Släkten Bratt‎ > ‎Bli användare‎ > ‎

Ny släkting

Det är bara möjligt att lägga till en ny person som är släkt med en personer som redan finns i trädet. Eftersom Anders Andersson Bratt och Ingrid Jonsdotter Bratt med alla sina barn finns med så bör de flesta som har någon kännedom om släkten kunna utgå ifrån dem.

Med klick på Anders Andersson Bratt på förstasidan kommer man till hans sida och användare kan komplettera med nya uppgifter om honom, hans maka och deras barn och lägga till direkta släktingar till dem och till andra personer i trädet.

En annan möjlighet är att klicka på Sök, Allmän sökning och skriva in namn på person som kan finnas i trädet.

En tredje möjlighet är att klicka på Listor, Personer, Alla. Då visas alla personer i trädet. Sedan är det bara att klicka på personen, ev ändra något och lägga till direkta släktingar till personen.

Ett praktiskt sätt att vandra runt (eller skulle jag säga klättra runt) i trädet är att välja Tavlor, Antavlor. 

De ändringar du gör på en person lagras temporärt, så att du kan se uppgiften före och efter ändringar. Sedan ska du antingen godkänna eller ändra ändringen. Därefter är dock ändringen endast synlig för dig. Den blir synlig för andra först efter godkännade av administratören. Räkna med att det kan ta några dagar.

Läs gärna igenom sidorna Faktatyp och Orter innan du registrerar något.


Comments