Okinawan Kobudo - kobujutsu

Vanhan taistelutaidon tie

 Peruskurssi-info Lisätietoja

Historia

Okinawan kobudo perustuu useita satoja vuosia vanhoihin taistelutaitoihin, joita harjoittivat kuninkaan henkivartijat, sekä maanviljelijät ja kalastajat. Kobudo aseet on mainittu ensimmäistä kertaa historiassa vuonna 1243 sotilasraportissa. Taistelutaitoa harjoiteltiin ja kehitettiin salassa ja opetettiin pääasiassa vain perheen jäsenille.Okinawa Kobudo

Nykyään Kokusai Okinawa Kobudo Kyokai puheenjohtajana on Sensei Kanei Hitoshi, legendaarisen Kanei Katsuyoshi poika. Järjestön tavoitteena on säilyttää ja opettaa edelleen perinteistä, alkuperäistä kobudoa, juuri niin kuin vanhat mestarit olivat sitä kehittäneet ja opettaneet.

Okinawan Jinbukan kobudon -> LINEAGE - Sukupuu

Euroopan pääopettajana toimii sensei Jamal Measara (7.dan).

Sensei Kanei Katsuyoshi perusti Okinawan Jinbukan Kobudon. Hänellä oli 9.dan okinawan kobudossa sekä Goju-ryu karatessa. Hän oli Shinken Tairan sekä Shinpo Matayoshin oppilas. Jinbukan on hyvin lähellä Matayoshin Kobudoa, suurimpana erona on asennot. Jinbukanin asennot ovat lähempänä karaten asentoja. Jinbukanissa harjoitellaan seuraavilla aseilla mm.Bo, Jo, Sai, Tonfa, Nunchaku, Eku, Kama, Guwa, Tinbe ja Suruchin.

Haluatko lisätietoja, leirikutsuja ?

Lähetä sähköpostilla yhteystietosi