Fietspuzzeltocht


Jaarlijks wordt er na de zomervakantie een fietspuzzeltocht gehouden
Fietspuzzeltocht 2017 in de buurt van Oegstgeest op 27 augustus 

Fietspuzzeltocht 2016 in de buurt van Hoofddorp
Het was de eerste keer dat we zo ver in de maand september de fietspuzzeltocht hebben gereden. Op 21 augustus hebben we de tocht vanwege het bar slechte weer moeten uitstellen. De tocht werd in en om Hoofddorp gereden. Dat werd mogelijk gemaakt door de gebroeders Zwaan. Cas Zwaan stelde de vrachtwagen ter beschikking en deed ook een donatie om er een mooie dag van te maken. Zijn broer Sjoerd reed de fietsen naar Hoofddorp en terug. Heel veel dank daarvoor. Het weer was uitstekend om te fietsen. Weinig wind, niet al te veel zon en droog. Er waren 17 deelnemers inclusief een wel zeer jonge dame van negen jaar, die de hele rit op haar kleine fietsje heeft mee kunnen rijden. Petje af. We kwamen langs delen van de “Stelling van Amsterdam”, het oude Floriadeterrein, dat was omgetoverd in een schitterend recreatiegebied met recreatieplas. Tussen mooie golfbanen door: de ringvaart met Theehuis voor de hongerige magen. Het museum Cruquius (een imposant oud Stoomgemaal) Het oude slot “Heemstede” (prachtige trouwlocatie). De schitterende speeltuin in landgoed “Groenendaal” (aanrader) www.speeltuingroenendaal.nl. De grote speeltuin Linnaeushof Het recreatieplas Toolenburg. Een heel mooie rit dus, met een aantal vragen voor onderweg om de deelnemers scherp te houden. Na de rit was er een drankje, een praatje en een hapje. De prijzen werden uitgedeeld. Er was niemand die alles goed had omdat Ton niet tot vijf kon tellen. Een hoop lol en een mooie dag, die voor herhaling vatbaar is volgende zomer.

Fietspuzzeltocht 2015 niet in de buurt van Oegstgeest

Op zondag 30 augustus 2015 houden we weer onze gezellige en prachtige jaarlijkse fietspuzzeltocht. Dit jaar gaan we weer buiten onze directe omgeving. De fietsen worden in een vrachtwagen vervoerd en we rijden dan zelf met de auto naar het startpunt. Van tevoren inschrijven is niet nodig. Kosten voor leden 2,50 euro en voor niet-leden één euro duurder. Het Buurthuis open om 11:00 uur. De koffie is klaar.  Om 12:00 uur vertrekken we. Rond 17:30 zijn we dan weer terug. Daarna begint het tellen van de punten en de bekende prijsuitreiking.
Na afloop is er dit jaar voor het eerst heerlijke saté, hamburgers enzovoort. We gaan er van uit dat na zo’n mooie dag niet gekookt wordt, maar van een snelle hap wordt genoten. We hopen weer op een grote opkomst.

            Ton Modderman

Fietspuzzeltocht 2014 in de buurt van Oegstgeest


Fietspuzzeltocht 2013 in de buurt van Naarden
Fietspuzzeltocht 2012 in de buurt van ReeuwijkComments