sportmassage                                               Afbeeldingsresultaten voor sportmassage                                  Afbeeldingsresultaten voor sportmassage    


Wat is sportmassage


Dit is een stevige en diepe  massage die vooral op de spiergroepen gericht is. Hierbij wordt er erg doelgericht gewerkt en is het meestal een deelmassage. Bv alleen de benen of alleen de rug/schouders.

Iedereen die regelmatig sport, kan veel baat vinden bij een sportmassage. Dit kan helpen om blessures te voorkomen of voor de verhoging van de flexibiliteit van spieren/pezen. Je hoeft hiervoor geen “prof” of “topsporter” te zijn.                                                                              

Deze massage is ook geschikt voor iedereen die regelmatig last heeft van een vastzittende rug, nek of schouders.

Net als andere massages werkt deze ook zeer ontspannend.


Wat is het effect van sportmassage

Door training en het leveren van sportieve prestaties loopt het lichaam schade op. Spieren spannen zich aan, ze leveren kort of langdurig kracht en  zijn onderhevig aan vaak onverwachte rek. De gewrichtsbanden en de pezen geleiden de  bewegingen en vangen schokken en krachten op.  Er wordt dus veel gevraagd van het lichaam tijdens sportprestaties.

Het doel/effect van de sportmassage is om de doorbloeding in de spieren te stimuleren en de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren.

  •  Een goede doorbloeding houdt de spieren gezond en soepel.
  • Een verbetering van de lymfestroom zorgt voor een snellere verwijdering van de afvalstoffen.
  • Stijfheid wordt voorkomen en spieren sneller zullen herstellen.
  • Het kan de toename van spierkracht bevorderen, het uithoudingsvermogen van de spieren vergroten en is beter voor het herstel dan alleen maar rust.
Sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden toegepast.

U kan bij mij kiezen voor een:
  • Pre-activiteitmassage, dit gebeurt voor de wedstrijd of training, werkt stimulerend en zorgt voor een goede doorbloeding in de spieren. Dit is een onderdeel van de warming-up, maar vervangt deze niet!    
  • Post-activiteitmassage, dit gebeurt na een wedstrijd of training,  zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller verwijdert worden en bevordert het herstel van de spieren. Zo is het lichaam sneller en beter voorbereid op een volgende inspanning.    
  • Passiviteitsmassage, dit gebeurt in een rust periode en dient om de spieren weer goed te laten doorbloeden en het lichaam in conditie te houden.