Schooljaar 2014-2015


De jarigen van maart. Proficiat!








     














 Sint-Gerardus nu ook in 3D !

 

Het onderwijs van de toekomst wordt boeiender dankzij 3D-printing. Dat bewees het Leuvense bedrijf Materialise nogmaals op de officiële prijsuitreiking van de wedstrijd waar maar liefst 74 scholen aan deelnamen. Samen stuurden ze welgeteld 308 ideeën in.

Wat brengt het onderwijs van de toekomst? Met die vraag trok het Leuvense bedrijf Materialise naar de Vlaamse scholen. De specialist in 3D-printing verbond er meteen ook een wedstrijd aan. Met succes overigens, want maar liefst 74 scholen uit heel Vlaanderen tekenden enthousiast in. In totaal kreeg Materialise 308 ideeën binnen voor de wedstrijd 'Maak je lessen boeiender met 3D-printing.' Al die ideeën kan je vinden op de website www.ideasworthmaking.com.

Het idee ‘aangepaste pennen’ van Vivi Dendas (BuBaO, Klas 2) werd door de jury van Materialise als één van de meest waardevolle projecten verkozen.

Het prijzenpakket ? Een nagelnieuwe 3D printer èn een workshop voor de leerkrachten en leerlingen met  hulp om het idee om te zetten naar een 3D model !

 

 





De jarigen van februari













 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Subpagina''s (1): LK1 op bosklas