WARNA WARNI KEMBARA ILMU : Jakarta/Surabaya/Yogyakarta/Bali/Bromo/Guangzhou,Melbourne,Sydney,Perth,Thailand ...

 
CERITA BERGAMBAR TENTANG KOTA YOGYAKARTA
YOGYAKARTA - salah satu destinasi Kembara Ilmu di bumi Indonesia terletak di kedaerahan Jawa Barat yang mempunyai kepadatan penduduk dalam anggaran 3.5 juta orang. Kota lama yang mempunyai sejarah tersendiri yang menjadi sebutan dan tarikan utama setiap pelancong ke sini di bawah jajahan Dinesti Mataram ( 1575 - 1640 )  di waktu dahulu kala. Ada yang menamakannya JOGJA , JOGJAKARTA atau YOGYAKARTA....
 
Pelancong dari Malaysia , boleh di katakan rata-rata tahu tentang kota ini...yang mempunyai sejarah unik. Terlalu hebat untuk di ungkapkan melalui penulisan ...hanya Kembara Ilmu tempat anda merasai sendiri pengalaman di bumi YogYakarta.
 
 
Pihak Kembara Ilmu lebih selesa menempah penerbangan tambang murah AIR ASIA....kita akan menempuh perjalanan selama 2 jam setengah sebelum mendarat di bumi YogYakarta di Airport Adisutjipto International. Terdapat juga syarikat penerbangan lain menghubungkan kita ke sana.
 
Jom jelajahi dan terokai bumi YogYakarta ....kembara ilmu 2010-2011..!!!
Kedudukan YogYakarta
 
YogYakarta terkenal dengan keindahan buminya dengan berlatarbelakangkan keindahan semulajadi ciptaan ILAHI. InsyaALLAH dengan mengikuti Kembara Ilmu , setiap inci bumi YogYakarta akan kita terokai .
 
 
Pengenalan awal kota YogYakarta ..tidak ubah seperti bandar -bandar di Malaysia....ada jalan-jalannya yang agak masyhur di sana seperti Jalan Malioboro yang mana tidak sah jika sampai di sana tidak menerokai jalan tersebut... jika di Malaysia seperti jalan TAR.
 
 
 
Borobodor , Monument Gen. Slamet Riyaldi & Istana-Istana lama di YogYakarta antara tarikan pelancong2 di sana. Anda pasti teruja untuk melawati ke semua tempat bersejarah di sana. Ayuh !!! kita ke sana bersama kami ...bersama mengembara mencari ilmu dan pengalaman untuk di abadikan.  
 
 
Rasai keseronokan dalam kembara Ilmu di YogYakarta sambil menikmati keindahan malam di sana ...Cuacanya agak sejuk kerana berlatarbelakangkan kehijauan semulajadi...waduh !!! waduh !!!  Coba becaknya ya !!! pusing2 satu Kota..
 
 
Teruskan penjelajahan di kota Jogja dengan kecantikan alam semulajadinya di kota lama Borobodor & nikmati suasana pasar traditional masyarakat di sana yang mencari rezeki dengan menjual pelbagai barangan seharian untuk penduduk setempat dan pelancong.
 
Ikuti sambungan warna-warni Kembara Ilmu di destinasi lain ya!!!!!
 
KRABI...PHI-PHI ISLAND juga tidak kurang menariknya untuk kita lawati...kami di kembara ilmu sudah bersedia untuk membawa anda kesana...dan di mana-mana jua pilihan destinasi anda.....
 
Melbourne...wow!!!!! anda mampu ke sana dengan pakej murah Kembara Ilmu...kami juga sudah bersedia untuk membawa anda ke sana....
 
Guangzhou - Satu lagi tarikan pelancongan dunia...Kembara Ilmu juga sudah menerokai bumi Guangzhou....ikuti siri penjelajahan kami di sana...sentiasa mengikuti perkembangan kami di Kembara Ilmu Group....
 
 
NOW EVERYONE CAN TRAVEL....CONTACT KEMBARA ILMU FOR YOUR BUDGET TRAVEL
 
 cont//.....