BOXER I NORD 


MENY                                                                

Nyheter & andre historier 

Tidligere ukens lenker 

19.05.2008:

Spirit er en grisunge. Jo mer gjørme og gørr jo bedre syns hun. Favoritthobbien er når hun kan klaske en tennisball ned i gjørma med labbene. Etterhvert har hun gravd seg et hull så dypt at hele hodet forsvinner.. Bare se i dette albumet.

17.05.2008:

En rolig 17 mai med ok vær. Hundene fikk seg en fin tur i formiddag. Og forresten dere. Spirit har fått "Einar Førde"-pels på ryggen. Trykk på bildet så ser dere det bedre. Lurer på om det er pga steriliseringen. Det er jo snart to år siden. Har hørt at noen hunder forandrer pelskvalitet. Pelsen er liksom blitt tykkere med flotte bølger nedover ryggen...Her er noen bilder fra i formiddag.

16.05.2008:

Har ikke tatt noen nye bilder den siste tiden. Men det kommer nok etterhvert. I morgen er det 17 mai. Jeg må innrømme at jeg er veldig glad for at ungene er så store. Jeg trenger faktisk ikke å dra inn til byen engang om jeg ikke vil. Bunaden er dessuten for trang..... Roger skal i tillegg jobbe dagvakt i morgen. Så vi får se. Kanskje tar jeg heller hundene med på en fin tur.

Balder (Boxwalk Athletic Lad) har gjennomført MH med godt resultat. Gratulasjoner til en herlig hund og eierne. Som Fairys reservemor gjennom alle år blir jeg litt stolt når hennes avkom utmerker seg:-)

Har hatt en prat med veterinæren min angående Spirits plager. Vi har bestemt oss for å gjøre en kraftinnsats fremover med ny medisin i tillegg til at hun skal til hundemassør. Kanskje blir vi å forsøke kiropraktikk også. Hun kan ikke fortsette slik det er nå. Hvis det ikke hjelper vet jeg ikke. Da har vi liksom prøvd alt. 

11.05.2008:

Har hatt den første skrekkopplevelsen med trafikken. Vi bor jo 1 meter fra riksveien. 600 vogntog og 8000 biler passerer oss i døgnet. Ett øyeblikks uoppmerksomhet fra vår side og der var Spirit midt i veien. Heldigvis var det ingen biler akkurat da, men jeg kjente jeg fikk panikk. Vi passer jo på og hundene er kjempeflinke til å ikke se mot veien engang. Men plutselig skjedde det. Huff, det er ikke slik jeg vil miste hundene mine.

Alva var alene med guttungen på tolv år hos fôrverten da gutten ringte og var noe fortvilt. Det hang en rød skolisse ut av rumpa hennes. Han hadde prøvd å trekke den ut, men da hadde hun hylt. Jeg dro bortover og la henne ned på gulvet, holdt henne fast og tok tak. Hver gang hun slappet av dro jeg forsiktig i lissa. Etter noen minutter var hele greia på 10-15 cm ute. Da var det ei lykkelig jente som logret rundt meg. Ja ja, mye rart de kan finne på de der dyra.

Tok nesten ingen bilder i Bergen. Var jo der i fjor og tok mange. Fant liksom ingen nye motiv heller. Dessuten var det så varmt at jeg holdt på å krepere. Nordlendinger trenger lang tid på å avklimatisere seg. Slik er det bare.

Noen bilder tok jeg, men mest fra de ulike foredragene jeg var på. Her er noen av dem.

                                   Professor Frank Aarebrot                                                                          Knut Olsen

                Anne Lindemo                                                                                              Tom Sterri

Anette Hoff.  

                                                      Han der er sjef for en dansk TV-kanal. Syntes han lignet på Barak Obama.

08.05.2008:

Alva skal til Trondheimutstillingen, men uten meg. Per Arvid skal ta henne med. Jeg måtte prioritere. Har veldig mye å gjøre på jobb i den perioden. I tillegg må jeg spare penger til Stockholm. Men Alva skal og det er flott. Glad for at Per Arvid orker å ta henne med.

Jeg er i Bergen på konferansen Nordiske Mediedager. Fantastisk mange interessante og underholdende foredrag. Været er som en meget god nordnorsk sommer. 20+ og sol. Kameraet har ligget nesten urørt. Vet ikke helt hvorfor. Jeg må liksom være i fotomodus. Har tatt litt bilder fra foredragene jeg har vært på, men ennå ingen bilder utendørs. Får se om jeg får ånden over meg i morgen.

Hadde ikke så mye å skrive om. Men fikk høre at jeg måtte gi lyd fra meg, ellers kunne folk tro det var noe galt. Himmel og hav, det forventes liksom at jeg skal oppdatere nesten daglig. Men men , har vel nærmest bedt om det selv så ofte som jeg skriver.

03.05.2008:

Besøkte Alva i sted. Har ikke sett henne på to måneder. Hun vokser seg bare penere og penere:-) Gode lårmuskler var kommet frem og hodet har utviklet seg siden sist. Her er noen bilder. Hun er utpreget engelsk av type, akkurat slik jeg liker de:)

      

01.05.2008:

Herlige dager. I går var det varmerekord for april her i Bodø. 18 grader i skyggen. Dagen i dag ser ut til å bli like fin. Hundene var ute over 3 timer i går. Knærne deres hadde nok ikke hatt godt av det hvis de hadde anstrengt seg like lenge. Men vi satt i ro på gresset ved elva der vi bor. De svømte en del, men de lå også å rullet eller bare slappet av i sola.

I dag har jeg planer om å vaske bilen innvendig i tillegg til rydding rundt huset. Deilig med en fridag. I neste uke drar jeg til Bergen på Nordiske Mediedager. Da blir hundene hjemme sammen med Roger. Jeg håper på noen flotte dager med interessante foredrag og mye godt fotovær.

29.04.2008:

To nye album. Svømmestjernen Seier og Seier, Spirit og kosten.

Jeg skrev at bestanden av havørn her i området kanskje var europas største. Jeg tok feil. Bodø har verdens største bestand av havørn! Halvparten av all havørn i verden holder til i Norge, og halvparten av de igjen fins i Bodøområdet. 1/4-del av all verdens havørn fins altså her.

