Vrijetijdsbesteding

Wie aan Bruinisse denkt, denkt niet alleen aan visserijbedrijvigheid maar ook aan recreatie en met name aan watersport. Het heeft in dat opzicht heel veel te bieden. Dat is niet zo onlogisch indien we bedenken dat Bruinisse enerzijds grenst aan de boorden van het 11.000 ha grote Grevelingenmeer en anderzijds aan de overige Zeeuwse wateren zoals het Volkerak, het Krammer en de Oosterschelde. Deze Stromen hebben rechtstreeks verbinding heeft met alle verderop gelegen wateren in Zeeland en Zuid-Holland. Langs de Grevelingendam ligt aan de ene kant het 6 km lange en vrij toegankelijke natuurgebied Grevelingenstrand voor dagrecreanten, met grote weiden, surf- en zwemvoorzieningen, dag-kamperen, botenhellingen en een catamaranhaven. Barbecuen is toegestaan.

De andere kant van de Grevelingendam biedt een groots uitzicht op het Zeeuwse water en de bedrijvigheid in met name de recreatievaart. Het is daar ook mogelijk in getijdengebied te zwemmen. Het eigen dorp, het Aquadelta Vakantieparks en het Grevelingenstrand bieden ruimschoots de gelegenheid sporten te beoefenen van de meest uiteen lopende aard. Met name noemen wij het voetballen, tennissen, golfen, paardrijden en het zwemmen. Bruinisse heeft een bijzonder actief en breed verenigingsleven.Ook liefhebbers van rust en natuur komen in Bruinisse aan hun trekken. De omgeving nodigt uit tot het maken van lange wandelingen of fietstochten. De VVV ter plaatse zal u daar graag nader over informeren. In Bruinisse zijn ook enkele jachthavens w.o. de grote jachthaven Aquadelta in het Grevelingenmeer. Wal-accommodaties in dit verband zijn enkele onderhoudsbedrijven en winterbergingen voor boten en caravans.

Schouwen-Duiveland, de regio waarin ook Bruinisse ligt, heeft volgens het KNMI gemiddeld 150 zon-uren hetgeen boven het landelijk gemiddelde ligt. Dit zonnige karakter speelt ook de recreatie in de kaart. Tal van sportvissersschepen brengen de liefhebbers naar de visgronden in de omringende wateren of daarbuiten.