HARTELIJK WELKOM OP DE WEBSITE VAN BRANDWEERPOST MAASBOMMEL Welkom op de website van Brandweer post Maasbommel 

Deze website wordt door onze vrijwilligers onderhouden en biedt jou een kijkje in het werk van de Post Maasbomme

Per 1-1-2021 ben ik aangesteld als Groepchef van deze mooie brandweerpost. 

Ik ben dagelijks werkzaam in Maasbommel bij de lokale AGRISHOP en daarnaast al vele jaren actief bij Brandweer Brabant Noord.  

Na een aantal jaren als manschap en chauffeur actief te zijn geweest voor brandweerpost Maasbommel. Heb ik mij kandidaat gesteld voor groepchef van de brandweerpost in Maasbommel. 

Deze post wordt door 100% brandweervrijwilligers draaiende gehouden.  

In een veelzijdig en een groot gebied met in de zomer een verdubbeling van het aantal bezoeker. Met het grote recreatiegebied De gouden Ham, de jachthavens, de vele campings en de rivier de maas. Maar ook de grote boerenbedrijven en het uitgestrekte poldergebied met de nodige gevaren.  

Kunnen rekenen op een topteam van goed getrainde en vooral gemotiveerde brandweervrijwilligers die zorg dragen voor uw veiligheid. 

Brandweer Maasbommel is onderdeel van Veiligheidsregio Gelderland zuid en vormt samen met andere brandweerposten uit de regio een netwerk van hulpverleners om de burgers 24/7 zo spoedig mogelijk te kunnen helpen. 

Dit alles kunnen wij niet zonder de inzet van de vrijwilligers. 

Die blijven heel hard nodig. 

We mogen in Maasbommel trots zijn op deze geweldige groep enthousiaste vrijwilligers. 

Waar ik als groepchef ondersteuning aan mag bieden zodat we samen kunnen zorgen voor uw veiligheid.  

Daar kan u zich nu ook bij aansluiten, dus mocht u vooral overdag inzetbaar zijn in de regio Maasbommel of in ploegendiensten werken en met enige regelmaat inzetbaar zijn. Dan ben jij de geschikte kandidaat. Meld u dan nu aan om vrijwilliger te worden bij deze mooie organisatie.  

Wij zoeken zowel brandweer vrouwen als brandweer mannen vanaf 18 jaar! 

Dit kan door te e-mailen naar rens.van.lieshout@vrgz.nl 

Spreek mij of een van onze vrijwilligers aan en bezoek onze oefenavonden. Die meestal op dinsdag avond plaats vinden.  

 

Ik hoop eenieder een keer te mogen begroeten op onze mooie post 

 

Uw Groepchef  

Rens van Lieshout 


Voorbeeld van afbeeldingVoor algemene informatie over de brandweer en haar  taken kunt je verder onder andere  terecht op de landelijke website www.brandweer.nl  en/of www.vrgz.nl

Groepschef Post Maasbommel

     


       

                                                                                     uitje brandweer Maasbommel


Op zaterdag 21 september was er weer een uitje geregeld door de feestcommissie met eerst in de middag teambuilding. Rond half vier moesten we bij Rob aanwezig zijn voor iets te drinken met gebak erbij.  Daarna kregen wij te horen wat er op de planning stond. Op de fiets gingen we naar Riverside Outdoor. Eerst even iets fris drinken, alcohol was tot onze schrik verboden, voor we te horen kregen wat we gingen doen. De commissie had bedacht dat we “even met de kano naar het eiland zouden varen, waar we Escape Island hebben gedaan. Het was natuurlijk een hoop gepuzzel, maar wel leuk om te doen. Toen weer terug met de kano, want we hadden nu wel dorst gekregen na zo’n inspanning voor lichaam en geest. Het welverdiende biertje smaakte prima! Rond die tijd kwamen de partners erbij en waren we weer met z’n allen. Rond zes uur was het tijd om ons maagje te vullen met een BBQ. Goed geregeld en je kwam niks te kort wat betreft vlees en natuurlijk koud buffet. Aansluitend zijn we naar binnen gegaan waar we gezamenlijk gefeest hebben met oud hollandse spelletjes zoals vier op 1 rij, een spijker in een boomstam slaan en sjoelen, maar natuurlijk ook gezellig met elkaar kletsen. Rond elf uur kwam er een eind aan deze prachtige dag en op de fiets weer terug naar onze huisjes toe. Mijn dank aan de mensen die deze dag/avond voor elkaar hebben gemaakt en natuurlijk ook jezelf, want gezelligheid moet je zelf maken! Jongens bedankt!!! 

