home‎ > ‎

foto's
Foto albums afgelopen jaren

Wanneer je hier klikt zie je de fotoalbums van de activiteiten die we tot nu toe hebben gedaan met de buurtvereniging "De Pritter".Jaarvergadering met feestavond 2015

Tijdens de ledenvergadering is o.a. gesproken over de groenvoorziening. Dit loopt nog niet geheel naar wens en het bestuur gaat dit serieus oppakken om het weer in goede banen te leiden.
Ook moesten we afscheid nemen van 2 bestuursleden. Femke Altink was, vanaf het begin van de herstart van de buurtvereniging, secretaris van de buurtvereniging en moest na 12 jaar aftreden omdat ze is verhuisd buiten De Pritter. 
Mark Hendriks was ook sinds de herstart van de buurtvereniging ook 12 jaar actief in het bestuur. Hij heeft de taken als bestuurslid en de laatste 4 jaar als voorzitter met veel plezier gedaan maar heeft toch aangegeven om te stoppen.
Ze werden allebei hartelijk bedankt en kregen een bloemetje als bedankje voor hun jarenlange inzet.
Ook willen we alle aanwezigen langs deze weg nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid tijdens de ledenvergadering.

Aansluitend aan de ledenvergadering begon de feestavond. Dit keer was het in de Foyer van De Pit. Het thema was bier en bitterballen. Er werden op verschillende tafels spellen neer gezet zoals 30 seconds, Stef stuntpiloot, dobbelstenen om mee te "mexen" en men kon meedoen met bierpongen en kaartspellen. De avond is 2 keer onderbroken om het letterspel van de jongens tegen de meisjes te spelen. Dit spel werd mede mogelijk gemaakt door Outdoor Overloon. Nogmaals dan hier voor. Eerst moesten de dames het spel spelen en daarna de jongens. Ieder team moest in zo'n kort mogelijke tijd 6 vragen beantwoorden en in de goede volgorde gaan staan. De totale tijd die de jongens en de meisjes in ieder 2 beurten hadden gescoord werd bij elkaar opgeteld en daardoor werd bekend dat de jongens er minder tijd over hadden gedaan dan de meisjes. Gedurende de gehele avond werden er bitterballen en frikandel stukjes rondgedeeld.Kindermiddag & BBQ 2015

Het lag in de planning om een kindermiddag te houden in de middag van 04-07-2015. Doordat er weinig aanmeldingen (5 kinderen) waren en de temperaturen uit de pan reisden, heeft het bestuur besloten om de kindermiddag af te lassen. 

Dit jaar startte de BBQ later dan de laatste jaren. Om 20:00 uur werden de eerste gasten verwacht. De BBQ werd meteen ontstoken en konden de buikjes gevuld worden. Rond 22:00 uur begon de "snel bingo". Hierbij kon iedereen die aanwezig was een of meerdere bingokaart kopen. De spelleider haalde een balletje uit de bingomolen en diegene die het nummer dat daar op stond op zijn kaart had staan viel af. Dit werd net zo lang gedaan tot er 1 persoon overbleef en die had dan de prijs gewonnen. Dit jaar waren er wederom vele prijzen gesponsord door de winkeliers en bedrijven uit Overloon. Hiervoor hartelijk dank. Nadat de spannende "snel bingo" af was gelopen werd de avond hervat met lekkere muziek en koele drankjes. Later op de avond werd de BBQ nog eens aangestoken om de laatste stukjes vlees te bakken en rond te delen. Rond de klok van 2:00 uur gingen de laatste gasten naar huis en was de gezellige avond ten einde gekomen.


Pasen 2015

Zaterdag voor Pasen hadden enkele kinderen uit de buurt een aantal eieren geschilderd. Echter nadat er een hortje eieren diverse camouflage kleuren hadden gekregen, vonden de kinderen het leuker om met het aanwezige speelgoed te spelen. Gelukkig kregen de aanwezige ouders onder het genot van een kopje koffie of thee creatieve gedachtes en hadden zij de overige eieren snel voorzien van felle kleurtjes. Na nog een kopje koffie of thee werd er van iedereen afscheid genomen.

