Antwoorden op vragen over BTW & commissarissenbeloning voor

 •  commissarissen (en leden van Raden van Toezicht) 
 • bedrijven en instellingen met een Raad van Commissarissen 
De website is op dit moment niet meer actueel. De BTW-plicht is gewijzigd (zie BTW-Nieuws)
Aandachtspunten voor de overgangsperiode kunt u vinden op www.btwcommissaris.nl

Waar kan BTWcommissaris.nl u mee helpen? 
Commissarissen die een beloning ontvangen voor hun werkzaamheden zijn btw-plichtig, ook als zij op de loonlijst van de organisatie staan. 

BTWcommissaris.nl ondersteunt de individuele commissaris met praktische antwoorden en tips bij de BTW-heffing en andere fiscale vragen. 
Gemakshalve spreken we verder uitsluitend over commissarissen, maar hiermee worden ook leden van een Raad van Toezicht bedoeld. 
 
Welke onderwerpen komen aan bod?

Vooral gericht op de commissaris in privé
BTWcommissaris.nl richt zich vooral op de commissaris die zijn functie als privé-persoon vervult.  

De uitbetaling van de commissarissen die vanuit hun IB-onderneming of BV opereren wordt summier toegelicht bij wel of niet op de loonlijst van de organisatie 

BTWcommissaris.nl is een initiatief van 

 


Btw-nieuws

 • Commissarissen zijn niet meer btw-plichtig Commissarissen en leden van de Raad van Toezicht worden vanaf 13 juni 2019 voor hun toezichthoudende activiteiten (als regel) niet meer aangemerkt als btw-ondernemer. Dit blijkt uit het besluit ...
  Geplaatst 16 mei 2021 02:59 door Redactie
 • Nog geen duidelijkheid over btw-plicht commissarissen Naar aanleiding van de uitspraak van de Hoger Raad in juni en van het Europese hof van Justitie in 2019 wordt verwacht dat de staatssecretaris duidelijkheid zal geven over de ...
  Geplaatst 29 dec. 2020 07:45 door Redactie
 • Arrest HR bevestigt uitspraak HvJ Op 26 juni 2020 heeft de Hoge Raad in en arrest aangegeven dat een lid van een bezwarenadviescommissie niet kwalificeert als btw-ondernemer. De uitspraak lijkt in lijn met het ...
  Geplaatst 23 sep. 2020 07:22 door Redactie
Berichten 1 - 3 van 8 worden weergegeven. Meer bekijken »

Ook handig voor organisaties met een RvC
De BTW-heffing voor commissarissen is van toepassing op alle organisaties met RvC, N.V.'s,  B.V.'s, zorginstellingen, woningcorporaties, stichtingen etc.
Mist u iets of heeft u suggesties?
Mist u onderwerpen die ook voor andere commissarissen interessant kunnen zijn of heeft u suggesties voor verbetering? Laat het weten.

Weet u het allemaal al? BTW-checklist
Kijk voor de zekerheid dan nog wel even naar de BTW-checklist voor de commissaris en voor  bedrijven en instellingen.

Afwijkende situatie of u weet het niet zeker?
Deze site is gericht op informatie over in de praktijk veel voorkomende situaties. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg de Belastingtelefoon (0800 - 0543) of uw accountant of adviseur voor afwijkende omstandigheden of specifieke vragen.