Tippek ötletek

Hasznos információkat találsz a Bristol lapon.
Hívd olcsóbban a 0845... 0870... számokat
A telefonszolgáltatók ingyen perceket is adnak ma már, de a drágább számokat pl. 0845... 0870... nem lehet felhívni az ingyenes keretből. saynoto0870.com weboldalon kikeresheted a cégek földrajzi telefonszámjait (01... 02... 03...). Nincs garancia hogy minden telefonszámot megtalálsz de reméljük sikerrel jársz.

Telefon tarifák kedvező áron
» One Easy Bill » Vecton Mobile (külföld) » Giff Gaff

Nyomtatás az iPadról
Manapság sok nyomtato ígéri a nyomtatást iPadról és iPhone-ról a saját letölthető programjukon (app) keresztűl, mint pl. Epson iPrint. Az igazság az, hogy az csak fél megoldás. Valójában azok a nyomtatók képesek 100%-ban megfelelni a követelményeknek amelyek AirPrint funkcióval rendelkeznek - ez az Apple vezeték nélküli rendszere ami a teljes kompatibilitást nyújtja. A teljes Airprint nyomtatók listáját az Apple USA oldalán találhatod. Használd a listát vásárláskor, mert a boltokban félrevezető felvilágosítást kaphatsz.

Nikon Coolpix AW110
Egy kitűnő ütés- víz- fagyálló fényképezőgép - GPS, HD videó, panoráma, zoom, 16Mp. 
» Nikon UK » Bristol Cameras Camera tesztek alapján a Panasonic is jó választás lehet » Panasonic (video: AW100)

Online biztonsági böngésző plug-in
Bankok ingyenes ajánlata.
Ma már sokak intézik banki ügyeiket az interneten. Néhány bank a Rapport biztonsági szoftvert (böngésző plug-in) ajánlja ügyfeleinek, amely letölthető az alábbi bankok oldalairól: Alliance-Leicester, HSBC, NatWest, RBS. 
Ez a browser plug-in aktív és védelmet nyújt az ebay.co.uk, ebay.com és paypal.com oldalakon is, valamint mi is kiválalaszthatjuk hogy melyik oldalakon legyen aktív. 

Egyszerű mobilok 
Ma már a mobil telefonok sokat tudóak, bonyolultak, a
nyomógombokat piciknek találja a férfiember. Szüleink, nagyszüleink nehezebben kezelik és szemüvek nélkül olvashatatlan számukra az apró szöveg. Szerencsére kaphatóak most már egyszerűen kezelhető telefonok, amelyekkel kitűnően lehet telefonálni, SMS-t küldeni és még szemüveg nélkül is jól olvashatóak a nagyméretü karakterek. Az olcsóbb típusok 900MHz és 1800 MHz-en működnek, míg vannak amelyek a legutóbbi rendszereket egyszerűsítik le szöveges üzenet és beszéd funkcióra. 
Google search: mobile over 50s; amplicom; bea-fon; binatone; doro; emporia; simplemobile. 
Talán az egyik legolcsóbb kártyafüggetlen nagygombos mobiltelfon a BlueChip. Előnye, hogy compatibilis a Nokia BL-5CA akku-val így könnyen és olcsón beszerezhető, viszont nincs magyar nyelv támogatás.

Kártyafüggetlenitsd a mobilodat a szolgáltatódon keresztül, ingyen 
A mobiltelefon társaságok most már ingyen is kártyafüggetlenítik a mobilodat ha már lejárt a szerződésed vagy 12 hónpja használod a Pay&Go mobilodat, nézz utána a szolgáltatód weboldalán. Az O2 szolgáltatónál ki kell töltened az unlocking form-ot. Virgin mobilnál hívd az ügyfélszolgálatot: 789.

Olcsó mobil tarifa és takarékos megoldások
melyek sok kedvezményt nyújtanak a királyságban élőknek. Most már ütésálló és vízálló mobilt is választhatsz, vagy iPhone-t. Kérdezd Tibort » oneeasybill.com

PDF
Ingyenes PDF-re convertáló program windows-ra. A doPDF mindenről konvertál PDF-re aminek van nyomtatási opciója, ráadásul magyarúl is tud. Konvertálás: a nyomtatás menüben válaszd ki a doPDF 
virtuális nyomtatót, majd klikkelj a nyomtatásra.

