Reisverslagen‎ > ‎

Signal de Botrange & Butchenbach

Om het jaar 2009 in alle glorie af te sluiten besloten we nog even kort te genieten van een prachtig plaatsje in onze Belgische hoge venen.
De sneeuwval van de voorbije dagen en weken waren nog steeds merkbaar in het prachtige landschap.
We stonden met onze camper op de parking aan het monument van " Signal de Botrange" 694 m hoog samen met nog een 6 - tal campers.
Toen we aankwamen was de parking net een ijspiste. Onze zomersloffen onder de camper deden hun werk. Pas bij het vertrekken naar Butchenbach kreeg ik onze camper niet meer in beweging. Er was de afgelopen nacht nog een fijn laagje verse sneeuw gevallen en dit zorgde dat ik niet meer "gewoon" kon wegrijden.
Ik probeerde even naar achter en dan in 2e versnelling te vertrekken maar niks lukte. Al snel kwam de rechte rbuur aangerend met twee spaden en we groeven het ijs van onder de banden. Nu zou het wel lukken.... nee hoor. Ik besloot de nieuwe sneeuwkettingen op te leggen, maar besloot na een kwartiertje knoeien iets anders te proberen. Ik zette onze fluitketel op en goot wat kokend water rond de banden en poogde daarna snel onze aftocht, en ja hoor daar gingen we....
Het bleek al snel dat de nog in perfecte staat verkerende Continental Vanco Camper zomersloffen op deze winterse omstandigheden geen baanvast gevoel gaven. We gleden dus voorzichtig via Elsenborn naar Butchenbach. We plaatsten ons op de parking van het informatiekantoor waar wij een rumoerige nacht genoten. We genoten nog van een Chinese maaltijd na een zoektocht naar een pizzeria.
Butchenbach staat zeker op ons zomerprogramma.

Comments