De dag erna kwam de enthousiaste paashaas de eieren ophalen om ze te verstoppen in het bos achter het veldje aan de Jan Hendrickxstraat. Dit jaar wist hij ze bijzonder goed te verstoppen. Zowel bij de jongste groep als de oudste groep kinderen duurde het een hele tijd voordat de eieren gevonden waren.

Daarna zijn we met zijn allen naar Bos en Berg geweest waar we wederom genoten hebben van een lekkere brunch. Terwijl de ouders gezellig aan het kletsen waren hebben de kinderen nog een mooie tekening gemaakt. Voordat we de aktiviteit afsloten kregen de kinderen die het meeste eieren gevonden hadden en degene die de mooiste tekening gemaakt had een leuke verassing in de vorm van een tegoedbon van IJssalon Clevers. En natuurlijk gingen alle kinderen naar huis met een lekkere chocolade paashaas.Sinterklaas 2014

Dit jaar waren alle kinderen al verzameld in de kelder van de Pit. Een aantal kinderen waren verkleed en geschminckt als zwarte piet. Ze waren helemaal in de stemming, maar de gezichtjes zagen er toch een beetje gespannen uit. Vol spanning zaten de kinderen te wachten op de zwarte piet, maar hij kwam maar niet opdagen. We kregen een telefoontje dat hij bij "Shop Jacobs" gezien was. Dus alle kinderen deden hun jas aan en gingen via het kerkepad naar "Shop Jacobs" toe. Daar aangekomen zagen ze een cadeautje in een boompje liggen. We kregen weer telefoon. Nu hadden ze zwarte piet bij "Effe" gezien. Met zijn allen daar naar toe gelopen en wat zagen de kinderen daar dan. Weer een cadeautje in een boom. De kinderen zijn weer terug naar de Pit gelopen en hoopte dat zwarte piet daar toch naar toe zijn gegaan. Helaas, wederom was zwarte piet niet in de Pit. Maar plotseling werden er allemaal pepernoten en andere snoepjes de kelder in gegooid. Ja, daar was die dan. Na dat alle kinderen de snoepjes verzameld hadden was het tijd om de cadeautjes uit te delen. Cadeautjes zei de piet. Ohh nee, ik weet niet meer waar ik ze gelaten heb. Zullen we met zijn allen in de Pit kijken of we ze kunnen vinden. Iedereen hielp mee met zoeken en na enkele minuten waren de eerste cadeautjes al gevonden. Toen alle cadeautjes gevonden waren zijn ze weer naar de kelder gegaan en werden de cadeautje allemaal tegelijk uitgepakt. Nog even samen dansen op de zwarte pieten muziek en daarna namen we weer afscheid van zwarte piet. Het was een spannende, maar actieve middag geweest en de kinderen gingen met een grote glimlach weer naar huis. Het was geslaagde middag.


Jaarvergadering met feestavond 2014

Op zaterdag 1 november werd alweer de elfde algemene ledenvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering was er een discussie gevoerd met de aanwezige leden hoe we in het nieuwe bestuursjaar omgaan met de contributie voor leden en het toelaten van niet-leden voor deelname aan de activiteiten.

Daarna ging de feestavond van start. Deze was geheel in halloween-sfeer aangekleed door de organisatie die was ingehuurd om het moordspel te verzorgen. Meteen waren een aantal leden al diep in hun rol verzonken. Anderen bleven vooral gezellig met elkaar buurten onder het genot van een drankje. Nadat het spel was afgelopen en duidelijk was wie de moordenaar was, kon iedereen een frietje met wat snacks halen. Een flink aantal drankjes later kwam de gezellige feestavond helaas weer tot een eind.


