Dagboek‎ > ‎

3. Dinsdag 22 maart

Geplaatst 5 mrt. 2013 12:02 door Jane Pjb   [ 22 mrt. 2016 13:26 bijgewerkt door Bosklassen BaaigemAsper ]
Goedemiddag Baaigem & Asper,

We hebben er net een schitterende voormiddag opzitten. Na een rustige nacht smulden we van het ontbijt; twee soorten cornflakes, choco, confituur, ... keuze genoeg! Met een stevig ontbijt waren we klaar om er in te vliegen. We trokken vanmorgen naar het stadje Durbuy. Daar kregen we een geschiedeniswandeling doorheen het kleinste dorpje van de wereld,.... geschiedenis, saai!? Neen hoor, de monitoren maakten er een superinteractieve en interessante wandeling van! De leerlingen leefden zich in; Jean De Bohème, bellenman, jonkvrouw, ... al deze middeleeuwse figuren kwamen aan bod. 

Na de uitleg volgde... hét shopmoment! Er werden leuke souvenirtjes gekozen. Ook voor jullie: mama's, papa's, broers, zussen, ... Alvast iets om naar uit te kijken vrijdag. Dit alles onder een stralende lentezon! De jassen houden we aan maar het is droog en de zon piept er door! Meer moet dat niet zijn! Maak je dus geen zorgen, wij zitten in middeleeuwse sferen en genieten volop. De kinderen amuseren zich. We kiezen er voor om deze positieve sfeer te behouden. 

Mogen wij vragen om via de briefwisseling de keuze, van het niet-melden-van-actualiteit te respecteren en positieve boodschappen te posten. Wanneer de kinderen terug thuis zijn kunnen jullie, in een vertrouwde omgeving, het nieuws melden.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dag iedereen,

Deze middag smulden we van 'everzwijnenballetjes, appelmoes en aardappelen'. Krachtvoer voor een actieve namiddag. Er werden vandaag enorm veel grenzen verlegd! We zijn supertrots op onze leerlingen. Deze middag was er namelijk rappel, klimmen en 'een apenbrug'. Er waren veel knikkende knieën maar heel wat leerlingen hebben zichzelf overtroffen. Er werd ook hard aangemoedigd en gesupporterd door medeleerlingen! Super om die verbondenheid te zien!

Naast de klimactiviteiten waren er ook balspelen en frisbee! Een groot terrein om zicht uit te leven... meer hebben ze niet nodig. Momenteel frissen ze zich nog even op om dan onze voetjes weer onder de tafel te schuiven. Vanavond volgt er nog een spannende quiz.... benieuwd wie het winnende team zal zijn!

Tot vanavond!
Groetjes
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hallo daar!

Deze avond stond er spaghetti op het menu! De kommen werden met veel gejuich onthaald! Na de maaltijd trok iedereen zijn pyjama aan om de quiz te starten. De groepjes werden willekeurig verdeeld... En we merkten dat de samenwerking vlot ging. Heel veel leerlingen hebben al nieuwe vrienden gemaakt de voorbije dagen, fijn om dat te zien. De quiz testte wie deze morgen goed had opgelet tijdens de geschiedeniswandeling... Niet alleen kennisvragen kwamen aan bod. Er waren ook verschillende doe-rondes, kijkrondes en luisterrondes. Er was een super teamsfeer. Deze keer werden er geen punten uitgedeeld maar tips! Met deze tips konden ze (zoals in het cluedospel) ontdekken wie de moordenaar was van de burgemeester van Durbuy! Eén team kon het antwoord vinden! Zij zullen deze week extra verwend worden door de medeleerlingen! Een superprijs! Een dikke proficiat aan juf Leontine die deze quiz verzorgde! 

Momenteel ligt iedereen stilletjes in zijn bed... nog even wachten en al onze 78 leerlingen zijn weer in dromenland! Dan kunnen ze nagenieten van de fijne momenten die ze hier al beleefd hebben. Ohja, dit alles al zonder (de voorspelde) regen! Deze middag konden we zelfs de jassen aan de kant laten, zalig!

Neem zeker eens een kijkje in het fotoboek. De weergaveproblemen van gisterenavond zouden nu helemaal van de baan moeten zijn.

Tot morgen!
De juffen en meester Steven

Comments