Tidligere år‎ > ‎2011‎ > ‎

Tore Brunborg Scent of Soil

23. november 2011 på Forsamlingslokalet.

                                                               Brønnøy Jazzforums siste konsert i 2011                                                                      Brønnøy  Jazzforum presenterer
                                                                                 Scent Of Soil
     
                                      Tore Brunborg og Kirsti Huke med Scent Of Soil-bestillingsverk Vossa-jazz 2010!

Dagen etter deres plateslipp av Scent Of Soil holder de realsekonsert på forsamlingslokalet onsdag 23.11.Det er Brønnøy Jazzforums siste konsert for året, og hvilken konsert! Denne burde appellerer til bredt publikum!

Bandet Scent Of Soil frontes av vokalist Kirsti Huke og saksofonist Tore Brunborg. Deres debutalbum henter materiale fra et kritikerrost bestillingsverk de sammen skrev til Vossajazz 2010, hvor vi får presentert ni sterke og billedrike sanger som alle på sin måte kretser rundt naturen.

Huke har signert de fleste tekstene, men to av låtene henter tekster fra to av Amerikas fremste lyrikere. Robert Frost står bak teksten på "Breeze" og Emily Dickinson" har skrevet "Necklaces".

Kirsti Huke har bakgrunn fra både rock og jazz og har to kritikerroste album i eget navn bak seg. Stemmen hennes har blitt beskrevet både som en honningkrukke og et kraftverk. Det er en dekkende beskrivelse for spennvidden i hennes jordnære innfallsvinkel til både jazzens standardlåter, pop og rock. Huke er en erfaren vokalist som nekter å stivne i en sjanger og som har en helt eksepsjonell kontroll når hun synger.

Brunborg er utvilsomt en av de viktigste norske saksofonistene i generasjonen etter Jan Garbarek. Han fikk sitt gjennombrudd med gruppa Masqualero sammen med Nils Petter Molvær, Arild Andersen og Jon Christensen på åttitallet. De siste årene har han jobbet med Mathias Eick, Manu Katché, Tord Gustavsen Ensemble og Ketil Bjørnstad. Han spiller også en sentral rolle på to av Mats Eilertsens plater på HUBRO: Radio Yonder og Sky Dive.

Musikalsk beveger Scent Of Soil seg fra det rocka og energiske til vare ballader der jazzrøttene skinner tydeligere gjennom. Huke og Brunborg har satt sammen et spennende band med musikere som alle har jobbet mye med sjangeroverskridende musikk, og referansene til den alternative rockescenen er mange og sterke.

Gitarist Petter Vågan spiller med Huke i rockebandet -phy, og er ellers kjent fra Marvel Machine, Eyewaterlillies, Vertex og Petter O Hanna. Bassist Rune Nergaard og trommeslager Gard Nilssen har spilt sammen i flere forskjellige band, men er kanskje mest kjent fra frirockbandet Bushman´s Revenge. Nilssen spiller også med Susanne Sundfør, Puma og Mathias Eick.

Albumet ble analogt innspilt i Athletic Studio i Halden sammen med tekniker Kai Andersen. Albumet blir utgitt både på CD og LP og kommer med et vakkert cover designet av Yokoland og med foto av den legendariske amerikanske fotografen Robert A Robinson.

Scent Of Soils debutalbum er både spennende og tilgjengelig, og absolutt en plate der de musikalske svevene kommer tett. Anbefales!

Besetning:
Kirsti Huke: vokal og rhodes
Tore Brunborg: saksofon og rhodes
Petter Vågan: elgitar, akustisk gitar og lap steel
Rune Nergaard: elbass
Gard Nilssen: trommer, perkusjon og vibrafon

Anmeldelse fra Nrk Jazz v/Erling Wicklund:


"Det ble en heftig åpningsdag på den 37. VossaJazz med to norske superband.......

......Vossajazzens store sønn, saksofonisten Tore Brunborg fikk vist nye sider av seg selv som pianist og komponist i prosjektet "Scent of Soil".

I samarbeid med den trønderske vokalist Kirsti Huke hadde han samlet et ungt A-lag med Brønnøysund-gitarist Petter Vågan, Bodø-bassist Rune Nergaard og Skien-trommis Gard Nilssen - alle med felles bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim.

Resultatet var en både lyrisk og rocka hyllest til truede Moder Jord."


Releaseturné
22.nov Mo i Rana
23.nov Brønnøysund
24.nov Trondheim
25.nov Stavanger
26.nov Oslo, Victoria
28.nov ArendalComments