Dagboek‎ > ‎

4. Woensdag 23 maart

Geplaatst 6 mrt. 2013 00:14 door Jane Pjb   [ 24 mrt. 2016 04:31 bijgewerkt ]
Goedemiddag!

We schuiven net onze voetjes onder tafel voor een heerlijke warme maaltijd! Er staan frietjes met stoofvlees op het menu! Dat zal deugd doen na een heel erg fijne voormiddag. Toen we wakker werden was het even aan het miezeren. Gelukkig was het na het ontbijt al opgeklaard. Het was eventjes wat frisser maar ook de zon kwam deze voormiddag heel even piepen, gelukkig maar!

Deze voormiddag was er avonturenloop. Aan ons verblijf deden we 'pampers' (klimgordels) aan. Daarmee trokken we naar een heel erg stijl pad, zweten! Dat pad bracht ons naar de allereerste brug... dé spoorwegbrug! Werkelijk alle leerlingen hebben deze hoogte aangedurfd! Een hele dikke proficiat! Toen volgde er nog een bijzondere brug, de indianenbrug! Ook daar ging iedereen vlotjes over! Het zijn echte helden in Asper en Baaigem. Daarna nam de monitor ons mee naar het evenzwijnenbos... we moesten heel erg stil zijn.... zo konden we misschien wel everzwijnen spotten! Het was enorm spannend! Het einde van de wandeling werd afgesloten met de langverwachte deadride! Enkele leerlingen twijfelden eerst maar hebben het toch aangedurfd om zich naar beneden te laten glijden! Wat een prestaties! We zijn, alweer, heel erg trots!

Er heerst een rustige sfeer aan de tafels, de kinderen voelen zich hier al helemaal thuis. Meer en meer zien we nieuwe vriendschappen ontstaan. Heel erg fijn! Het is al woensdag... het einde komt al een beetje dichterbij...  wat gaat het toch snel!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dag iedereen,

We zijn zonet gearriveerd van een fikse wandeling. Deze namiddag was er namelijk de bevertocht! Drie gidsen namen elk een klas mee. Tijdens de wandeling vertelden ze ons heel wat natuurinformatie. Na een aantal kilometer wandelen kwamen we aan bij de site waar heel wat bevers leven. Wist u dat de bever een beschermde diersoort is? Wist u dat er dankzij de bevers terug meer zwarte ooievaars zijn? Wist u dat zwangere bevers naaldbomen in plaats van loofbomen eten? Ook zij hebben dus speciale eetgewoontes! Bijzondere dieren toch! Dit alles en nog veel meer kwamen jullie jongens en meisjes deze namiddag te weten! Voor sommigen was de wandeling een ware uitdaging. Opnieuw werd er door de klas veel steun geboden en gesupporterd. Fijn teamgeest.

Er is nu nog een kort vrij moment. Dan kunnen de leerlingen kiezen uit onze 'bosklasboxen' of iets anders. Katapulten maken, kalligrafie, schminken, voetballen, kickeren, ... keuze genoeg voor iedereen. Daarna zullen we samen een boterhammetje met soep eten, dat zal smaken!

Tot vanavond!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hallo daar!

De avond verliep rustig.  De kinderen kregen de tijd om zich rustig te douchen. Daarna werden er gezellig gezelschapsspelletjes gespeeld of kozen ze voor één van de boxen. Als afsluiter werd er in elke kamer een verhaalt voorgelezen. Een mooi slot aan een actieve dag!

GroetjesComments