BBQ 2014

Dit jaar is voor het tweede jaar de BBQ niet net voor de vakantie gehouden, maar net ná de vakantie. En wel op
30 augustus. De loterij was ook weer aanwezig waar een heleboel mooie prijzen te winnen waren. Ook Rick werd deze avond even in de bloemetjes gezet, hij was dit jaar voor de 5de keer bij ons om tijdens de BBQ muziek te maken. Het was een zeer geslaagde avond. De avond werd afgesloten rond de klok van 1 uur.Natuurwandeling 2014

Deze wandeling zou in de avond plaats vinden en zou worden begeleid door Peter Philipsen, maar door te weinig aanmeldingen is deze activiteit niet doorgegaan.Pasen 2014

19 april zijn alle kinderen naar de garage van Mark en Kim gekomen om de paaseieren te verven en te versieren, zodat deze de dag erna verstopt konden worden door de paashaas in de bossen van De Pritter. Na het zoeken zijn we met elkaar naar Bos en Berg gelopen waar voor ons een heerlijke brunch klaarstond. De kinderen hebben lekker buiten gespeeld en binnen kon er gekleurd worden. Daarna was er voor alle kindjes nog een chocolade paashaas en degene die de meeste eitjes had gevonden kreeg een bon om lekker ijs te gaan eten bij Clevers.


Dropping 2014

Deze is door te weinig aanmeldingen helaas niet door kunnen gaan.Sinterklaas 2013

Op 23 november kwam sinterklaas bij de buurtvereniging. De kinderen zaten vol spanning te wachten tot dat de zwarte pieten zouden komen. Om de kinderen even te laten ontspannen werd er een film van sinterklaas aangezet. De kinderen zaten aandachtig te kijken en werden langzaam aan weer een beetje rustig. Tot op een gegeven moment hard op de ramen werd geklopt. De film stopte en er knalde volop sinterklaasmuziek uit de speakers. De kinderen begonnen weer helemaal rond te springen en over de grond te kruipen om al het strooigoed wat de pieten rond strooide op te rapen. Alle kinderen hadden wat snoepjes kunnen bemachtigen en zo konden de pieten de zakken met snoepjes even aan de kant zetten. De kinderen gingen allemaal zitten en de pieten riep de kinderen naar voren om te laten zien wat ze allemaal kunnen. Als de pieten vonden dat de kinderen dat heel goed gedaan hadden kregen de ze te horen dat ze straks een cadeautje krijgen. Maar dan moeten eerst alle kindjes laten zien wat ze konden. Zo werd er gekleurd, gezongen, gecrost en gevoetbald. Alle kinderen hadden super goed hun best gedaan en de pieten waren helemaal enthousiast. De kinderen moesten nog samen met de pieten een liedje zingen en dan ook lekker mee dansen. Dat deden de kinderen zo goed dat de pieten overtuigd waren dat de kinderen wel een cadeautje hadden verdiend. 1 voor 1 kregen de kinderen het cadeau, maar ze mochten deze pas open maken als de pieten dat zeiden. De pieten telde af van 3 naar 0 en daar vloog het papier door de lucht, De kinderen waren niet meer te houden en schreeuwden van plezier. Alle kinderen gingen tevreden naar huis en de pieten konden terug kijken op een geslaagde middag.Jubileumdag en feestavond 2013

Op 2 november bestond de buurtvereniging "De Pritter" 10 jaar. Dat was een goede reden om een extra feestelijk tintje aan de feestdag te geven. 's Middags zijn we met ongeveer 25 personen op de fiets naar het schietterein in Merselo gefietst. Hier hebben we het spel 71º Noord gespeeld. In groepsvorm werden er onder andere de volgende spellen gespeeld: handboogschieten, wijnvat rollen, de wandelende A, frisbee golf, blaaspijp schieten, enz.
Voor aanvang van ieder spel werden er nieuwe groepen gemaakt, maar iedere deelnemer speelde voor zichzelf. De winnaar aan het einde van de middag was Kim Hendriks.
Daarna zijn we met zijn allen in Overloon een frietje gaan eten. Dat ging er wel in na zo'n intensieve middag. Voordat de jaarvergadering met feestavond begon kon iedereen nog even naar huis om zich op te frissen. na de jaarvergadering kon de feestavond beginnen.  Die avond hebben we het spel wie ben ik gespeeld. In het begin vonden de meeste het wel spannend om mee te doen, maar toen de eerste groep geweest was gingen de andere ook graag op de gastenstoel zitten om te raden wie, wat  of waar ze waren. Verder hebben we gezellig bij kunnen kletsen van de leuke middagactiviteit en kwamen er volop schalen met bittergarnituur voorbij. Niemand heeft honger of dorst hoeven te leiden deze avond. Het was weer een top dag. Op naar de volgende 5 jaar.


