Wonen in Bruinisse

Welkom in Bruinisse, het vriendelijke, oude vissersdorp aan het Grevelingenmeer.
Door de circa 4000 inwoners kortweg Bru genoemd.

Voortbouwend op een rijke historie heeft de gemeente zich ontwikkeld tot een moderne toekomstgerichte gemeenschap. Bruinisse ligt op de noordoostpunt van Schouwen-Duiveland, een ideale vestigingsplaats voor bedrijven. Dankzij de Grevelingendam en de Philipsdam zijn grote streden als Rotterdam en Breda binnen en half uur te bereiken. Ook voor vervoer over water ligt de gemeente gunstig op het knooppunt van een aantal belangrijke scheepvaartroutes.

Bruinisse is een prettige gemeente om te wonen en recreeren. Een goed winkelbestand, een bloeiend gemeenschapsleven en talloze recreatiemogelijkheden staan hier borg voor.

Kortom: Bru is een dorp waar het goed toeven is!

Meer weten over de geschiedenis van Bruinisse klik hier


Voor de gezondheidszorg in de eerste lijn zijn in het dorp een apotheekhoudende huisartsenassociatie en een tandartsenpraktijk. Alle overige medische handelingen kunnen worden verricht in de goed geoutilleerde streekziekenhuizen van Dirksland en Goes. Het voormalige Zweedse Rode Kruisziekenhuis wordt uitgebouwd als daglokatie voor bijzondere specialistische verrichtingen en als regionale huisartsenpost. Zodra deze lokatie voor de genoemde doeleinden operationeel is, zal de tekst van deze site daarop worden aangepast.


Er wordt veel aandacht besteed aan het leefklimaat van de oudere inwoners. Naast het zorgcentrum In 't Opper zijn er in Bruinisse opvallend veel, ook eigentijdse woningen voor ouderen. Binnenkort zullen nieuw woningen in deze sector in aanbouw worden genomen. Alles met het doel de mensen zo lang mogelijk, veilig en op zichzelf te laten wonen.Het rustieke karakter van Bruinisse staat borg voor het aangename leefklimaat.

Schone lucht en landelijke ligging zijn twee extra argumenten om in Bruinisse te gaan wonen. Rond de oude kern zijn verschillende nieuwe wijken ontstaan met een ruim en gedifferentieerd woningaanbod. Een van die wijken is het laatst gereed gekomen gebied dat Riekusweel omvat.

In de prachtige natuur, even buiten het dorp, ligt het ruim opgezette Aquadelta Vakantieparks. Een ander prachtig voorbeeld van het wonen in de natuur is het plan Grevelingenhout. Grevelingenhout is een naar Engels/Amerikaans voorbeeld ontworpen villapark. De landhuizen zijn gegroepeerd rond de golfbaan. Veel aandacht is besteed aan het harmonieus inpassen van de villa's in de omgeving.

Bruinisse heeft zijn inwoners en de recreanten veel te bieden. Er is niet alleen een gevarieerd winkelaanbod maar ook een bibliotheek, een overdekt zwembad en allerlei mogelijkheden om sport te bedrijven.