Aldeles herlig temperatur for tiden. All snø er borte og våren er virkelig kommet her nord. I dag tror jeg det blir vask av bilen og litt rydding i hagen. Merker på hundene at det er vår også. De er urolige og får ikke vært nok ute. Aller helst ville de nok vært ute hele dagen. Særlig Seier er en slik kar som kunne bodd ute om han hadde kunnet. Ja det vil si, hvis jeg hadde bodd ute sammen med han....

Tok et par bilder i går. Ingen av hundene. Begynner å bli vanskelig å finne nye hundemotiv for å si det slik.

Dette tok jeg ut av bilvinduet i fart. Det er Børvastindene.

Nydelig lys på ettermiddagen.

27.04.2008:

I går hadde vi ett herlig vårvær. Jeg satt ute med hundene i ett par timer. De styrte nå med sitt. Jeg forsøkte å ta fuglebilder. Og det er ikke bare bare skal jeg fortelle. For det første beveger de seg, for det andre er de ett stykke unna og for det tredje så har jeg ikke objektiv til å få zoomet de så nært som jeg vil. Men jeg prøvde iallefall.

Dette er havørna. Vi har ofte 8-10 stykker som sirkler over oss. Men ikke lett å få de så nært at bildene blir gode. Jeg lurer på om Saltenområdet har Europas største bestand av havørner? Er ikke helt sikker.

 

Tja, fiskemåke og kråke tror jeg.

25.04.2008:

I et temmelig trist aprilvær kjørte jeg tur sammen med ei venninne i går ettermiddag. Utstyrt med kamera og kaffe rallet vi rundt hit og dit. Vi endte opp på ett hestesenter der det står mange travhester. Noen bilder ble det. De kan dere se her. På denne gården bor det to hanhunder, en mops og en engelsk bulldog. De må leve et fabelaktig liv. De går løse dagen lang. Går godt sammen med alt av mennesker og dyr. Og når kvelden kommer rusler de inn og sover sikkert kjempegodt hele natta. Det må da være et drømmeliv for hunder?

I fjor tok jeg noen bilder av Bodøs nye golfbane. Noen av bildene ble sendt slik at de kom med blant medlemmers bilder på hjemmesiden deres. Nå har klubben fått ny hjemmeside, og se på bildet i headingen på siden deres. Mitt bilde jo.. Det var moro.

Hundene har det stort sett bra. Det er ikke de lange turene pga Spirits knær, men prøver å  få tilfredsstillt dem med flere korte turer ispedd litt søk + div. Bildet på forsiden er tatt i går og viser Spirit som tilbringer mer tid i vannet enn på land.

Ha ei fin helg alle sammen!

Forresten dere. Se på disse bildene jeg tok i Tromsø. Full vinter. Er glad jeg bor litt lengre sør. Snøen lavet ned hver dag jeg var der. Klikk på bildene for å se dem større.

Til venstre sønnen min, datteren min og mamma. Veien der foreldrene mine bor og huset deres.

 

22.04.2008:

Som sagt før så er ikke jeg noe kattemenneske, men må innrømme at jeg lar meg imponere over enkelte katter/raser. Som denne Maine Coon som eies av tante og onkel. Et imponerende skue ikke sant? Han er slank, men lang og 9 kg tung.

20.04.2008:

Vil gratulere Street Boxer's Buvetier d'Aunou - "Jesper" med NKK-cert og CACIB fra Harstad i dag. Han er en flott gutt som fikk en kjempedebut i ringen. Eier av Jesper er Hege fra Mo i Rana. Gratulerer!

Lite oppdateringer her. Hundene er hjemme sammen med Roger, jeg er i Tromsø. Bestefaren min døde nettopp og skal begraves. Han var jo en gammel mann, men slikt er alltid litt trist likevel.

Det er virkelig et langstrakt land vi bor i. Her i Tromsø er det full vinter. Flere meter snø og snøen bare fortsetter å lave ned. Jeg kan jo klage på været vi har i Bodø, men der er det nå ett snev av vår i allefall.

Skal bli mer hundeoppdateringer når jeg kommer hjem til uka. Ha en fin søndag:-)

 

17.04.2008:

Her er hundene i gang med å spise bursdagsmat. Grillbeinene ble satt stor pris på:-)

16.04.2008:


  N.UCH. Rexob Looking Special og Rexob Light O' Fire 

         gratulerer sine kullsøsken med 8-årsdagen

Verdens herligste boxergutt fyller 8 år i dag. Seier elsker livet så høyt bare en boxer kan. Å bli klødd bakerst på ryggen er toppen av nytelse. Pipedyr er favorittleketøyet både inne og ute. Seier kan starte dagen med å hente en leke som han drar med seg ut på tissetur. Når han er ferdig kommer han gallopperende inn igjen med pipedyret fortsatt i munnen. Deretter står frokosten for tur. Den går ned på høykant, enten det er kyllinglår eller tørrför som står på menyen. Etterpå skal det koses litt. Alt Seier foretar seg gjøres med en virvlende hale og et kroppsspråk som viser at han er megalykkelig. Han er en mammadalt av rang. Hadde han kunnet ville han fotfulgt meg hele døgnet inkludert sovet sammen med meg.

Jeg må si jeg gruer meg til den dagen at han ikke er mer. Jeg håper helsen holder slik at vi kan få mange år til sammen med Seier som er en viktig del av familien. Jeg er takknemlig for at akkurat jeg fikk kjøpe Seier av Solveig. Har aldri angret på valget jeg tok den gang.

En ting som gjør disse godt voksne hundene så spesielle er personligheten. Den blir bare sterkere med årene. Sterke og svake sider blir liksom forsterket. Særegenheter med den enkelte hund blir så synlig. Noen virker nærmerst "klok" fordi de er blitt så kjent med oss i familien at de leser oss som ei åpen bok.

I dag skal jeg innom kjøttdisken på Mega og se om jeg finner noe snadder til hundene. Det har de fortjent:-)

På bildet ser dere Seier sammen med kullbroren Rocky. Rocky er en grei gutt som har mye av den samme personligheten som Seier. De har ikke møttes på mange år. Begge er noen snille gutter som ikke liker å starte en krangel. Noen bilder fra deres treff er å finne her. Alle bildene er tatt av fotograf Tomas Blokhus Jenssen. Takk skal du ha Tomas:-)Her er hjemmesiden hans.

