Reisverslagen‎ > ‎

Duitsland Noordeifel.

 

Reisverslag Duitsland Nordrhein Westfalen:

 Gemünd, Monschau, Rurberg van 31 oktober 2009 tot en met 4 november 2009.

Zaterdagnamiddag vertrokken we rond 15 uur richting de noord Eifel. Onze GPS bracht ons naar de bestemming via Brussel- Leuven daar de E 313 richting Hasselt was afgesloten. De tocht met bestemming Gemünd nam ruim 3 uur in beslag.

 

Rond 19 uur kwamen we aan te Gemünd. Het was een zeer verzorgde camperplaats met elektriciteitsvoorzieningen, watervoorziening en alle lozingsvoorzieningen. De prijs voor een nacht bedroeg zeven euro. Wij verbleven hier twee nachten, maakten een mooie wandeling doorheen de bossen en maakten een fietstocht. Het stadje Gemünd was naar Duitse normen Super. We aten er enkele lekkere taartjes.

 

Maandag vertrokken we richting Monschau de parel van de Eifel. Het bereiken van de camperplaats was een hele klus. Ik reed in een zeer smal straatje wat achteraf blijkbaar het verkeerde was. Gelukkig kon ik mij verderop draaien. De camperplaats was gelegen buiten de stad Monschau. Het was een zeer donkere en ongezellige camperplaats. 's Avonds gingen we eten in een restaurant en ik moet toegeven dat vaders spaghetti lekkerder smaakt. 's Morgens gingen Laurens en ik reeds om 9 u. de fiets op om bij een plaatselijke bakker lekkere broodjes te gaan kopen. De broodjes smaakten lekker. Aansluitend verkenden wij Monschau, het is een zeer mooie en pittoresk stadje vol met oude gebouwtjes uit de jaren 1900.

 

Daarna reden we richting Rurberg waar wij ondanks de GPS de camperplaats na even zoeken bereikte. Die nacht vielen er bakken regen over onze mobile home. We maakten een stevige fietstocht richting Schwammenauel. De tocht bedroeg een aardige 20 km. Laurens viel, en ik had hij  panne met de versnellingen van mijn fiets. We waren terug net thuis of het begon pijpenstelen te regenen. We genoten van massa's rijst en goulash. We keken nog wat gezellig televisie en kropen in onze alkoof. 's Morgens vertrokken we na het ontbijt terug naar huis.

 

Voor ons was het een ontdekking dat de noord Eifel zo mooi en rustig was, en dat er zo mooi gelegen camperplaatsen waren.
Comments