Galleri

Ram och struktur

Inpassning av tunnorna. Den här konstruktionen är för vinglig, utöver detta så läggs det till en kraftig mittbalk ungefär där den lösa plankan ligger (se bilder längre ned där flotten vänds). Avstånd mellan balkarna är 60 cm. Det finns plats att lägga i ytterligare två "rader" med tunnor om man vill ha mer lyftkraft.


Om man inte vill att tunnorna ska synas för mycket så kan man bygga en kjol som döljer dom.
Balkinfästning. Balkarna är smala för att hålla nere vikten. Tänk på att för smala balkar kan ge en svajig brygga!


Vändning av bryggan

Det här är det farligaste momentet. Se till att ha tillräckligt med folk för att vända den, eller bygg den med tunnorna nedåt från början ;)
Jag hade hjälp av två vänner för detta, och vi skruvade på dubbla uppsättningar med ben för att flytta den stegvis. Viktigast att komma ihåg är att ingen får stå så man får flotten på sig om den skulle falla!Fris - kanten runt trallenEn fris-kant runt trallen ger ett proffsigare intryck. Först bygger man på stolparna som räcket ska sitta på!
Trall och sjösättning


Trall sågas enklast till medan flotten står på land. Sen tas dom bort för att minska vikten vid sjösättning. Trallen ska ligga tvärs tunnorna för att inte en enda planka ska ta all vikt när tunnan trycker på mot trallen.


Samla ihop ett gäng med badkläder som kan hjälpa till med att lyfta ned flotten i vattnet...
Ett litet bärighets-test och premiär-öppning av ölen.Här har vi flytbryggan sjösatt och halvfärdig. Trallen är lagd men inte fastskruvad.

Det mesta är klart! Nu återstår bara att skruva fast trallen, bygga på undre delen av kjolen, räcke, badstege och ett fäste för en lite el-motor med solcellsladdning!
Förhoppningsvis blir allt detta gjort sommaren 2011.


Comments