Akustisk Lydgalleri

28. februar 2013: 
Det er en stor dag for alle lydsjæle og yndere af smukke rum og udsigter! Ved et møde i Hillerød byråd onsdag aften blev det vedtaget, at Klaverfabrikken i samarbejde med Cisternehøjens Beboerforening nu for alvor kan gå i gang med at oprette et akustisk lydgalleri i den gamle cisterne.


Bredevang Cisterne har udgjort en del af Hillerøds kommunale vandforsyning fra opførelsen i 1899 til 1929. Den ligger meget smukt på en kommunalt ejet, grøn udsigtsgrund, omkranset af villaer, og er et ca. 100 m2  hvælvet, underjordisk betonrum med helt specielle akustiske egenskaber. Der er pt. kun adgang til rummet via mandehul ovenfra.

Grundejerforeningen Cisternehøjens Venner skriver:
"Området og Cisternen har de sidste 75 år eller mere været brugt som fristed og rekreativt område for offentligheden – lige fra legende børn over hundeluftere til folk, der vil ud og nyde den fantastiske udsigt over Hillerød fra toppen af Cisternen. 
Området er idag et unikt fristed for mange af områdets borgere - og vi har yderligere forslag til fremtiden for Cisternen, der vil være til gavn for endnu flere af Hillerøds borgere. 

Vi ser helt klart cisternen og dens hvælvede lofter samt helt unikke placering, som et fantastisk bygningsværk - en bevaringsværdig og unik perle for Hillerød.  
Vi forestiller os at den restaurerede cisterne, ud over det historiske, også kan bruges til andre ting, og har derfor gjort os følgende tanker og visioner for cisternen:

- Grundet den helt unikke akustik, er cisternen oplagt til korsang eller intimkoncerter evt. i samarbejde med Klaverfabrikkensom allerede har været og synge i cisternen, og ytret stor begejstring

- Cisternen vil kunne bruges til udstilling, som i Cisternerne Under Søndermarken på Frederiksberg, hvor der pt. er glasudstilling. Evt. i samarbejde med kulturnatten.

- Et sted hvor der afholdes historiefortælling, gamle sagn, spøgelseshistorier og eventyr, for børn og barnlige sjæle.

- Et sjovt sted, grundet akustikken, at tage på udflugt for børnehaver, hvor der kan synges og laves ekkoer.

- Omkring det historiske ønsker vi at opføre en tavle med information omkring cisternen, hvornår den blev opført, dens formål osv."


                  


Undersider (2): Foto Historisk