάθε ριπή ανέμου. Αυτό συνεπάγεται πως τόσο το κάλυμμα όσο και η κατασκευή, ταλαιπωρούνται αενάως από κάθε μικρή ή μεγάλη ριπή. Είναι φυσικό πως όλη η κατασκευή και το έργο, έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταστραφούν αλλά και ν' απαξιωθούν πολύ πιο σύντομα στο διάβα του χρόνου. (ο άνεμος είναι ο Νο 1 εχθρός των στεγάστρων)
  2. Σαν αδιαπέραστα υλικά, κατακρατούν κάθε μορφής αντικείμενο πάνω τους εφόσον δεν έχουν τις κατάλληλες προβλέψιμες κλίσεις γι αυτό. Τα δε καιρικά φορτία (χιόνι, χαλάζι, βροχή), παραμένουν καιρό επί του καλύμματος με αποτέλεσμα πολλές φορές η περιμετρική ραφή ή ή κατασκευή να καταστραφούν λόγω βάρους των φορτίων.
  3. Σαν αδιαπέραστα υλικά, δεν επιτρέπουν την ανανέωση του χώρου που σκιάζουν. Συγκεντρώνουν την αναπτυσσόμενη θερμοκρασία του περιβάλλοντος κάτω από την οροφή, δημιουργώντας έτσι αποπνικτικό κλίμα στον επισκέπτη του χώρου. Ταυτόχρονα, αυξάνουν την θερμότητα των αντικειμένων του χώρου που καλύπτουν (φαινόμενο θερμοκηπίου). Δημιουργείται έτσι, μία καυτή σκιά, που δεν είναι φιλική με τον χρήστη του στεγάστρου οπότε δεν θεωρούνται υλικά σκίασης, αλλά μόνο προστασίας από την βροχή.Πιο κάτω θα δείτε ποικίλες εφαρμογές του υφάσματος σκίασης σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους