Störningar / Husdjur

Husfrid mellan 22-06

Inom föreningen iakttar vi husfrid mellan klockan 22:00 och 06:00.

Störningar övriga tider

Det är ofrånkomligt att ljud hörs mellan lägenheter i en bostadsrättslägenhet. En del är mer känsliga för ljud än andra, men ljud som objektivt sett är störande för de omkringboende ska däremot inte behöva accepteras. Störningar får varken förekomma dagtid eller nattetid. Kraven på att det ska vara tyst är visserligen högre nattetid, men det betyder inte att vilka ljudnivåer som helst får accepteras dagtid. Upprepas störningarna och ingen rättelse sker efter anmodan, kan föreningen vidta åtgärder som kan leda till att den störande måste flytta.

StörningslistaStöter du på problem i denna fråga kan man om man vill tala med den granne som stör. Löser sig inte problemet kan du fylla i nedanstående lista.Lämna in egen störningslista och inte en gemensam med andra boendeAnteckna datum, klockslag och en beskrivning av vad störningen består avLämna in den ifyllda störningslistan i föreningens brevlåda vid trappan till föreningslokalen på gaveln till hus 10 C. Styrelsen tömmer brevlådan med jämna mellanrum.
För att göra en anmälan om störning, ta kontakt med vår förvaltare Martin Widmark på Riksbyggen i Skövde, på telefonnummer 0771 186 08 60.
Störningslista i redigerbar version (Word-format)Störningslista för manuell inskrivning (pdf-format)Information om hundar och katter

Hundar och katter är familjemedlemmar för många men för andra kan det innebära ett irritationsmoment.I en broschyr från Riksbyggen kan du läsa om lagar, tips och regler för grannar och husdjursägare.
Om någon djurägare bryter mot bestämmelserna kan du:* Tala med djurägaren* Prata med bostadsrättsföreningen* Kontakta kommunens hälsovårdskontor