University of Pennsylvania Veterinary Research Laboratory

2003-2005

project designer @ polshek partnership architects

designed as a low-tech meets high-tech building, the laboratory utilizes a custom precast concrete panel system, sometimes with brick infill, to relate to the surrounding campus architecture.  

a custom frit pattern on the glass reduces solar heat gain, while also reducing the perceived mass of the building.  from the interior the glass creates a constantly changes variety of views out to the surrounding quads and neighboring academic facilities.  

the patterning is reflected on the interior by incorporating itself into wood panelling in the lobby and into a wood slat ceiling system that provides acoustic softening, as well as providing a system to minimize the obviousness of ceiling mounted equipment.

exterior of project showcasing zinc panel covered classroom space (photo by david tepper)

Comments