Tidligere år‎ > ‎2012‎ > ‎

Doi Doi


10. juni 2012 på Forsamlingslokalet.

DOI DOI på øyhoppingsturné med Nils-Olav Johansen

Distriktsmusikerordningen er tilrettelagt av Nordland Fylkeskommune.  Brønnøysund har tre distriktsmusikerstillinger. I 2004 ble det bestemt av disse stillingene skulle danne en rytmisk gruppe.  Produksjonene som distriktsmusikerne har lagd de siste årene har fått navnet DOI DOI  (og det har i grunnen også gruppa fått).

DOI DOI består av Geir Allan Reitan på tangenter. Gunn Sæther på klarinett og vokal og Roy Bjørnli på trommer. Reitan har sin bakgrunn fra Musikkonservatoriet i Tromsø og er en dyktig og fleksibel improvisator. Sæther er klassisk skolert klarinettist med bakgrunn fra Norges Musikkhøyskole med hjertet mot både sigøynermusikk og Mozart. Bjørnli har sin bakgrunn fra autodidaktskolen og de store hav som tidligere sjømann, men er vel mest kjent fra Publiners.  Musikernes ulike bakgrunner skaper friksjon, varme, spenning og liv til den unike DOI DOI musikken som spenner fra Vreeswijk-låter og egne komposisjoner til truede taktarter fra Øst-Europa.

DOI DOI har samarbeidet med flere kjente musikere så som Erlend Skomsvoll og Sebastién Dubé.  På denne turnéen skal gruppa ha med seg gitarist, vokalist og komponist Nils-Olav Johansen som er kjent fra blant annet Farmers Market og Transjoik. Johansen har et virtuost gitarspill og en solid kjennskap til den øst-europeiske folkemusikkens intrikate rytmemønstre og melodiske finesser. DOI DOI i samspill med Nils-Olav Johansen duker for sprudlende og berørende konsertopplevelser på Helgeland i uke 23.

Øyene som skal hoppes og spilles på er: Vega 5.juni, Løkta 6.juni, Rødøy og Gjærøy 7.juni, Onøy 8.juni, Dønna 9.juni og Brønnøysund 10.juni.


Comments