14.04.2008:

Dere tror kanskje at hundene mine bare svømmer for tiden? Det er ikke helt riktig. De gjør andre ting også. På tomta utfor huset står et gammelt lite hundehus. For lite til Seier og Spirit. Men perfekt til å gjemme wienerpølse i. Godbit eller hundeleke-søk er noe vi gjør nesten hver dag. Enten inne eller ute. Hundene sitter pent og venter mens jeg gjemmer rundt omkring. Ikke bare på bakken, men i trær, gravd ned under røtter osv. Dette elsker hundene. Når jeg sier det magiske ordet SØK kommer de med et høylytt bjeff før de setter i gang. Et kvarters søk er faktisk god mental mosjon.

Ny uke, nye muligheter. Ha en fortreffelig dag!

13.04.2008:

I dag er det akkurat en måned siden hundene hadde sin første svømmetur. De siste dagene har de svømt bortimot hver dag. Nå ser det ikke ut som om de syns det er kjølig i det hele tatt. De kaster seg uti med liv og lyst.  De svømmer, plasker og dykker etter saker. Jeg kunne nok ha hatt ett eget "dagens badebilde" her inne hver dag. Men de blir jo etterhvert ganske lik disse bildene tatt ut i vannet.

Nå er hotellrom og flyreise bestillt til Stockholm. Jeg skal ha halvannen dag i byen før WDS starter og to dager som kommer til å tilbringes inne på utstillingsområdet. Gleder meg sjukt. Vet jeg kanskje burde meldt på Alva. Men hun er så ung og uferdig. I tillegg har jeg lyst å kunne nyte dagene som jeg selv vil der nede.

11.04.2008:

Siste mote i hundeverden er kanskje dette? Sjekk klørne! Alva blir dollet med og kledt på etter alle kunstens regler. Og finner seg i alt uten å mukke.. Ja ja, så lenge ungene ikke gjør ting som er ubehagelig eller vondt for hunden syns jeg nå det mest er moro. De blir jo veldig vant til barn og det er jo flott:-) Lilla negllakk var jo kult da!

10.04.2008:

Ny side med bilder ligger under album. Her er en direktelink.

I går besøkte jeg venninnen min som har en Maine Coon kattunge. Ask er blitt 6 måneder etterhvert. Likheten med en gaupe blir stadig større. Herlige farger og tegninger på den gutten. Jeg har ikke all verden med katte-tekke føler jeg. Katter stryker seg inntil meg og jeg kan godt kose med de. Men prøver jeg å ta ei katt på fanget så er de som regel lite villig. Det er vel det som skiller katt fra hund vil jeg tro. Og også derfor jeg er mer hundemenneske enn kattemenneske. Her er noen bilder.

 

09.04.2008:

Om det er lenge siden dere har surfet rundt anbefaler jeg dere å gå inn på Linda Näslund sin side (kennel Handler). Hun har begynt å skrive nyheter fra "boxerverdenen". Mye interessant å lese.

Gå forresten inn på siden til Eva Löwenhamn. Hun har en morsom historie i bloggen sin. Ellers er det ikke så mye å fortelle. Skal heller komme tilbake en annen dag når hodet er fullt av saker og ting som kan være av interesse.

08.04.2008:

Ja nå er jeg hjemme igjen. Været på østlandet har vært ufyselig. Fysj så kaldt og surt. Håpet jo på vår, men det var jo kaldere i Oslo enn her i Bodø. Her hjemme har alt gått bra. Hundene har fått mat og vann og er blitt luftet. De var fryktelig glad for å se meg selvsagt. Jeg skulle jo ta mange bilder, men det ble ikke noe av det. Det regnet og var grått og slikt blir det ikke bra bilder av.

En annen ting. Vet dere, Oslo er ikke noen trivelig by å bevege seg i. Jeg syns det er ekkelt med så mange narkomane og tiggere. Det er synd i de og alt det der, men lite koselig når de står på hvert et hushjørne. Slikt er ikke noe positivt for turismen i byen i alle fall.

04.04.2008:

Utrolig hva man får tid til. Er hjemme en times tid mellom undervisningsøkter og lufter hundene. Skal jo reise om noen timer og får ikke tid senere. Noen bilder ble det jaggu også. De ligger under album i menyen. Du kan selvsagt også se dem ved å trykke her:-)

Ristebilder kan være morsomme

Over helga er jeg tilbake. Forhåpentligvis med flotte bilder fra Tønsberg hjem i kofferten.. 

03.04.2008:

I helga skal hundene passes av guttungen min på 16 år. Sambo og jeg skal til Tønsberg. Jeg er nå spent på hvordan han skal klare det ansvaret. Storesøster har lovt hun skal komme innom og lage middag til lillebroren.. Tror nok jeg blir å ringe hjem utallelige ganger i løpet av helga for å sjekke. Det går nok helst bra får vi tro:-)

02.04.2008:

Vårmåneden fremfor noen er startet. Kjenner det på luften at det er vår:) I tillegg kvitrer fuglene både natt og dag. Herlig er det. I går var vi på tur sammen med Kristine og Tinka (Boxerhavens Hymne). En fin tur i deilig vårvær for både to og firbente var det.

31.03.2008:

Fikk en hyggelig mail i går fra eierne av Boxwalk Barbarella. Bella skal begynne på sporkurs i mai. De har også vært til stede på et agilitystevne for å se om det kan være noe for dem.

Bildet på forsiden er av henne. Har sagt det før, men slikt er bare koselig å gjenta: hun ser ut til å bli en særdeles vakker mini-Fairy:-) Her er noen flere bilder av henne.

 

30.03.2008:

Fikk noen bilder av Alva i går som er tatt nå i påsken. Hun har vært noe hormonell kan man si under løpetiden, men har visst fått blodet på plass i topplokket der det hører hjemme nå...

Jeg har ryddet litt i lenker. Noen er fjernet, enten fordi de ikke fungerte eller for at innholdet ikke var interessant lengre. Jeg har også lagt til noen nye lenker.

