HARTELIJK WELKOM OP DE WEBSITE VAN BRANDWEERPOST MAASBOMMEL

 

Fijn dat je de moeite hebt genomen om onze website te bezoeken. Brandweer Maasbommel is onderdeel van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Deze website wordt door onze vrijwilligers onderhouden en biedt jou een kijkje in het werk van de Post Maasbommel. Onze post reageert op de hulpvraag van de inwoners van de dorpskernen Maasbommel, deel Alphen (andere deel verzorgt brandweer Dreumel), Altforst, Appeltern en Batenburg.  Deze hulpvraag varieert van brandbestrijding, technische hulpverlening bij (verkeers-)ongevallen en andere basis brandweerzorgtaken. Gezien de geografische ligging van de post Maasbommel wordt ons team ook ingezet als First Responders bij hartfalen. Met de brandweerhulpboot zijn wij in staat om oppervlakte waterreddingen uit te voeren bij personen die te water zijn geraakt.

Om deze adequate hulp te kunnen blijven bieden aan de inwoners van Maasbommel e.o. zijn wij constant op zoek naar vrijwilligers die onze groep willen verstrekken. Mocht je geïnteresseerd zijn of wil je gewoon eens bij onze brandweer komen kijken…… onze deur staat elke dinsdagavond (onze vaste oefenavond) open vanaf 19:15 uur. Je bent van harte welkom.

Voor algemene informatie over de brandweer en haar  taken kunt je verder onder andere  terecht op de landelijke website www.brandweer.nl  en/of www.vrgz.nl

Surf gerust nog wat rond op onze site.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Ruud van Hattum

Groepschef Post Maasbommel

     Plaatselijke ondernemers betrekken bij wervingscampagne vrijwilligers

Afgelopen dinsdagavond is er een bijeenkomst georganiseerd voor de ondernemersvereniging De Gouden Ham in de brandweerpost Maasbommel.

In de aanloop tot deze avond is met de ondernemersvereniging afgesproken dat wij na het “brandweeronderdeel” als gastheer voor hun jaarvergadering op zouden treden.

Als groepschef heb ik een presentatie-pitch (een pakkend verhaal, met ondersteuning van enkele slides, die iets langer duurde dan één minuut) gegeven met als eindvraag te kijken of er binnen de bedrijven mensen werkzaam zijn die overdag met onze post uit kunnen rukken.

Deze pitch is door de ondernemers zeer positief ontvangen.

Reacties waren: “Indrukwekkend, met een duidelijke boodschap” en “Goed om in de brandweerorganisatie te kunnen kijken en te zien met welke dilemma’s jullie worstelen, buiten de uitrukken om”

Voor onze post is het werven over een andere boeg, omdat “de 4km rondom de kazerne vijver” waarin we al 1,5 jaar vissen nagenoeg leeg is. Omdat deze mensen wellicht niet in Maasbommel wonen, kunnen zij zich natuurlijk ook in hun eigen woonplaats aanmelden bij de brandweer. Snijd het mes aan twee kanten.

Nu maar afwachten of het vruchten af gaat werpen.

Ruud van Hattum
Groepschef post MaasbommelVoor tips, suggesties, fotomateriaal of wat dan ook e-mail de webmasters: brandweermaasbommel@gmail.com

Adres: Kapelstraat 21 6627 AV Maasbommel