HELPT U OOK MEE?


BUNDE  NU  SAMEN - HULP VOOR ALLE INWONERS VAN BUNDE

PARTICIPATIESAMENLEVING
Iedereen heeft vast gehoord van “participatiesamenleving”. In toenemende mate worden we op elkaar aangewezen. Als je hulp nodig hebt, moet je kunnen rekenen op hulp van familie, vrienden en bekenden. Wij zijn op zoek naar mensen, die iets voor elkaar kunnen en willen betekenen.

NETWERK
Wij proberen met een groep vrijwilligers  te komen tot een netwerk binnen Bunde, dat zorg draagt voor mensen die geen goed functionerend eigen netwerk van kennissen, buurtbewoners of vrienden hebben. Met andere woorden een plek waar mensen wel met hun vraag terecht kunnen. We zoeken mensen die dat mee willen organiseren, maar ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen willen steken.

GEEN VERPLICHTINGEN
Veel mensen willen geen vaste verplichtingen aan gaan.  Dit hoeft ook niet.
Bij een vraag bepaalt u altijd zelf of u een bepaalde taak doet of niet en in welke mate. Als we met velen zijn, zal de inzet incidenteel zijn. Hoe meer mensen mee doen, hoe makkelijker dat wordt.  We hebben al een groep vrijwilligers, die bereid is samen die zorg te willen dragen. 
 

 TOEGANKELIJK
Er zijn heel wat mensen, groepen, verenigingen en natuurlijk de mantelzorgers die al druk bezig zijn om de medemens te helpen. In onze maatschappij zal dit ook vanzelfsprekend van ons gevraagd gaan worden. En wellicht zijn wij blij dat er een organisatie komt, waar wij straks zo nodig zelf een beroep op kunnen doen.
Wij willen niets nieuws, maar wel iets dat laagdrempelig is en waar iedereen vanzelfsprekend een beroep op kan en durft te doen.
We willen voor de kern Bunde ook een ontmoetingscentrum, een huiskamer binnen Bunde. Ook daar hebben we vrijwilligers bij nodig.

DOET U OOK MEE?
Meld u aan, zodat we samen kunnen kijken waarbij u zou kunnen helpen.
Klik HIER voor de contactpagina
BUNDE NU SAMEN