28.03.2008:

I dag har vi vært på besøk hos hundenes bestevenn Tammy. Hun er en tervueren på 8 år og har vært en god lekekompis for hundene mine i alle år. Vi var ikke så lenge. Må passe på Spirits knær. De er ikke så bra som jeg skulle ønsket. Vi får se hvordan det går når det blir varmere i været og hun kan svømme. Kanskje er det oppskriften som skal til for at hun ikke skal bli så stiv. Her er litt bilder fra besøket.

                          

24.03.2008:

I går og i dag har vi vært på flotte turer med hundene. I går var vi på fjellet og i dag har vi vært ved havet. Været har vært aldeles nydelig hele påsken med sol fra klar himmel. Det har vært ganske kaldt, men sitter man i le for vinden varmer sola godt. Her er noen få bilder fra dagen i går og i dag. Bildene blir større hvis dere klikker på dem.

 

 

23.03.2008:

Ja nå er vi tilbake fra hyttetur. jeg skulle gjerne ha vært noen dager til, men ungene ville hjem til venner og andre ting som lokket.

Været har vært aldeles strålende. Jeg er ikke noe ski og vintermenneske. Men elsker havet. På hytta har jeg sittet i timesvis på verandaen eller på berget nedfor hytta. Jeg har tatt bilder, drukket kaffe og bare koset meg. Sammen med ungene har jeg spillt Scrabble og Trivial Pursuit, vi har hatt bål og grillet pølser og ellers hatt det trivelig sammen.

Jeg tok uhorvelig mange bilder. Angret fælt på det da jeg skulle sette meg ned for å sortere dem. Jeg er vel strengt tatt ikke ferdig enda, men har lagt noen bilder i et album her.

Hjemme har Roger og hundene hatt det rolig. Enda er det noen dager igjen av ferien og jeg håper vi kan få noen fine dager ute sammen.

19.03.2008:

Siste oppdatering før ungene og jeg drar på hyttetur. Det var forresten ikke enkelt å lokke med seg guttungen på nesten 17. Han ville helst være hjemme. Men med mammas løfter om påskeegg og godterier gikk han til slutt med på det. Ikke minst så skal vi leke oss med bildebehandling på dataene i lag.

Det blir litt rart å ikke ha med hundene. De har det jo fint her hjemme, men skulle nå helst hatt de med. Nå blir det istedet ungene, meg og en engelsk setter. Ja ja, det blir en ny erfaring.

Jeg ønsker dere alle en koselig påske enten den tilbringes hjemme eller borte!

17.03.2008:

Her forsvant våren og vinteren kom tilbake. Ikke mye å gjøre med det. Håper dere tok dere tid til å se filmen jeg la link til. Mine ukens lenker har det vært dårlig med i det siste. Skal forsøke å skjerpe meg litt og få de på plass igjen. I mellomtiden legger jeg lenke til alle tidligere lenker øverst på siden her lett tilgjengelig.

Jeg surfer ofte runt på ulike boxeroppdrettere, både på kontinentet og i England. Dette for å prøve å ha en viss oversikt over hva som skjer i miljøet. Selv med internett tilgjengelig er ikke dette enkelt. Leste nettopp resultatene fra Crufts. Det er kommet så mange nye oppdrettere jeg ikke har hørt om før. Mange av disse har ikke hjemmeside og dermed er det ikke enkelt å finne ut noe om de.

Men tenk på før internetts tid. I dag er det nesten merkelig å forstå at man klarte å holde seg oppdatert. Det vil si, jeg klarte det ikke. Frem til 10 år tilbake så leste jeg mest bøker om boxeren. Det var jo gjerne slike bøker som tok for seg boxerhistorie. Det førte til at jeg visste en del om de tidlige kjente boxerne, men svært lite om de som hevdet seg der og da. Boxernytt ble jo selvsagt lest, men utenlandske boxere visste jeg jo ingenting om. I dag er det nærmest en selvfølge at oppdrettere har hjemmeside. Og dogweb er tilgjengelig for alle.

Med all den lett tilgjengelige informasjonen skulle man kanskje tro at det er enklere for oppdrettere å finne gode hanhunder til tispa si? Tvert om sier de fleste oppdrettere. Tidligere var det slik at det man ikke visste hadde man ikke vondt av. I dag er det slik at jo mer man vet, jo fler hanhunder utelukkes fra avl. Seriøse oppdrettere må man bare ta av seg hatten for. Det er ingen enkel hobby de har valgt seg, det er sikkert.

15.03.2008:

Ååhh, denne filmen må dere bare se. Den vises på svensk TV men ligger også på nettet. Den handler om hundens historie, hvordan raser blir til og hundens ulike arbeidsoppgaver i samfunnet. Anbefales! HER

På onsdag drar ungene (nå ja, nesten voksne er de) og jeg på hyttetur. Vi skal til Rødøy på Helgelandskysten. Der har ungenes bestefar hytte. Dessverre kan jeg ikke ta hundene med. Datteren min passer farens 10-årige engelsk setter hanhund og jeg tror det vil bli bare stress om vi skal forsøke å få disse hundene til å gå godt sammen. Seier og Spirit får være hjemme med Roger som skal jobbe i påsken. Jeg har lånt en haug kriminalromaner, vi skal fiske, fotografere og ellers bare kose oss. Jeg ser virkelig frem til den turen.

Her i Nordland fylke har skolene i år slått sammen vinterferien med påskeferien så vi har faktisk 14 dager ferie. Veldig deilig!

Klokka er nå 8 lørdags morgen og sola skinner allerede inn gjennom vinduene. Tror jeg kler på meg litt, tar kamera, kaffe og hundene og setter meg ute. Ha en herlig helg folkens:-)

14.03.2008:

Vakre pusen. Hun heter P2 og eies av Tone. Flere bilder av Tones pusekatter som er av rasen Ragdoll kan sees på hjemmesiden hennes Catflakes. Tone har også en flott hund som heter Milo. Han er en Stabyhoun.

