Fiat Ducato

Zoek je een Nederlandstalige versie van de gebruiksaanwijzing van een Fiat Ducato 250?

KLIK HIER


De rijstijl van Het Nieuwe Rijden is een vlotte rijstijl. De winst die Het Nieuwe Rijden oplevert, ontstaat door het aanpassen van de rijstijl aan de moderne motortechniek. Op die manier komt u vlot mee in het verkeer.

Acht tips om zuinig te rijden
1. Maak niet teveel toeren
Doorschakelen bij hoge toeren, kost onnodig veel brandstof en levert veel lawaai. Het doorschakelen bij lage toerentallen bespaart brandstof en is net zo snel. Blijf binnen het groen/blauwe gebied van de toerenteller.

2. Geef de juiste hoeveelheid gas
Met de moderne dieselmotor bespaart u geen brandstof door langzaam gas te geven bij het accelereren. Door in alle versnellingen bij een laag toerental zoveel gas te geven als nodig is om vlot met het verkeer mee te komen, trekt u het zuinigst op.

3. Kies de hoogst mogelijke versnelling
Natuurlijk: wegtrekken in de hoogste versnelling gaat niet. Maar u kunt best versnellingen overslaan om zo snel mogelijk in de hoogste versnelling te komen. Dat scheelt niet alleen brandstof, maar ook handelingen.

4. Houd voldoende afstand
Een gat laten vallen tussen u en uw voorganger is niet alleen veilig. Het voorkomt dat u vaak op de rem moet en vervolgens weer gas bij moet geven.

5. Zet uw motor wat vaker uit
Het is verleidelijk: even naar het toilet, een krantje kopen bij een tankstation of stilstaan voor open bruggen en voor die paar tellen de motor laten draaien. Feitelijk loont het uitzetten van de motor al voor een stop van langer dan een minuut.

6. Laat tijdig het gas los en schakel niet te snel terug
Vaak kunt u als u snelheid moet verminderen langer in de versnelling uitrollen dan u denkt. Ontkoppel zo laat mogelijk.

7. Controleer regelmatig (liefst elke week) de bandenspanning.

8. Maak, indien mogelijk, gebruik van in-car apparatuur, zoals toerenteller, cruise control en dieselverbruiksmeter.

geeft een besparing van 15% of meer .
Comments