 
                                                                         De nieuwe collega's  van de brandweer Maasbommel


Als nieuw lid van de brandweer zal ik me netjes als ik opgevoed ben (en omdat Jan al een paar keer heeft aangedrongen) even voorstellen. Ik ben Danny, bijna 37 jaar (09-’82), getrouwd met Jana en samen hebben wij 4 kinderen Celeste, Levender, Merlijn en Thymen. We zijn kortgeleden van de randstad (Alphen aan den Rijn) verhuisd naar het mooie land van Maas en Waal. Waar de mensen elkaar nog begroeten, waar er nog rust & ruimte te vinden is, en de huizen nog betaalbaar zijn. En vooral ruimte hebben we gevonden in ons huis aan de Hanzestraat in Maasbommel.

Naast vader en mijn inzet bij de brandweer werk ik bij KPN als customer experience manager zoals dat zo mooi heet. Kortweg houd ik me bezig met klantonderzoek en analyses om te klanttevredenheid te verbeteren bij de zakelijke markt (o en ik houd zakelijk en privé graag gescheiden, dus vragen over kpn graag naar de helpdesk 😉). Daarnaast ben ik nog veel aan klussen (geen hobby), en vind ik tekenen, lezen en buiten zijn erg fijn. 

Een paar kernwoorden om mezelf te beschrijven: pragmatisch, humor, buitenmens, doorzetter, leergierig, teamspeler, en psycholoog (nu alleen zonder baard :) ).

Ik heb me aangemeld bij de brandweer omdat ik graag iets concreets wil kunnen betekenen voor een ander. Het bijdragen aan de veiligheid, samen met team hulp bieden bij brand of andere zaken lijkt mij erg gaaf. Bovendien biedt het me de kans om nieuwe dingen te leren en is het een welkome afwisseling op het zittende bestaan als kantoormedewerker. 
Hoi ik ben Jeroen de Jong. Geboren 38 jaar geleden in Rotterdam. Sinds Juni 2017 ben ik samen met mijn vrouw Mariska op de Kampstraat in Maasbommel komen wonen. Ik heb een eigen Glazenwassersbedrijf en sinds anderhalf jaar lid van het brandweerkorps Maasbommel. Toen wij in Maasbommel kwamen wonen heb ik met verschillende mensen gesproken over het tekort en moeizaam te verkrijgen brandweer personeel mede dat ik ook iets wilde betekenen voor de gemeenschap heb ik toen het besluit genomen om bij de brandweer te gaan en hopelijk nog voor vele jaren.

Met vriendelijke groet JeroenHallo, ik ben Sebastiaan van Berendonk (41) en ik woon sinds 2013 met mijn vrouw Eefje(35), dochter Rosa (5) en zoon Borre (3) in het prachtige Maasbommel. Ik werk overdag in de bouw als timmerman en ben sinds februari ook met veel plezier begonnen bij de brandweer Maasbommel. Ik ben op dit moment nog druk met de opleiding voor manschap A (brandweerman) en hoop deze eind 2020 afgerond te hebben.

In de overige uren zijn we druk bezig met het realiseren van onze droom namelijk een groepsaccomodatie met mini camping.

Ik hoop nog vele jaren bij het brandweerkorps Maasbommel te mogen werken.

Met vriendelijke groet,

Sebastiaan van BerendonkPlaatselijke ondernemers betrekken bij wervingscampagne vrijwilligers

Afgelopen dinsdagavond is er een bijeenkomst georganiseerd voor de ondernemersvereniging De Gouden Ham in de brandweerpost Maasbommel.

In de aanloop tot deze avond is met de ondernemersvereniging afgesproken dat wij na het “brandweeronderdeel” als gastheer voor hun jaarvergadering op zouden treden.

Als groepschef heb ik een presentatie-pitch (een pakkend verhaal, met ondersteuning van enkele slides, die iets langer duurde dan één minuut) gegeven met als eindvraag te kijken of er binnen de bedrijven mensen werkzaam zijn die overdag met onze post uit kunnen rukken.

Deze pitch is door de ondernemers zeer positief ontvangen.

Reacties waren: “Indrukwekkend, met een duidelijke boodschap” en “Goed om in de brandweerorganisatie te kunnen kijken en te zien met welke dilemma’s jullie worstelen, buiten de uitrukken om”

Voor onze post is het werven over een andere boeg, omdat “de 4km rondom de kazerne vijver” waarin we al 1,5 jaar vissen nagenoeg leeg is. Omdat deze mensen wellicht niet in Maasbommel wonen, kunnen zij zich natuurlijk ook in hun eigen woonplaats aanmelden bij de brandweer. Snijd het mes aan twee kanten.

Nu maar afwachten of het vruchten af gaat werpen.

Ruud van Hattum
Groepschef post MaasbommelVoor tips, suggesties, fotomateriaal of wat dan ook e-mail de webmasters: brandweermaasbommel@gmail.com

Adres: Kapelstraat 21 6627 AV Maasbommel