BBQ 2013

Zaterdag 31 augustus was het weer zo ver. De buurt BBQ vond weer plaats in de feesttent op het veldje aan de Jan Hendrickxstraat. De opkomst was weer goed. Jong en oud zijn in grote getalen naar de BBQ gekomen. Het weer was ons goed gezind waardoor de kinderen zich buiten volop konden vermaken en dat we met zowel jong als oud buiten konden genieten van de lekkere BBQ. Tijdens deze avond konden we luisteren naar de muziek van Rik van de Kroon. Rik doet dit al voor het 4e jaar. Hopelijk wil hij volgend jaar zijn 5 jarig lustrum bij ons komen vieren.
 
Ook dit jaar was er weer een loterij. De nog aanwezige kinderen mochten de lootjes uit de doos halen en Mark praatte dit voortreffelijk aan elkaar. Dit jaar werd ook gevraagd om zolder cadeautjes mee te nemen die dan ook verloot konden worden. Hierdoor was het aantal te verdelen prijzen nog meer dan andere jaren.
 
Het was een zeer geslaagde avond. Bij deze wil het bestuur alle aanwezige hartelijk danken voor het bijdrage aan deze mooie en gezellige avond.
 
 
 


Pasen 2013

Zaterdagochtend 30 maart vond er bij de familie Hendriks aan de Frank van Beijnnestraat een knutselochtend plaats. Hier zijn door de kinderen allemaal eitjes geschilderd en gekleurd. Deze eitjes werden daags erna op 1e paasdag door de paashaas verstopt zodat de kinderen deze weer konden zoeken. Na het paaseieren zoeken zijn alle aanwezige kinderen met hun ouders, opa's, oma's en overige aanwezigen naar Hannes gegaan voor een overheerlijke brunch. Als de kinderen voldoende gegeten hadden mochten ze nog gaan spele
 
n in de tuin. Dit vonden ze allemaal heel erg leuk. Voordat de kinderen moe maar voldaan naar huis gingen kregen ze nog een chocolade paashaas. 
    


Dropping 2013

Zaterdagavond 2 maart 2013 rond 19:00 uur verzamelde zich 19 personen voor een andere vorm van een dropping. De organisatie kwam met een tot in de puntjes verzorgde uitleg van dit spel wat nog nooit ergens is vertoont. Het grote kleuren kralen kettingspel. Oftewel KKK spel.


Er werden 3 groepen gemaakt elke groep kreeg een kralenkettingen met 4 kleuren eraan.
Rood was links af, Blauw was rechts af, groen was rechtdoor en geel was een opdracht. De groepen kregen de opdrachten mee op papier. Bij elke opdracht was een stukje ijzer in een zakje met een letter gedaan. Er waren 11 opdrachten en dus elf letter die uit eindelijk een woord moesten vormen. Het zoeken werd ze wel erg gemakkelijk gemaakt, iedereen kreeg namelijk een metaal detector mee. Het zoeken werd wel moeilijker gemaakt door de zakjes bij een stalen hekwerk te verstoppen of langs een staaldraad bij een heg.

Iedereen was erg fanatiek aan het zoeken er werden hele speeltuinen tot wel drie meter uitgespit, hele heggen uitgegraven en voetpaden de tegel omgekeerd.

Na een drie uur durende tocht was iedereen aangekomen bij Hay Bos waar ze een overheerlijk bakje snert kregen voorgeschoteld. Nu moesten ze nog allemaal een het woord gaan werken, een groep had het woord goed geraden want niemand had alle letters kunnen vinden. De winnende groep had 3 x de letter E en 1 x de letter D het woord was `degenererende`, toch knap als je dan hier op komt. Later bleek dat de organisatie een klein steekje had laten vallen door een van de mensen van die groep de letters te laten uitprinten, weliswaar door elkaar gehutseld maar toch. Aangezien we hier geen namen gaan noemen van de betrokkenen kunnen we de namen van de winnende groep niet noemen. Sorry hiervoor.

