Darten Jeugd

2018

Op zaterdagen zijn er LACO-wedstrijden en soms ook Rankingwedstrijden 

2016 / 2017


2015 / 2016
De LaCowedstrijden zijn niet voor iedereen om mee te darten, de 2 rankingwedstrijden wel (14 november 2015 en 6 februari 2016). Iedereen is van harte welkom om te komen kijken natuurlijk.
Er wordt gespeeld door een thuisteam (DBBR1 of DBBR2) tegen een team uit een andere dartbond uit Nederland.

De Rankingtoernooien zijn voor alle jeugd (van 9 tot 17 jaar), er zijn er 2 in ons buurthuis en ook een aantal op andere locaties in de regio waar iedereen welkom is. De jeugd kan zo punten verzamelen om kans te maken op een plaats in het LaCo team. Dan moet je natuurlijk zo veel mogelijk rankings gooien. Deze rankings worden goed begeleid door mensen die zelf darten.

Een bijzondere bepaling is dat er tijdens de Jeugd LaCo geen ALCOHOL geschonken mag worden (regel van de Nederlandse Dartbond)

De LaCo wedstrijden zijn op :
 
12 september 2015
17 oktober
23 januari 2016
13 februari
27 februari
12 maart
2 april  (beide teams thuis)


Darten DBBR jeugd (artikel kwartaalboekje)

Het afgelopen jaar heeft de DBBR (Dartsbond Bollenstreek Rijnland) flink geïnvesteerd om het jeugddarts weer van de grond te krijgen.
 
Dit is goed gelukt, er zijn veel ranking (toernooien om punten te verzamelen) gegooid, een jeugdtoernooi in Almere en met 3 teams van de DBBR is er meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap voor Jeugdteams. Hier heeft 1 team de derde plaats gehaald en de andere 2 werden uitgeschakeld in de kwartfinale.

Volgend jaar gaan er 2 jeugdteams meedoen in de LACO (Landelijke Competitie voor de jeugdteams) en gaan ze hun thuiswedstrijden darten in de Kratong op zaterdagmiddagen, deze datums staan onder activiteiten op deze website vermeld (startpagina).

Ook een van de leden van de buurtvereniging (Jeroen Onderwater) heeft aan deze toernooien meegedaan en een mooie 2e plaats gehaald in de ranking toernooien, door deze prestatie heeft hij op 29 augustus in Egmond aan zee mee gedaan met de Champions League of Darts. Ook heeft Jeroen een plaats veroverd in het LaCo team en mag dus landelijke wedstrijden gaan spelen.


Ook volgend jaar zijn er op zaterdagen in de regio weer ranking toernooien voor de jeugd, hieraan kunnen kinderen die het leuk vinden om te darten meedoen. Je moet tussen de 9 en 17 jaar zijn om mee te kunnen darten. De wedstrijden zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur (Zie startpagina)

Lijkt het je leuk om ook mee te gaan darten en heb je de juiste leeftijd, neem dan even contact op met Petra Onderwater tel: 0640614371.

Comments