Skype pótló programok 
A Skype sok változáson ment keresztűl, sokszor a támogatás visszaszorult a különböző operácios rendszereknél. Sok alternativa közül választhatunk, az egyik profi szintű program az ooVoo - régebbi verzió innen tölthető le. 
Viber is az egyik legnépszerübb progik közé tartozik viszont VoxOx támogat régebbi OS rendszereket mint a Win 2000, ME vagy a Mac OSX 10.4 / 10.5 ráadásul az üzleti célú felhasználás is megengedett.

Telefonáló progik okostelefonokhoz
Talkatone WiFi-n keresztül telefonálhatsz ingyen, a Google Voices rendszerét használja a mobilod telefonkönyvét használva. 
"Talkatone is the best option for replacing your native phone to call and text for free without using cell minutes. By contrast, Skype, Viber and Facetime are only free if the recipient has also already installed the app"
Rebtel okostelefonokhoz és táblákhoz. Használata könnyű, 30 másodperc alatt tudsz hívást kezdeményezni - 3G és WiFi-n keresztül.

10 dolog amit tudnod kell ha vezetsz
Ügyes trükkök évi 1000 font megtakarításhoz járművezetőknek (angol nyelvű) » MSE

Dacia Duster 4x4
Megjelent a Dacia Duster ára az Egyesült Királyságban. A 9000 GBP igazán kedvező ajánlat lehet annak aki új terepjárót tervez vásárolni » Dacia UK » NewCarNet
» Dacia Duster SUV 2013 review

Dacia Duster 2016-ban
Dacia Duster 2016

Életjáradék útmutató
Az ismertető azoknak szól akik a lenyugdíjazást tervezik vagy közelednek a nyugdíjas éveikhez. Ingyenes 30 oldalas PDF és nyomtatott útmutató angol nyelven

Immobilise
Regisztráld ingyen a személyes értéktárgyaidat. 
Ha a mobilod, kerékpárod, laptopod vagy más regisztrált értéked elveszted vagy ellopják akkor az Immobilise segítségével azonnal a rendőrség, biztosítód és használt-kereskedések tudomására hozhatod, így jóval nagyobb az esélyed a tárgyaid visszaszerzéséhez és a tolvajok elfogásához » immobilise

Csináld magad a weboldaladat ingyen
• wix.com
Google Sites - included within your free Gmail.
  Google Apps for business (nem ingyenes)

iTunes
Az egyik legsikeresebb ingyenes program az iTunes
Az iTunes egy zseniális ingyenes program - teljes verzió - ami sok jó dologra alkalmas: audio/video file-ok rendszerezése hallgatása mellett DVD/CD írás, convertálás, iPod, iPhone, stb. 
Ezt a progit tanulásra is használhatod: ingyenes audio/video Podcast-okat hallgathatsz Business, Education, Languages és még sok más kategóriában. 
» iTunes Store » Podcasts 

Tartsd egy helyen a magyar zenéidet az iTunes-ban 
Használj smart folder-t, ami automatizálja a beállított kiválasztásaidat. 
Én a genre (műfaj, stílus) információt használom erre a célra. Minden új magyar zenénél úgy töltöm ki a genre kategóriát, hogy az HU-ra végződjön, pl: Jazz HU. 
Töltsd ki a genre részt a daloknál. Klikkelj az első dalra, majd a SHIFT-click az utolsó dalra. 
CTRL-click or right click » Get Info » Info » Genre » Custom - Írd be pl: Rock HU. Használj szóközt. 
Készíts egy smart folder-t: 
File » New Smart Playlist 
1. mező=Genre 
2. mező=ends with 
3. mező=HU 
Legyenek bekapcsolva ezek: "Match the following rule" és "Live update". Így kell kinéznie: Genre - ends with - HU 
Klikkelj OK, majd nevezd át ezt a smart mappát pl: Hungarian music vagy Magyar zenék. Ezután minden dal bekerül ebbe a smart mappába/listába amelyeknek a genre-je HU-ra végződik. 

Küldj nagyméretű fáljokat az interneten
Általában csak 10Mb méretű fájlokat lehet e-mail-hez csatolni ami nem mindig elegendő. Ma már vannak olyan megoldások, amikor tudunk óriás fájlokat küldeni e-mail segítségével. Ez úgy történik, hogy az óriás fájlt egy szerverre töltjük fel és a címzett onnan tölti le, így nincs szükség a fájl csatolására.
» toldacuccot.hu » mammutmail.com 


freegle 
Használt, néha új dolgok ingyen » freegle