13.03.2008:

I går hadde hundene sin første svømmetur for året. Snøen tiner raskt og sola skinner for tiden. Det var ikke lenge de svømte og vi var raske til å komme oss i hus slik at de ikke skulle fryse. Det er ikke jeg som får de ut i heller. Som regel på denne tiden av året så finner de ut selv at tiden er inne og legger på svøm etter en pinne eller noe annet interessant. Hvis våren fortsetter å gjøre sitt inntog vil de sannsynligvis holde frem med svømmingen til månedsskiftet oktober/november. Jeg har lagt ut noen bilder i albumet.

 

Bildene ble veldig dårlig kvalitet på. Har ikke sjekket kameraet i ettertid, men mistenker ISOèn for å ha vært stillt på maks. Typisk meg å knipse i vei uten å sjekke slikt først...

12.03.2008:

Alva har fått sin første løpetid. I følge fòrvert er hun sur og grinete:-). Akkurat som mora når hun har løpetid. Da blir hun nok ikke å vokse mer i høyden. Min erfaring er at de stopper gjerne opp etter at løpetiden er kommet.

Den lille jenta er blitt stor.

 

07.02.2008:

Skjønne skjønne gutten min. Se så nusselig han er der han sover med gule bolla pinnsvin mellom forlabbene. Han er så glad i den leken at det er helt sprøtt.

 

Har bestemt meg nå. Skal til Stockholm:-) Det gleder jeg meg masse til. Og med alt fristende som fins å kjøpe der må jeg spare fremover.

06.03.2008:

Snakk om bortskjemte hunder da. Her i huset får de smake på det meste. Godt vi har oppvaskmaskin som forhåpentligvis vasker ordentlig rent.

Nå har jeg altså lest om World Dog Show overalt på nettet. Jeg tror jeg bare må komme meg dit. Jeg melder ikke Alva på i såfall. Hun er så ung og jeg orker rett og slett ikke en kjøretur på 150 mil hver vei med henne alene. Nå får jeg lete med lys og lykt etter rimelig reisemåte og overnatting. Hvis noen har ledig plass på hytte eller lignende til meg så rop ut er dere snill. Jeg hjelper gjerne til med bæring inn/ut fra utstillingsområdet eller andre ting.

05.03.2008:

Når hundene har fått kveldsmåltidet sitt og så vært ute en tur er det som regel natti natt. Av og til vil særlig Seier drøye kvelden litt. Da stiller han seg over lekekassen. Ser på lekene og titter bort på meg. Om jeg da sier at, nei nå er det kveld Seier, så tusler han avgårde. Men om jeg istedet spør om han finner noe interessant så kaster han seg over kassen så er det vill lek i noen minutter. Det er jo godt å avslutte dagen med litt latter og glede over hundene.

                                                                 

Lillesnuppa med den søte haletuppen ligger under bordet og vil gjerne ha tak i Seiers leke.

Og dere. En helt annen historie. Har dere sentrallås på bilen så pass på. Her om dagen forlot jeg bilen med nøklene i tenningen. Skulle bare i minibanken. Mens jeg tok ut penger levde sentrallåsen sitt eget liv og dørene gikk i lås. Jeg ble rimelig fortvilt. Jeg er medlem av Falck. Har aldri hatt noe nytte av medlemsskapet og har flere ganger vurdert å melde meg ut. Denne gang var det de som ble redningen. Innen en halv time var de på plass og fikk åpnet bilen uten at det kostet meg fem øre. Det var ikke uvanlig ifølge dem at sentrallåsen ved ustabile temperaturer plutselig gjorde slike sprell.

Så tenk på det dere når dere skraper is av bilen om morgenen. Før dere vet ordet av det så har bilen låst seg med motoren i gang. Ikke morsomt!

 

04.03.2008:

Hjelp! Vi snør ned. Jeg hater å måke snø før jeg skal på jobb. Men skal jeg få bilen ut av innkjørselen har jeg antagelig ikke noe valg. Hundene er vel de som er mest glad i snøen her i huset. Jo mer snø, jo bedre er deres motto.

Har så lyst å dra som tilskuer til World Dog Show i sommer. Det er jo ingen billig tur bare for en dag eller to. Dessuten så er det vel snart håpløst å finne overnatting. Men det skulle vært en opplevelse, det er sikkert.

Ha en fin dag alle sammen. Nå må jeg ut og starte prosjekt " komme meg ut av innkjørselen som er full av snø".

03.03.2008:

I går tok jeg Alva med på en stall her i nærheten. Gosh det var ganske så skummelt i følge henne. Hun skulte på hestene og ville altså ikke i nærheten av de. Så dit skal vi ta turen flere ganger:-) Hun koste seg nå veldig også. Hunden til ei venninne var der og de løp løs på jordet og hadde det kjempemoro. Selv hadde jeg det minst like koselig. Er man glad i dyr så er man glad i dyr. For første gang på 26 år satt jeg på hesteryggen. Jeg red ikke langt, det skal innrømmes. Men med unntak av veeldig dårlig balanse så er det å ri nesten som å sykle. Det sitter liksom i kroppen for evig.

En herlig kanin bodde i stallen. Den fikk kaninelskende meg lyst å ta med hjem. Men Roger sier bestemt nei, så det får bli et fremtidig prosjekt.... Senere på kvelden hilste jeg på ei venninne som har en Maine Coon kattunge. Den har jeg vist frem bilde av tidligere. Nå har han vokst litt mer og fortjener et nytt bilde her.

02.03.2008:

Ikke så mye nytt å komme med. Det er vanskelig å ta gode bilder ute pga snøen. Ser frem til den forsvinner, da skal det bli mange bilder av hundene i naturen. Alva skal hjem til familien sin i dag. Hun ser ut som om hun trives her. Er veldig godt å se at hun kommer så godt overens med de andre hundene.

Jeg fortalte at jeg har "mistet" mange av bildene her inne pga at "Imagestation" der bildene var lagret er nedlagt. Det fører til at mange av albumsidene vil forsvinne. Jeg kommer til å rekonstruere noen av de, men makter ikke å gjøre det med alle. Får heller starte på "ny frisk".

01.03.2008:

Hadde Seier og Alva i lag på tur i går.  De leker veldig fint sammen, selv med mange års aldersforskjell. Spirit fikk holde seg hjemme. Hun har herjeforbud en stund fremover på grunn av knærne.