Maar ondanks wat kritische geluiden was het weer een gezellige avond waar we tot in de late uurtjes over hebben nagebabbeld, we hebben samen met Hay de deur maar dicht gedaan.

Iedereen bedankt voor de gezelligheid.

Met vriendelijke groet de organisatie.  


Sinterklaas 2012

De kinderen werden ontvangen met een glaasje drinken en een naamsticker. Er werd begonnen met een film van sinterklaas en zwarte piet. Alle kinderen zaten vol aandacht te kijken en te luisteren naar de spannende film. Plotseling klopte er 2 zwarte pieten op het raam en kwamen ze de zaal binnen. Er werd volop gedanst en gezongen en alle kindjes kregen pepernoten en ander strooigoed van de pieten. Daarna moesten alle kinderen bij de pieten komen zitten. De kinderen werden per groepje bij de pieten geroepen om een opdracht uit te voeren om een cadeautje te verdienen. De een moest voetballen, de ander een mooie tekening maken, weer andere kinderen moesten een loopfiets / motor / auto race doen en weer andere moesten een liedje zingen. Alle kinderen deden zeer goed hun best en kregen zo hun cadeautje. Voordat de pieten weer naar andere kindjes gingen werd er door jong en oud goed gezongen en gedanst. Alle kindjes kregen nog wat snoepjes en de pieten gingen weer. De kinderen waren helemaal onder de indruk en waren zeer blij met de gekregen cadeautjes.


Jaarvergadering met feestavond 2012

Voorafgaand aan de feestavond is de jaarlijkse ledenvergadering. Tijdens deze vergadering werd het afgelopen jaar doorgenomen en werd er een opvolger gezocht om Sandy, die door haar drukke privé leven wilde stoppen met het bestuur van de buurtvereniging De Pritter, te vervangen. Die avond gaf Tamara van Herpen te kennen dat ze in het bestuur toe wilde treden. Na stemmen waren alle aanwezigen het ermee eens en is het bestuur weer compleet. Tamara werd uitgenodigd om bij het bestuur aan tafel te komen zitten.

Na de jaarvergadering begon direct de feestavond. Tijdens deze avond werd een spel gedaan. Er werden 4 groepen gemaakt. Alle 4 de groepen moesten in totaal 7 spellen doen. De spellen die gespeeld zijn, zijn: 
    -    Bekers gooien;
    -    Erwten overbrengen met een rietje;
    -    Komkommer race;
    -    Ballon scheren;
    -    Spijker slaan;
    -    Frikandel happen;
    -    Speklap gooien / vangen.
Vol enthousiasme werd er deelgenomen aan alle spellen. Na telling van de punten waren er 2 teams die met het zelfde aantal punten bovenaan stonden. Om de winnaar te bepalen werd nogmaals de komkommer race gedaan. De winnaar van deze race was groep 3  met teamleider Tamara.
Na het spel kon er een frietje met 2 snacks gehaald worden. De avond ging onder het genot van een drankje en goede muziek van Pim Vloet gezellig door. Wederom een spannende en gezellige feestavond.

Verrassingsactiviteit 2012

Deze is dit jaar ook niet doorgegaan omdat er te weinig aanmeldingen waren. We wilden in eerste instantie een avondactiviteit doen, maar deze kon op het laatste moment niet doorgaan. Daarom was besloten om een middagactiviteit te organiseren. Dit was achteraf geen succes gezien het aantal aanmeldingen.
 


Kindermiddag Jantje Beton 2012

Er werd voor deze dag slecht weer voorspeld, dus werd besloten om naar een binnenspeeltuin te gaan i.p.v. naar Irrland. De reis ging naar Deurne en wel naar het Trollenland. De kinderen hebben daar heerlijk kunnen spelen met elkaar en tussendoor gezamenlijk een frietje met een snack kunnen eten. De kinderen gingen op het eind van de middag moe maar voldaan naar huis. Hopelijk is het weer ons volgend jaar beter gezind, zodat we dan toch naar Irrland kunnen gaan en lekker buiten kunnen spelen. 


Kindermarkt 2012

De dag na de BBQ zou eigenlijk de kindermarkt zijn. Maar helaas waren er te weinig aanmeldingen zodat door het bestuur besloten is om de kindermarkt niet door te laten gaan. Achteraf gezien maar goed ook, want het heeft die dag de hele dag geregend.

