FACTORY OUTLET - di Bandung ..

Tahukah anda.!!..terdapat ratusan factory-factory outlet ( FO ) di Bandung dengan pelbagai barangan berjenama  menanti kita.... ini antara sebahagian dari factory-factory outlet di sana......harganya memang murah dengan jaminan kualiti....
 
4 hari 3 malam , jika nak di ambil kira putaran masa ...memanglah tidak mencukupi untuk anda shopping sakan...sebab itu anda harus bijak mengatur perjalanan dan masa anda...pilih FO yang ternama yang selalu menjadi kunjungan ramai...

                           Rumah MODE ..waduh bagus sekali                              Blossom...boleh di kunjungi
 
                                  Grande FO                                                                         Episode
 
                                 Heritage                                                                             Jl. Cihampelas
 
Bapak2 dan Ibu2 yang kaki shopping pastinya kebingungan setiap kali melanggah ke dalam factory - factory outlet di sini.Jangan panik , rancang betul-betul apa yang nak di beli...jangan ikut hati, nanti ongkosnya habisss cepat...kan masih banyak FO nak di kunjungi...betul2 terpikat  baru di beli...awek2nya juga ...waduh!! waduh !!! tapi awas bapak2...harus hati2 ya...
 
                          The Oasis                                                             Cihampelas Walk ( ciwalks )
 
Bapak2 sama Ibu2 harus pandai kiraannya...Rupiah kalau di tukar RM ..berapa kadarnya...jangan malu kalau nak membawa Converter Kalkulator ya...di kira terus di sana...satu barang ratus2 ribu...ada sampei juta-juta...jangan panik ya !!! .
 
         Cibaduyut street - tempat barangan kulit                                              Diskon house
 
                    De Coral - near grand serela                                         Cascade - Jl martadinata
 
Banyak lagi FO kat sana...nak cerita satu hari satu malampun tak habis.....apapun dah sampai kat sana ...layan je seadanya...sana murah...sini murah...sana berjenama...sini berjenama.. so sana sini lebih kurang...pendek kata dah terpikat ..tangkap je asalkan di dalam kemampuan kita...         
 
         Many jean street - Jl. Cihampelas                                Paris Van Jaya ....bukan di Paris ya..tapi Bandung !!
 
 
 
                    Solution -Shoes fashion house                    FO di sekitar jl. Riau....bagus juga kalu shopping di sini
Sudah kepenatan..rilek2 dulu...banyak terdapat restoran2 masakan padang , sunda , western etc di sana...harus bertanya sama bapak supirnya di mana tempat bagus untuk makan...lihat sidebar untuk makanan2 di Bandung ya
 
Sekitar Jl. Cihampelas.. pun ok kalau nk shopping sakan   Gambaran di dalam factory outlet..semua ada aircond..
 
  Kebaya,Batik, Telekung, Jgn lupa Pasar Baru                        Gambaran di dalam Pasar Baru
 
 
Ini tempat yg harus di lawati jika di Bandung...Pasar Baru...bukan semacam pasar malam tetapi sebuah gedung membeli-belah yang agak pesat dan padat dengan ribuan pengunjung lebih-lebih lagi hari minggu...tak salah ada 11 tingkat...pastinya tak kesampaian untuk menjelajah ke seluruh tingkat....dari makan,minum,pakaian,beg tangan,batik,kebaya,telekung dan macam2 ada...yg penting uangnya saja kena ada....setengah hari eloklah kalau nak meneroka ke pasar baru....harga memang durian runtuh...kaki bisnes..survey2 ya...kad kahwin,hantaran kahwin dan macam2 jenis peralatan kahwin...survey kat sini....pasti berbaloi....
 
        Terminal Tas FO,,bukan terminal bas ya..                       The Summit - Jl.Riau
Ini hanya sedikit dari ratusan FO di sana....Inilah antara tarikan pelancong-pelancong ke bumi Bandung...hinggakan warga Indonesia sendiri especially hari sabtu/ahad pastinya turun membeli-belah di kota Bandung...agak sesak di buatnya...Barangannya yang berjenama semuanya ada di factory-factory outlet ...anda rasai sendiri pengalaman ini...yang pastinya jika sekali ke kota Bandung...pastinya lambaian kedua menanti...waduh2..ini promosi sudah lebih....
 
Akak2 yang kaki2 shopping macam kat Sogo, J.Jusco,Isetan, Robinson...Awas ya uangnya...di sini mengalirnya lagi laju...pandai2 budget ya.....
 
Boleh di katakan kesemua factory2 outlet di sini berdekatan satu sama lain...boleh berjalan kaki antara satu sama lain...tapi bagi yang kurang biasa tidak di galakkan.....