Alva har ikke helt skjønt at man skal sove på natta. Vi våkner midt på natta av at hun har full fest. Seier og Spirit skjønner ikke noe.  Hjemme er Alva vant til å ligge på soverommet til en av ungene tror jeg. Her hjemme sperrer jeg trappa til andre etasje der vi sover og sier natti natt til hundene, ferdig med det. Gud som hun pistrer i begynnelsen. Tror hun føler seg fryktelig ensom, selv med mine andre to i lag med seg. Det er ikke aktuelt å legge henne i bur på natta, da får hun heller styre så mye hun makter. Det går seg vel til etterhvert:-)

28.02.2008:

I går gikk jeg tur sammen med Kristine. Hun som har Boxerhavens Hymne. Tinka var bortreist så Kristine hadde en av mine i bånd. Vi gikk til stallen der Kristines hest er. Det var en morsom opplevelse. Spirit var den som imponerte mest. Katta som bor i stallen logret hun til og ville hilse på. Og hestene snuste hun på og ferdig med det. Så la hun seg ned og slappet 100% av. Seier oppførte seg overfor hestene på samme måte som overfor støvsugeren. Masse snøfting, knurring og boffing. Rygget baklengs hvis hesten kom for nært, men fryktelig nysgjerrig og klarte ikke la være å gå frem igjen. Han stresset veldig og syns at hestene var skumle. Neste gang tar jeg kameraet med.

Alva skal være her i helga. Da blir det nok litt nye bilder. Ha en fin dag på denne nest siste dagen av februar. Nå nærmer våren seg:-)

27.02.2008:

Et par snapshots av godungene tatt på stua i går. De er nå fine da. Og så himmelsk glad man blir i de. Kom hjem til tomt hus for noen dager siden . Roger var på tur med hundene. Og så tomt som det var. Ikke koselig i det hele tatt. Har aldri hatt problemer med lyden av boxer i hus. Altså snorking, snøfting og andre delikate lyder. Syns det er en del av sjarmen. Har hatt folk på besøk som sier de aldri hadde klart å levd med slike lyder rundt seg. Klarer ikke å skjønne det. Må da være kjedelig med slike hunder man verken ser eller hører? Det skal merkes at man har boxer. Ingen dager er kjedelige med disse herlige dyra, det er sikkert.

En annen ting. Mange av bildene mine her inne er blitt borte. Det kommer av at jeg har publisert mange av bildene gjennom et program som heter "Imagestation". Da slapp jeg nemlig å bruke av kapasiteten til Googlepages. Nå oppdaget jeg nettopp at de har lagt ned virksomheten og dermed forsvant alle bildene. Bildene er ikke borte fra denne verden, de er overført til et program kallt "Shutterfly". Men alle bildene må likevel lastes ned på nytt. Og det er MYE arbeid det.

Og ja. Jeg har forandra på sidene igjen. Er rett og slett lei av designvalgene jeg har med dette programmet. Men klarer jo ikke å lære meg Dreamweaver eller Frontpage. Så dere får nå bare bære over med meg:-)

23.02.2008:

Jeg visste frem bildet av Boxwalk Barbarella (Bella) for en liten stund siden. Jeg skrev vel at hun var veldig lik mora. Se på denne fotomontasjen da. Bella til venstre. Ingen tvil om at disse er i familie!

Klippet klør i går. Hjelpe meg som de vokser nå på vinteren. Hundene er mildt sagt ikke veldig glad i kloklipp. Jeg legger de ned på gulvet, holder de fast og klipper i vei. De godtar det, men er nok mest stiv av skrekk;.) Mye ny snø har kommet det siste døgnet så nå er det atter et hvitt juleeventyr ute. Skal prøve å ta litt bilder i løpet av helga.

Bildet er tatt rett nedfor huset midt på dagen i dag

 

20.02.2008:

Litt sykdomsprat i dag.  De siste månedene har Spirit haltet til og fra, på særlig ett bakbein. I romjula ble hun røntget. Bildene viser forkalkninger i knærne. Korsbåndene var intakte. Forkalkningene i tillegg til spondylosen er nok skyld i haltingen mente veterinæren. Siden nyttår har hun fått Rimadyl daglig, i tillegg til Omega 3, Glukosamin og Chondroitin. Syns vel kanskje ikke at hun er så veldig mye bedre. Er litt i tvil på hva vi skal gjøre. Jeg håper at våren med bedre temperaturer skal hjelpe på. Har noen andre forslag tar jeg gladelig i mot.

Vi tar det rolig på tur. Hun får være løs, men vi passer på at det ikke blir villmannsløping hit og dit. Veterinæren mente at det ikke var vits å gå med henne i bånd. Hun burde få normal mosjon slik hun var vant med. Er litt usikker på om jeg er enig i det. Kanskje bør vi la henne gå kun i bånd et par måneders tid. Vet ikke hva som blir mest rett jeg. Syns synd i henne. Hun var ille plaget med halen sin ei stund og hadde tydelig vondt. Og nå dette. Ei så god og ung jente som henne fortjener ikke dette.

16.02.2008:

Ja da var Alvas første og siste valpeshow unnagjort. Det gikk veldig bra. Hun oppførte seg flott. Travet pent og lot seg fint stille opp. Kritikken ble også god. Den kan dere lese på Alvas egen side. Hun ble BIR og vi er strålende fornøyd:-)

 

14.02.2008:

Noen ord tidlig på morgenen. I tillegg til mange kilo med billige kyllinglår fant jeg i går superbillig kotelettkutt på ICA. 19,90 pr.kg. Så nå er det happy days for hundene. Gir dere kotelettkutt så pass på at hundenen deres virkelig tygger beina. Noen hunder er slukhalser og svelger slikt helt. Beina på koteletter kan være skarpe. Ingen problemer så lenge de tygges litt først men følg med. Det samme gjelder oksehaler som jeg ikke gir mine hunder i det hele tatt. De har en fasong og en størrelse som er slik at de meget vel kan sette seg fast i halsen. Har hørt noen fæle episoder fra andre som gjør at det gir jeg ikke i det hele tatt.

