kajakk

Et tusentalls øyer som skjermer for bølge og vind. Lange hvite strender for enkel ilandstigning.

Mye fisk.. Teltplasser med verdens beste utsikt. Lyse lange dager. Små fiskevær med muligheter for innendørs overnatting og proviantering.

Skålvær - verneområde: tidligere handels- og kirkested. Nasjonalt prioritert kulturlandskapsområde hvor en finner alle typiske kulturbetingede vegetasjonstyper for regionen.

Skjærgården rundt Brasøy byr på enorme strandflater med milevise gruntvanns- områder og et utall av frodige øyer. Dette skaper et eldorado for kajakkturer. Ingenting er vel mer perfekt enn å padle i midnattsol og finne ei lun vik å campe når sola rinner, og våkne til et rikt fugle- og dyreliv. Her er det bare å sette kajakken på sjøen fra brygga, så er turen og oppdagelsesferden i gang. Mulighetene er svært mange, men her er noen forslag på steder som er verdt å avlegge et besøk:

Skogsholmen - er en del av verdensarven – Vega. Her finner en Skogsholmen Gjestehus hvor det serveres tradisjonsmat med moderne vri.

Brønnøya- ligger i seilingsleia mellom Husvær og Sandvær, et veldig godt utsiktspunkt fra toppen av øya. Der man på en fin dag kan se ut til blant annet ytterholmen. Her står det to flotte nordlandshus av gammel årgang som enda er i god stand.

Sandvær - kan by på hvite sandstrender og forretning. En av fordelene med å padle i dette området (Husvær, Sandvær) er tettheten av øyer, holmer og skjær. Alt etter vindretningen er det mulig å velge turløype nettopp etter vær og vind.

”Lagunen” - på nordvest siden av Alterøyan finner en den såkalte ”Lagunen” hvor hvite strender møter turkist hav med sandbunn. Her er det bare å nyte strandlivet i ro og mak.

Vågøy - gode muligheter for aktiviteter på land hvor det er slette som i tidligere tider ble brukt til fotballbane. Rundt sletta er det store høyder hvor en kan nyte vakker utsikt over øyriket. Dette er gjerne et av Helgelandskystens beste utsiktspunkt.

Leie av kajakk