Dagje Vrijwilligers

5 juli 2015
Dagje uit met de vrijwilligers van ons Buurthuis op zaterdag 5 juli 2015.
Er was gewaarschuwd voor een zeer warme dag. Dus stond Belinda bij de ingang van de bus met 41 diep gekoelde flesjes water, die dankbaar door onze vrijwilligers in ontvangst werden genomen. Gelukkig beschikte de bus over een goed werkende airco. Onderweg waren we ons niet bewust van het feit dat het buiten zeer warm was. Gaande weg werd duidelijk dat we pas in Hattem (vlakbij Zwolle) koffie zouden drinken. Theo, onze buschauffeur, perste de bus in de nauwe straatjes van Hattem om ons vlak bij onze koffiestop te kunnen laten uitstappen. Buiten was het gewoon tropisch op zijn Hollands. De koffie werd ter plekke in het Bakkerijmuseum geserveerd en in plaats van gebak werd een immense krakeling opgediend. De krakeling smaakte heerlijk en deed het gebakje vergeten. Na de koffie werden we uitgenodigd in de gewelven onder het gebouw, alwaar we een demonstratie zouden krijgen van speciale broodjes bakken. Het was heerlijk koel daar beneden en er was een soort amfitheater waar we konden plaatsnemen. We werden getrakteerd op een bakker die meer weg had van cabaretier dan bakker.


Zijn naam was Fred en gaande de demonstratie kwamen we er achter dat hij vier zonen had. Daar beleefde hij samen met de broodjes, die hij maakte, allerlei avonturen mee. Fred bleek een droogkomiek van de bovenste plank en met een stalen gezicht vertelde hij het ene komische verhaal na het andere. We kregen pijn in ons buik van het lachen en achteraf hebben we de banken ook nog droog moeten maken, want we hielden het niet. Fred de bakker legde de basis voor een hele fijne dag in Hattem. 

Op onze website staan wat korte impressies. Tot aan de lunch hebben we gelegenheid gehad om Hattem nader te bekijken. Het is een oud Hanzestadje aan de IJssel. Nog grotendeels in oude staat. Ook bij de lunch kregen we wat anders dan we gewend waren. De kroket was vervangen door een ragoutbroodje. Dit broodje bleek een waardige vervanger van de kroket.
De dag in Hattem werd afgesloten met een rondvaart over een bijzonder mooi Apeldoorns kanaal. De stuurman van de boot kon ons laten genieten van de geschiedenis en de  schoonheid van het kanaal. We werden uitgenodigd om naar ijsvogels uit te kijken. Enkelen van ons hebben de ijsvogel inderdaad gezien. Varen was verkoelend. Na de rondvaart hebben we in het plaatsje Harskamp van een bijzonder goed diner genoten. Ondanks de warmte was het voor iedereen een zeer geslaagde dag.
Ton Modderman


22 juni 2013 

Overige foto's (jouw foto's graag ook opsturen aan  Buitenlust)Verslag 2012


Comments