Hvis dere gir mye kjøtt og bein over en tid, altså uten å gi minst halvparten av noe slags fullfòr bør dere gi grønnsaker/frukt i tillegg. Det moser dere til suppe og blander sammen med kjøttfulle bein. Det er sjelden jeg orker det fordi mine får mest Norwegian Polar + litt Royal Canin i det daglige. Da gjør det ingenting om noen dager består mest av bein med like mye kjøtt på. Det er hva hunden får i seg seg samlet over tid som er viktig.

12.02.2008:

På lørdag stiller Alva på sitt første og siste valpeshow. Hun er 8,5 måneder og rett under grensa for junior. Er jo mest spent på om hun kommer til å være bajas, så dette blir en god indikasjon på hva vi må trene på til senere utstillinger. Er litt synd at hun er eneste boxervalp, er mer spennende med litt konkurranse.

All den flotte hvite snøen er nå forvandlet til is og sørpe. Mildvær, vind og regn er ikke akkurat drømmevær, verken for meg eller hundene.

09.02.2008:

Løp og kjøp!! På REMA har de nå råe kyllinglår til 19; pr.kg. Kyllingbein er så myke at de kan spises av hundene uten problemer. I stedet for tørrfòr på morgenen så hvorfor ikke gi ett lår eller to? Da får hundene brukt kjeve og nakkemuskulatur. For ikke å snakke om at tygging av bein hjelper til å forhindre tannstein. Og så syns de jo det er så godt! Her er mine i går kveld foreviget under kosestunden.

 

06.02.2008:

Gjett hvem dette er? Jo det er Bella (Boxwalk Barbarella), Alvas søster. Hun er jo som snytt ut av nesen på mora. Bare såå vakker og for et blikk da. De øynene kan jo smelte stein. Hun bor hos eierne sine på Skedsmokorset. De er begynt på dressurkurs og har klikkerplaner:-) Jeg blir så glad når jeg vet at Fairys barn bor hos gode hundeeiere som tar godt vare på de.

05-02.2008:

Enda et stemningsbilde tatt i går morges utfor jobb. Jeg prøvde meg her om dagen på å ta makrobilder. Altså, jeg lå på magen i snøen og tok bilder av istapper og mose på 10 cm avstand. Tok fryktelig mange bilder, men måtte konkludere med at dette må jeg øve mer på for at resultatet skal bli bra..

Det er fryktelig lenge siden jeg har trent med hundene. Og da mener jeg trent lydighet og spor blant annet. Det har blitt slike turer hvor de gjør akkurat hva de vil. Det som skjer på slike turer er at Seier løper rundt med en pinne eller lignende mens Spirit svinser rundt beina våre og vil ha oppmerksomhet. Får hun ikke det finner hun en stein eller en isklump og styrer alene med det. Tror jo forsåvidt hundene er rimelig fornøyde, men jeg får litt dårlig samvittighet fordi jeg ikke har variert mer. Men det skal jeg nå få en slutt på. Jeg skal ta meg kraftig sammen:-) Jeg vet jo hvorfor det har blitt slik etter at vi flyttet. Vi bor slik til at vi ikke trenger å dra noe sted for at hundene skal få mosjonere seg. Vi har et stort jorde på utsiden, i tillegg til litt skog og ei slags strand. Da blir det så altfor lettvint å bare ta de med seg ut og la de styre som de vil. Men det er jo bare tull egentlig. Jordet egner seg kjempegodt til lydighetstrening og skogen til ulike former for søk.

 

03.02.2008:

I går da vi kom hjem fra jobb så det slik ut på himmelen. Det var så vakkert. Det var ikke mange minuttene det varte så jeg løp ut og knipset noen bilder.

Ja nå er januar over. Syns alltid det er slik en lang måned jeg. Nå føler jeg for å kjenne litt vår i lufta. Vet at det er tidlig. Men allerede nå merkes det at det er lengre lyst på dagene. Her i nord er det nå lyst mellom 8.30 og 16.00 ca. Rundt jul var det såvidt vi så dagslys i det hele tatt.

Halen til Spirit har grodd helt fint. Vi tok stingene i forrige uke og alt ser fint ut. Nå venter vi bare på at pelsen skal vokse ordentlig ut.

  

31.01.2008:

Det snør, det snør, tiddelibom. Trodde vi skulle ende opp med en snøfri vinter jeg, men jeg hadde nok gledet meg for tidlig... Noen som tydelig er mer glad i snø enn jeg er hundene. De går helt bananas når de er ute.

Er det en brøyteplog mon tro? Eller en sibirsk tiger? Eller kanskje bare Seier som storkoser seg i snøen. Jo dypere han kan bore seg ned jo morsommere er det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28.01.2008:

Vi hadde et lite boxertreff i går. Seier stresset litt for Tinka var akkurat ferdig med løpetiden. Slike gode lukter er ikke han vant til. De tre øverste bildene viser Seier, Spirit og Alva da de fikk øye på Tinka et langt stykke unna. Her skulle det varsles. Gjensynsgleden var likevel stor da hun kom.

 

27.01.2008:

Det var bare så nydelig da jeg våknet i dag morges. Disse bildene ble tatt i hagen vår kl. 9. Syns det er så flott ute før det er lysnet helt. Det blir sikkert flere bilder i løpet av dagen. Vi skal nemlig møte Alva og Tinka (Boxerhavens Hymne) på tur.

26.01.2008:

I dag har vi vært på hyttebesøk. Hundene storkoste seg i skogen. Et par bilder ble tatt. Som dere ser er inspirasjonen til å skrive her inne kommet tilbake for fullt:-)

Utover ettermiddagen har det snødd mer og mer. Da måtte gubben ut med snøskufla. Er det noe hundene elsker så er det akkurat det. Skufla skal angripes fra alle kanter. Jeg følte mer for å sitte her i sofaen og kose meg med data. En liten tur ut for å forevige den flinke mannen min og de herlige hundene ble det likevel.

25.01.2008:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ser dere hvor nært hovedveien vi bor. Vi har et stort jorde rett ved huset der bildet er tatt fra. Der er vi ofte med hundene. Jeg passer alltid godt på og de kan ikke slippes ut av syne. Mens Alva var her hadde jeg både henne og Spirit i bånd når de skulle ut. På jordet elsker de å være. Der trener vi lydighet og søk etter godbiter, eller de løper rundt som de vil.

