Educatie

Beste jongens en meisjes,

In Bruinisse staat het standbeeld van de mossel.

Dat dit standbeeld in Bruinisse staat, is natuurlijk geen toeval en met recht kan Bruinisse dan ook hét mosseldorp van Zeeland worden genoemd. Maar Bruinisse is inmiddels niet meer het enige mosseldorp in Zeeland, het heeft concurrentie van dorpen als Yerseke en Philippine. Als je terugkijkt in de geschiedenis, dan zal duidelijk worden wat de relatie is tussen de mosselen en Bruinisse. Bijna iedereen kent natuurlijk de Zeeuwse mosselen uit de Oosterschelde, maar kent iedereen ook het groeiproces van mosselzaadje tot mossel?

Tot enkele jaren geleden ging het grootste deel van de Zeeuwse mosselen naar onze Zuiderburen, de Belgen. De laatste jaren is daar steeds meer verandering in gekomen. Ook de Nederlanders ontdekken steeds meer dat de mossel een culinaire lekkernij is. Lust jij mosselen en weet jij hoe je ze moet koken?

Een bijkomend voordeel van de aandacht voor en de promotie van de Zeeuwse mossel is dat het goede reclame is voor de provincie Zeeland. Maar er is helaas niet alleen positief nieuws over de Zeeuwse mosselen, want de mossel en de mosselsector lijken bedreigd te worden in hun bestaan. Waardoor dat komt, wordt onder andere in deze webquest onderzocht. Daarbij wordt niet alleen gekeken wat het probleem is, maar ook gekeken naar mogelijke oplossingen.Veel succes en ’AandeKrant’!.

De Teams

 Als alle opdrachten gemaakt zijn, kun je naar www.aandekrant.nl. Hier kan elk team zijn artikel en/of foto´s ‘downloaden’. De site is zeer gebruiksvriendelijk. Beweeg met de muis over (of klik op) de kop, de tekst of het beeld van de krant en je krijgt de opdracht die je moet doen.


Comments