BryoResources‎ > ‎

Websites - EN

 
Bryophyte Ecology

http://www.bryoecol.mtu.edu/

Een op het eerste zicht sobere website, maar laat je niet misleiden.  De website is enkel het instrument van Prof. Janice Glime om de geleidelijke publicatie te realiseren van meer dan een decennium schrijfwerk dat op heden nog steeds niet voltooid is.  Dat ligt zeker niet aan het gebrek aan productiviteit van de auteur, maar wel aan de ambitie wat betreft de inhoud die tot doel gesteld werd.

Het is geen determinatiewerk of een beschrijving van soorten, maar wel een geïllustreerde verkenningstocht rond het fenomeen mos.
Er wordt uitgebreid ingegaan op het wezen van mos, de relaties van mos met zijn biotische en abiotische omgeving en de raakvlakken tussen mos en mens.  Hoewel dit werk geschreven wordt vanuit een wetenschappelijke achtergrond, en refereert aan talrijke publicaties, is het geen droog wetenschappelijk werk. De teksten lezen vlot en zijn regelmatig van een humoristische toets voorzien.

Het werk wordt online gepubliceerd als een verzameling van .pdf documenten in full color die vrij te downloaden zijn. (een voorbeeld van de typische layout hiernaast)

Het opzet bestaat uit vijf volumes (de lijst van hoofdstukken is te omvangrijk om hieronder weer te geven)
  • Volume 1 : Physicological ecology (Klaar)
  • Volume 2 : General ecology (Grotendeels klaar)
  • Volume 3 : Habitats and roles (Nog te schrijven)
  • Volume 4 : Pollution (Nog te schrijven)
  • Volume 4 : Uses (Klaar)
Er lijkt nog veel werk aan de winkel, maar als je de teksten die tot nogtoe gepubliceerd zijn eens op papier zet eindig je met een ca 20cm dik stapeltje A4-tjes.

Een echte aanrader als de engelse taal geen struikelblok is.

Samengevat : Thank you very much, Professor Glime!


 

Titel

tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst

 
Comments