 

23.01.2008: 

Forsøkte å ta noen bilder av Alva. Ikke så lett hvis man ikke er to, helst tre. Innendørs ligger Alva gjerne sammen med Seier eller Spirit. Virker som om hun liker å være nær dem.

Jeg har forresten kjøpt meg en gammel rokk. Nå når jeg bor i et slikt gammelt hus må jeg jo samle på litt antikviteter. Egentlig har jeg ikke noe særlig sans for slik fjøsromantikk, men i dette huset passer den inn tror jeg. Finner jeg ut at dette ikke var noe for meg kvitter jeg meg raskt med den. Kostet ikke mange kronene så:-)

22.01.2008:

Endelig ny datamaskin. Kjente at lysten til å ta bilder og surfe på nettet kom tilbake med en gang:-) Alva er her nå. Hun og Spirit er hjertevenninner. Er koselig å se når de ruller rundt og bare har det artig. Spirit blir som en valp igjen. Da Alva kom hentet jeg frem buret som sto sammenbrettet på loftet. Tenkte at Spirit kanskje ville ha et sted der hun kunne trekke seg litt vekk og få fred fra marekatten, men dere ser hvordan det gikk. De ligger gjerne begge to der inne.

20.01.2008:

I går gikk vi amok på Plantasjen. De hadde 50% på alle grønnplanter. Jeg er ikke så veldig flink med planter. De dør ofte, selv om de får litt vann nå og da. Liker helst slike planter som tåler uttørking, lite sol og egentlig lite stell i det hele tatt. I tillegg har noen planter lidd boxerdøden opp gjennom årene. Èn eneste plante har vi hatt det siste året. Pluss en kaktus da, den er udødelig har jeg funnet ut. I går kjøpte vi 4 store stueplanter + 3 små. Nå er det reneste oasen her hjemme. Er spent på hvor lenge de varer??

     

 

Det går bare fint med Spirits hale. Jeg er veldig glad for det. Men må si jeg heller ville hun kunne beholdt den hun hadde. Jeg tror vi gjorde det vi kunnet. Det hadde ikke hjulpet om hun hadde hatt skjerm på seg, for hun drev ikke å slikket på såret. Problemet var rett og slett at den smalt i vegger så blodspruten stod. Vet ikke hva vi kunne gjort for at det skulle grodd. Hun har blødd på haletuppen gjennom flere år, men det har alltid grodd igjen. Men ikke denne gangen. Oppdretter Solveig hadde et råd som det er for sent å prøve ut nå, men som kanskje kan være til hjelp for andre. Teip en hårrull til haletuppen. Slik vil tuppen få luft til å gro samtidig som tuppen vil være beskyttet for berøring og støt.

Alva kommer ikke før i morgen ettermiddag. Egentlig greit så får Spirit fred lengst mulig.. Tenkte å ta med Alva på ringtrening på tirsdag. Skal bli spennende å se om jeg klarer å stille opp den lille vimsemusa..

19.01.2008:

Her er jeg igjen. Hvor er all inspirasjon blitt av? Ikke orker jeg å ta bilder, ikke orker jeg å skrive noe her inne og ikke har jeg surfet rundt hos dere andre noe særlig heller i det siste. Jeg tror mørketiden har tatt meg med full kraft, eller så kom 40-årskrisa brått og brutalt...

Historien om Spirits haletupp fikk ingen god avslutning. Hun har jo vært kjempeflink og ikke slikket på halen. Men hva hjelper det når hun pisker den i veggger så blodet spruter? Såret ville ikke gro. For en uke siden la vi merke til at haletuppen ble svart. Vi renset og bandasjerte etter alle kunstens regler. Tirsdag da jeg kom hjem oppdaget jeg noe rart og litt skremmende. Haletuppen var plutselig borte.... Ja, dere hørte rett. 2-3 cm av tuppen var ikke lengre der. Det var nok gått koldbrann i tuppen så ble den avstøtt. Nå var det et åpent sår der beinet stakk ut. Da var det bare å ringe veterinæren med en gang.

Så slik endte det. Spirit er i kjempeform etter operasjonen. Øm og litt blå på undersiden av halen, men det er jo normalt. Må si det er merkelig å se henne logre med den lille tutten. Ja ja, hun har hatt en del plager med den halen i det siste, så det var nok til det beste.

Jeg passer egentlig Alva nå. Pga den uforutsette operasjonen fikk jeg bortplassert henne for et par dager, men i dag kommer hun tilbake. Prøvde å ta et par bilder ute på tur, men det var nokså mørkt og resultatet ble ikke så bra. Alva er høyreist og veldig elegant. Jeg syns hun er på vei til å utvikle en flott kropp. Hun har gode vinkler, rett rygg, lang nakke og virkelige vakre poter. Hodet er litt frem og tilbake. Så kresen som jeg er kunne jeg alltids vært mer førnøyd. Hun har et godt underbitt, god bredde på snuten og mørke øyne. Tror med tiden så kommer det på plass de tingene som jeg skulle ønske var litt bedre:-)

Alva er ei veldig glad jente, full av fart og fryktelig nysgjerrig. Hun skal være her i hele neste uke, så jeg lover det kommer bilder. Har satt ett bilde på forsiden. Det er litt mørkt men det får duge frem til nye og bedre bilder blir tatt.

04.01.2008:

Nå er hverdagen tilbake. Det har ikke skjedd så mye det er verdt å skrive om. Over helga starter jeg på jobb igjen. Siden Roger skal ut i praksis må hundene være en del alene hjemme. Men jeg tror det skal gå fint, selv om vi har bodd her bare en måned. Det virker som om de har slått seg til ro.

Kameraet har fått ligge i fred i jula. Jeg har ikke vært i "fotograferingsmodus" på en stund. Men nå går det mot lysere tider og jeg skal gjøre en innsats. Min bærbare datamaskin har tatt kvelden. Jeg har ikke tatt backup av noe. Kanskje er jeg så uheldig at jeg nå mister alt av bilder som er tatt det siste halvannet året..  :-( Men verre enn det er faktisk at jeg har noen innleveringer fra elever på den maskinen. Jeg krysser fingre og tær for at de flinke dataguttene vi har på skolen kan fikse det.