BBQ 2012

Het was die dag eindelijk mooi weer, en wat achteraf bleek, ook een van de laatste mooie dag voor de komende tijd. De opkomst was goed. Allereerst mochten de allerjongste BBQ-en waarna ze lekker snel weer konden spelen op het veldje. Daarna waren de ouderen aan de beurt om te BBQ-en. Nadat de buiken gevuld waren kon de avond voortgezet worden met muziek van Rik van de Kroon. Daarbij werden de nodige drankjes genuttigd. Zoals altijd was er tussendoor weer de spannende loterij. De meeste aanwezigen gingen op het eind van de avond met een mooie prijs naar huis. Het was weer een geslaagde avond.

Pasen 2012

 
De zaterdag voor Pasen is er met de kinderen uit de buurt een gezellige en creatieve ochtend georganiseerd. De kinderen mochten met behulp van verf en stiften de paaseieren versieren. Dit werd met veel plezier gedaan.
Zondag 1e paasdag werden de geschilderde eieren, die verstopt waren door de paashaas, met veel ijver gezocht. De paashaas had ze in het bos bij het Jan Hendricxk veldje verstopt. De paashaas was zelf ook aanwezig en hij hielp de kinderen met het zoeken van de eieren. Na een uurtje zoeken waren alle eitjes gevonden en mochten de kinderen de eieren meenemen.
Daarna zijn de kinderen met hun ouders naar café Partycentrum Bos & Berg gegaan om te genieten van een overheerlijke brunch. Na de brunch werd de prijsuitreiking gedaan.

Er waren 3 prijzen te verdelen in de volgende categorieën, namelijk:
        1) Winnaar eieren zoeken kleine kinderen: Jorn Gommans;
        2) Winnaar eieren zoeken grotere kinderen: Noah Weerts;
        3) De mooiste kleurplaat gemaakt tijdens de brunch: Xavi Hendriks.

Winnaars van harte gefeliciteerd.
Na de prijsuitreiking kregen alle kinderen een chocolade paashaas.
We kunnen weer terug kijken op een geslaagd paasweekend.

Dropping 2012

Door te weinig aanmeldingen is deze activiteit niet door gegaan.


Sinterklaas 2011 

Deze middag waren er weer vele kinderen vol spanning naar de sinterklaasmiddag gekomen. Deze middag stond in het teken van leuke spelletjes en opdrachten met als doel het krijgen van een heus pieten diploma. Om het pietendiploma te verdienen moesten de volgende spelletjes en opdrachten gedaan worden, namelijk:

        - Pakjes in de schoorsteen gooien;
        - Over het dak klimmen;
        - Zaklopen tegen de pieten;
        - Je laten schminken als een zwarte piet;
        - Dansen met de pieten;
        - Pakjes in de schoorsteen gooien.

Voordat de kinderen mochten beginnen met de spelletjes klopten er 2 zwarte pieten op de raam van de zaal en kwamen daarna binnen gerend en strooiden handen vol strooigoed de zaal in. De kinderen rolden over de vloer om al het strooigoed op te rapen. De allerkleinste kindjes kregen daarna van de pieten nog een handje vol snoep. Daarna konden alle kinderen starten met de spelletjes om hun pieten diploma te verdienen.

Op het einde van de middag moesten alle kinderen samen tegen de 2 zwarte pieten touw trekken.
De kinderen hadden dit gewonnen.

Na het touwtrekken moesten alle kinderen rond de zwarte pieten gaan zitten en werden de pieten diploma's uitgereikt. Maar als verrassing kregen alle kinderen ook nog een cadeautje van de pieten.

Nadat de kinderen hun pieten diploma en hun cadeautje hadden ontvangen gingen de pieten onder een luid gezang van het liedje "dag sinterklaasje" weer verder om andere kinderen van cadeautjes te voorzien.

De kinderen gingen vermoeid van de spelletjes en de spannende indrukken weer voldaan naar huis om daar weer hun schoen te zetten.

Bij deze willen we alle kinderen hartelijk danken voor hun grote inzet.
Comments